Dagboka tirsdag 1. november 2016

Sesongen er egentlig over, men vi kan komme på 10. plass i stedet for 11. dersom vi tar poeng mot Viking og Sogndal taper mot Aalesund. Vi tar med litt ymse i dagboka. A-laget gjorde til slutt jobben og unngikk nedrykk, men når det er sagt: Oppdraget var noe helt annet. Dagbladet tippet foran sesongstarten … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 1. november 2016»

Sesongen er egentlig over, men vi kan komme på 10. plass i stedet for 11. dersom vi tar poeng mot Viking og Sogndal taper mot Aalesund. Vi tar med litt ymse i dagboka.

A-laget gjorde til slutt jobben og unngikk nedrykk, men når det er sagt: Oppdraget var noe helt annet.

Dagbladet tippet foran sesongstarten at Molde kom til å ta gull, Vålerenga på fjerde plass og Brann på kvalik. Morten Pedersen mente at Lillestrøm så bedre ut enn på mange år, og trodde at de kunne bli årets sensasjon.

VG, Aftenposten og TV2 tippet Vålerenga på henholdsvis 5., 6. og 7. plass.

Dagboka mener ikke det er lett å spå om norsk fotball, til det er kvaliteten for uforutsigbar, men året 2016 er vel bare å glemme for egen del. Og det er det mange grunner til. Lyspunktet er at vi ikke rykka ned med verken A-laget eller rekruttlaget.

Ny stadion

Reidar Sollie i Dagsavisen skrev i går om at Ullevaal stadion kommer til å bli Vålerengas viktigste hjemmebane også i 2017:

«Vålerengas nye stadion reiser seg, men det blir maksimalt fem kamper der neste år. Etter at Vålerenga sikret plassen i neste års eliteserie, blir det klart at åpningskampen på den nye arenaen er utsatt til september i 2017. Det betyr at det blir fire eller fem hjemmekamper, avhengig av hvordan serieoppsettet blir seende ut når det offentliggjøres senere i høst».

Alt er informasjon som også kom på informasjonsmøte i forrige uke.

Kamer Qaka

Kamer Qaka, ja, han lever og spiller fortsatt fotball, nå for Kristiansund. Han debuterte for Vålerenga allerede som 15-åring; nå er han 21 år, og i går ble det kjent at han er kåret til den beste spilleren i årets OBOS-liga. Neste år spiller han for Kristiansund i Tippeligaen.

Nicholas Mickelson

Nicholas Mickelson (17) skal trene med rekruttlaget til Vålerenga denne uken. Aldri hørt om fyren? Ikke så rart, og det har heller ikke dagboka. Men han spiller altså for Ham-Kam, er visstnok et stort talent og trives best på vingen. Nå er han i byen og skal trene med rekruttlaget, skriver lokalavisen Hamar Arbeiderblad.

Ikke vær bombesikker på at han blir å se i kongeblått neste år, men alle med guts og talent ønskes velkommen.

Tause Ronny

Dagbladet vinkler en sak på at Ronny Deila ikke snakker med pressen etter kamper, selv om han leder laget. Og når de ikke får snakke med Ronny, siterer de Reka.

– Jeg ser at det er litt spesielt. Men vi har valgt å gjøre det sånn. Jeg får ta media i én kamp til, så får han ta det til neste år, sier Rekdal til Dagbladet.

– Vi har delt oss. Vi er et team, og det er bare vår måte å gjøre det på. Neste år får jeg holde meg i bakgrunnen, sier Rekdal og smiler.

LSK straffer supporter

Bittelillestrøm har ikke kontroll på egne supportere. På Åråsen løp som kjent en tilskuer utpå banen og dyttet Start-spilleren. På Ullevaal ble det ved flere anledninger sendt opp ulovlig bluss. Klubben kan vente seg strenge reaksjoner slik forbundet har for vane å gjøre. Nå prøver Lillestrøm selv å ta affære.

– Han er utestengt inntil videre, og er gjort oppmerksom på at han selv er ansvarlig for de økonomiske konsekvensene som måtte komme, sier arrangementsansvarlig i Lillestrøm, Truls Olsen, til TV 2.

TV2 har også snakket med seksjonsleder for juridisk avdeling i NFF, Espen Auberg, om søndagens blussing.

– Vi har fått oversendt kamprapporten, der hendelsen stadfestes. Vi har nå bedt Lillestrøm om en forklaring, og etter det er mottatt vil påtalenemnda i NFF avgjøre om det skal opprettes en sak, forklarer han.

Regn med at avgjørelsen er klar når snøen smelter i 2017, altså lenge etter seriestart.

– Det er klubben som mottar bøter fra NFF, sier Olsen i Lillestrøm. – Men slike krav sender vi videre til kanarifansen. Så det er ikke en direkte utgift for klubben, men vi skulle jo gjerne sett at pengene ble brukt på noe annet for å støtte klubben, sier han.

Vålerenga i dag

Du kan jo lure på om du slår til på denne: Bohembussen kjører fra Bohemen søndag morgen kl 7:30 til Stavanger, pris for både tur og retur er samlet kr 400,-. Retur blir rett etter kamp. Du får kjøpt både bussbillett og kampbillett i sjappa.

 

 

Legg igjen en kommentar