Dagboka onsdag 2. november 2016

Fotballsesongen er snart ferdig. Det er ikke hockey denne uka, men det quizzes på Bohemen. Dette og litt til i dagens dagbok. La oss starte med sesongavslutninger. Det er en kamp igjen for både damene og herrene. Damene kan ikke rykke ned; det kan heller ikke herrene. Vålerenga damer møter Urædd i siste kampen. Herrene møter … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. november 2016»

Fotballsesongen er snart ferdig. Det er ikke hockey denne uka, men det quizzes på Bohemen. Dette og litt til i dagens dagbok.

La oss starte med sesongavslutninger. Det er en kamp igjen for både damene og herrene. Damene kan ikke rykke ned; det kan heller ikke herrene. Vålerenga damer møter Urædd i siste kampen. Herrene møter Viking. Begge kamper er bortekamper. Siden ingen av lagene kan rykke ned, eller få medalje, så er jo sesongene så godt som over.

Eller er de det?

Det vi ofte glemmer er alle premiepengene som ligger i potten. Sluttplasseringen gir en viss sum i premie, og penger kan vi aldri få nok av. I Toppserien er ikke det gjeldende. Der får bare de fire beste laga premiepenger. For Tippeligaen derimot, der er det jo en hel haug med penger i omløp.

Vålerenga herrer ligger for tiden på 11. plass, men kan avansere til 10. om alt går veien. 11. plass gir 8 120 896 kroner. Plassen over gir ca 410.000 kroner mer (8 537 352 kroner). Det er derfor noen kroner å spille for. 410.000 kroner gir deg ganske mye. Du får f.eks. 9 318 Grandiosaer. Du kan få en ny bil. Vålerenga kan betale overgangssum for en ung spiller (men ikke gi han lønn). Og det kan sikre at vi ikke behøver fullsatt stadion mot Kristiansund Ballklubb (men det betyr ikke at du ikke behøver å møte opp).

Det er derfor litt å spille om, selv om det kanskje ikke er så mye i det store og det hele.

Rett til å spille

Vålerenga hockey spiller ikke Get-liga denne uka, men det betyr ikke at de ligger på sofaen og ser på Hotel Cæsar (som for øvrig kun går på Sumo framover). Lasse Kjus inviterte hockeyen til å delta i en Right to Play-kamp, en kamp Vålerenga hvit vant på sudden.

«Når barn leker, så vinner verden» heter det hos Right to Play. Dette er noe Vålerenga så absolutt kan stå inne for. Bare tanken på at barn rundt om i verden ikke har muligheten eller valget engang til lek og moro er trist og kanskje litt uvirkelig for oss nordmenn, som har hatt det som en selvfølge opp gjennom at lek, idrett og moro er en del av barndommen og hverdagen.

Alt dette i følge Vålerenga Hockeys nettsider.

Det bygges og det bygges

Stadion skal være klar for fotballsparking om under ett år, og ting begynner virkelig å ta form. Vi har tidligere sett hvordan tribunene blir – men hva med fronten?

Vålerenga stadion, sett fra Valle Hovin.
Vålerenga stadion, sett fra Valle Hovin.

Som vi ser så begynner det virkelig ta seg til. Glass er på vei opp, taket er på snart på plass og det er en fin trapp ned mot bakken.

Også har det kommet is på Valle Hovin noe som sikkert gleder skøyteentusiastene.

Vålerenga i dag

Ny runde i sportsquizen på Bohemen! Møt opp en gang før 18:00 så får du og gjengen din sitteplass. Du behøver ikke huske penn for det har KjellG. Så kan du avslutte kvelden med å se noe Champions League-ball samtidig som du gleder deg til å høre hymnen strømme ut av høyttalerne på Vålerenga stadion.

 

Legg igjen en kommentar