Dagboka tirsdag 11. oktober 2016

I dag handler det utelukkende om Vålerenga – Storhamar i Jordal Amfi kl 19 – med mindre du har et ønske om å bli plaget, ydmyket og påført fysisk eller psykisk smerte av andre. I så fall vil du se Høgmos «menn» jogge rundt og se San Marino leke med oss. Men aller først lar … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 11. oktober 2016»

I dag handler det utelukkende om Vålerenga – Storhamar i Jordal Amfi kl 19 – med mindre du har et ønske om å bli plaget, ydmyket og påført fysisk eller psykisk smerte av andre. I så fall vil du se Høgmos «menn» jogge rundt og se San Marino leke med oss.

Men aller først lar vi Store Norske Leksikon og Store Medisinske Leksikon lære oss hva som driver Høgmo, Skjelbreid og resten av kretsen rundt landslaget:

«I motsetning til den seksuelle masochisme, som er en rolle man trer inn i ved seksuell utfoldelse, henspiller masochisme som personlighetstrekk på en gjennomgripende tilbøyelighet til å komme i en offerposisjon og fremstå som martyr… Det kan være klyping, biting, slag eller ydmykelser. Ofte er det tilstrekkelig med masochistiske fantasier for at personen skal bli seksuelt opphisset. Det er oftest menn som har masochistiske behov. Når masochistiske behov blir en forutsetning for i det hele tatt å kunne fungere seksuelt, må personen oppfattes som avvikende».

Høgmo var som kjent fornøyd med store deler av lørdagens kamp. Kritikken hagler nå mot han, men de som er avhengig av at Høgmo fortsetter i jobben, støtter han selvsagt. 

Dagsavisen skriver at midtstopper Stefan Strandberg ikke bryr seg om spådommene om at Høgmo vil få sparken. Han er klar på at spillerne fortsatt har tillit til Høgmo.

– Ja, selvfølgelig. 100 prosent, sier den tidligere Rosenborg- og Vålerenga-spilleren til Dagsavisen.

Han trekker fram Aserbajdsjan-kampen som eksempel.

– Alle som så den kampen, så at prestasjonen vår ikke var så verst. Mål var det eneste som manglet. Hadde vi vunnet 2–0 eller 3–0, som jeg mener hadde vært fair ut fra sjansestatistikken, da hadde alle vært «happy». Alle ville sagt at Høgmo hadde lagt en fantastisk plan. Jeg synes bare det blir for simpelt, alt det negative som har blitt skrevet etter den kampen, sier 26-åringen.

Logikken er altså: Så lenge trener og spillere føler at de spiller bra, men fortsatt taper kamper mot elendige motstandere, bør alle andre holde kjeft og hylle gutta.

Storhamar

I kveld kl 19 skal forhåpentligvis Vålerenga ri videre på den lille bølgen av seire (Stavanger og Kongsvinger). Motivasjon finnes i dette intervjuet Hamar Arbeiderblad har gjort med Alexander Reichenberg, som sier «det er fullstendig uaktuelt å tape nok en kamp mot erkerival Vålerenga».

Reichenberg mener Storhamar bør utnytte Vålerengas svakeste ledd, nemlig backene.

– De har ikke de beste backene, forklarer han, før han fortsetter.

– Jeg synes de har mye bra løpere som kriger og tar fighten foran mål, og de er vanskelige å møte. Svakheten er vel backene. De har en veldig bra keeper, sier han.

Avisen skriver: «Kveldens kamp blir også nok en mulighet til å beseire kompis og Vålerenga-spiller, Andreas Øksnes».

– Hvis han prøver å stå opp på meg, så drar jeg ham ut. Det hadde vært kult med en tunnel, men da er det viktig at vi scorer også, da, ler Reichenberg.

Stabæk på søndag

NRK skriver om at Vålerenga nå involverer Ronny Deila mer på treningsfeltet foran søndagens viktige kamp mot Stabæk.

– Han blir veldig tett inn på laget og kommer til å ha litt av det som skjer på feltet, for å bli enda bedre kjent med spillerne. Det er helt naturlig at han er sterkt involvert nå, forteller Rekdal.

Rekdal sier at det var planlagt at Deila skulle involvere seg mer utover høsten, og avviser at det har noe med lagets svake form den siste tida.

– Han har vært involvert før, men ikke i så stor grad som nå. Han skulle begynne 1.oktober og derfor er det naturlig han blir mer og mer med på feltet nå. Vi har klare planer på hva vi holder på med.

VPN aner ikke hva som er realiteten her. Det eneste vi er opptatt av er at klubben tar de nødvendige poengene som gjør at Vålerenga er i Tippeligaen også neste år. Svigermora til Ronny Deila må gjerne ha ansvaret for alt som skjer på treningsfeltet – bare vi ikke rykker ned.

Vålerengas status

Hvilken status har Vålerenga i norsk fotball? Jo, det er ser du når en TV2-journalist lager følgende tittel:

Tidligere Vålerenga-stjerne utvist for slag mot dommeren

Vel, faktum er at Bojan Zajic – som nå har blitt 36 år – ble utvist for andrelaget til Sandnes Ulf i en 3. divisjonskamp i går kveld, og dermed er dette tittelen. Det er nå tre år siden han spilte for Vålerenga, og han var også innom Sarpsborg før han gikk til Rogaland.

Garderobeprat

Locker room talk, kaller Donald Trump det. Sjåvinistisk drittslenging, kalles det på godt norsk. Nå har Dagbladet intervjuet Brede Csiszar om hvordan garderobepraten i Norge er:

-I vår garderobe så slenger man ikke dritt om folk som ikke er der. Slenger meldinger og dritt, men det gjør man til hverandre. Det er uskyldig moro på andre sine vegne, men det er til dem som er der. Folk har sine meninger om kjendiser, damer og kjentfolk, men det er ikke den store «snakkisen » hos oss, i hvert fall.

– Du lærer ekstremt mye om din egen plass i laget og gruppa. Man lærer fort hvordan hierarkiet både er og fungerer. Lærer også, i hvert fall hos oss i Vålerenga, at det er stor takhøyde. Du må tåle å få en melding like mye som du kan slenge en til lagkameratene dine. Den kulturen har formet meg til den jeg er blitt i dag, sier han.

Vålerenga i dag

Jordal Amfi kl 19 – vær der og gi gutta støtte. Så kan du heller gå hjem og se Norge prøve seg mot mikrostaten San Marino (og sine 33.000 innbyggere) etterpå.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar