Dagboka torsdag 06. oktober 2016

Ligafotballen har pause og det er ingen torsdagshockey. Da retter vi isteden fokus mot Vålerenga Trolls og Oslo kommune. Lunsjdagboka er servert. Kommunen troller Vålerenga Dagsavisen melder at kunstgressanlegget på Jordal skal brukes som område for brakkerigg og en midlertidig ishall, når nye Jordal Amfi skal bygges. Dette rammer ikke bare Vålerenga Trolls, som Dagsavisen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 06. oktober 2016»

Ligafotballen har pause og det er ingen torsdagshockey. Da retter vi isteden fokus mot Vålerenga Trolls og Oslo kommune. Lunsjdagboka er servert.

Kommunen troller Vålerenga

Dagsavisen melder at kunstgressanlegget på Jordal skal brukes som område for brakkerigg og en midlertidig ishall, når nye Jordal Amfi skal bygges. Dette rammer ikke bare Vålerenga Trolls, som Dagsavisen fokuserer på, men alle lag og barn generelt som bruker den banen hver eneste dag. Som bosatt på Kampen går jeg stadig vekk forbi Jordal, og det er alltid folk på den banen, organisert eller uorganisert. Vålerenga Trolls har vært i møter med Oslo kommune de siste dagene, og kommet med sine egne forslag til løsninger. Det verste med denne saken er vel at de ikke har blitt involvert i prosessen tidligere! Hvor var advarslene om dette fra kommunen og de som planla/prosjekterte?

Det føyer seg bare inn i rekken av Oslo kommunes dårlige håndtering av planleggingen/byggingen/renoveringen av flere av byens idrettsanlegg. Først var det Jordal Amfi, i forrige uke var det Tøyenbadet, og nå er vi egentlig tilbake på Jordal igjen. Og igjen er det breddeidretten som rammes. Men litt tilbake til Tøyenbadet…

Nei til nytt bad på Tøyen

Aftenposten har en sak om Tøyenbadet og byråd Rina Mariann Hansen i dag. Den viktigste uttalelsen i så måte kommer ca. midt i saken:

«I ettertid er det blitt klart at det hovedbadet som bademeldingen går for, vil koste 1,5 milliarder – før detaljprosjekteringen har begynt. Til sammenligning vil vi i vår plan, som blir karakterisert som svært ekspansiv, totalt bruke 4,1 milliarder på idrettsanlegg av alle slag over fire år, sier Hansen, som lover at det er slutt på å fatte fantasivedtak som ikke blir fulgt opp».

Slutt på å fatte fantasivedtak som ikke blir fulgt opp? Det er nesten revolusjonerende å høre fra noen i bystyret i Oslo, og vi gleder oss til å følge opp den uttalelsen. Og selv om visse andre blogger klikker fullstendig i vinkel av de nye, nedskalerte planene for Tøyenbadet, velger hvert fall undertegnede å nikke anerkjennende til byråden når hun sier:

«Det blir ikke et anlegg for olympiske leker, men det blir lettere å lære å svømme».

Og det er tross alt det viktigste for alle unga her i Gamle Oslo! Bygg gjerne så vi kan ha nasjonale konkurranser der. De internasjonale kan holdes i Drammen. Distriktspolitikk kalles det.

Enga i dag

Vi tar en tur på Times for å døyve fraværet av fotball og hockey med quiz og øl. Kanskje stikker vi bortom Jordal for å se på Vålerenga Trolls trene og vise litt støtte også.

Legg igjen en kommentar