Dagboka fredag 30. september 2016

På septembers siste dag ser vi inn i glasskula og spår hvordan oktober måned vil se ut for oss som er glad i Vålerenga. Men først starter vi med litt hockey. Gutta tok imot Lillehammer til kamp på Jordal i går, noe som bør bety seier. Denne gangen gikk det ikke sånn og Lillehammer reiste … Fortsett å lese «Dagboka fredag 30. september 2016»

På septembers siste dag ser vi inn i glasskula og spår hvordan oktober måned vil se ut for oss som er glad i Vålerenga.

Men først starter vi med litt hockey. Gutta tok imot Lillehammer til kamp på Jordal i går, noe som bør bety seier. Denne gangen gikk det ikke sånn og Lillehammer reiste hjem med en 4-2-seier i bagasjen.

Så over til Oktober. For hockeygutta starter oktober med bortekamp mot Stjernen på lørdag. Pucken droppes 16.00 i Fredrikstad, så det er bare å ta turen. Deretter følger hjemmekampen mot Oilers på tirsdag, klokka 19.00. Det er fortsatt bra med ledige billetter, men ønsker du å sitte på langside så er det nok på tide å kjøpe billetter nå. Deretter følger bortematch mot Kongsvinger neste lørdag.

Til Nidaros

Fotballgutta starter oktober med søndagskamp mot Rosenborg. Matchstart er 18.00. Rosenborg er ubeseira hjemme denne sesongen, noe gutta våre har tenkt til å gjøre noe med!

Ute for Vålerenga er Robert Lundstrøm med gule kort, samt Daniel Fredheim Holm, Vajebah Sakor og Jonatan Tollås Nation som er skada.

Vålerenga har 3 seire, 1 uavgjort og 2 tap på de 5 siste bortekampene.

Mediene har spekulert mye den siste uka om at Vålerenga på ny har meldt seg på i bunnstriden. Det ønsker vi å se litt på. Med 5 kamper igjen av serien så har Vålerenga 30 poeng. Det er hele 7 poeng ned til LSK på nedrykk, men kun 3 poeng ned til Bodø/Glimt på kvalik. Vålerenga har igjen RBK (B), Stabæk (H), Tromsø (B), LSK (H) og Viking (B). På de samme kampene i fjor tok Vålerenga 7 poeng. Vi tror vi ender på samme poengfangst i år, med to seier og en uavgjort på de siste fem kampene.  Da ender Vålerenga på 37 poeng i årets sesong, mer enn bra nok til å berge plassen.

Ser vi på de andre lagene så ligger Tromsø per i dag likt med oss på poeng. De har igjen Molde (H), Start (B), Vålerenga (H), Sarpsborg (B) og Odd (H). Klarer Tromsø noe særlig mer enn 4 poeng på de siste kampene så skal de nok være fornøyd.

Aalesund ligger per nå på 11. plassen bak Tromsø, men kommer fra en sterk september måned hvor de har funnet 3 strake. Problemet til Aafk er at de er helt ustabile og når de møter Odd til helgen kan de fort gå på en smell. Aafk har igjen Odd (H), Bodø/Glimt (H), Viking (B), Haugesund (H) og Sogndal (B). De kan fort ta 12 poeng og de kan fort ta 0 poeng. Aldri lett å vite med det laget.

Stabæk ligger nå på 12. plass, a poeng med Bodø/Glimt på kvalik. De har igjen LSK (H), Vålerenga (B), Sarpsborg (H), Molde (B) og Start (H). På en god dag kan Stabæk faktisk vinne alle 5, men på en dårlig dag kan det ende med 4 tap og kun 1 seier (mot Start, som man slår også på en dårlig dag). Vi satser på at Stabæk vinner til helgen og deretter taper mot oss.

Bodø/Glimt har kvalikplassen per i dag og starter denne serierunden med hjemmekamp mot Strømsgodset klokka 19.00. Taper de den kan fort LSK ta innpå med seier denne runden. Det som er det store problemet til Bodø/Glimt er at de deretter har 2 bortekamper på rad mot Aafk og Haugesund i serien, samt en bortekamp i cupen mot RBK. Deretter følger hjemmekamp mot Viking og RBK borte i siste serierunde. Bodø/Glimt kan fort tape resten av kampene og med 27 poeng mer nå så skal ikke det holde til ny kontrakt i Eliteserien.

Så hva med LSK? De har igjen Stabæk (B), Brann (B), Start (H), Vålerenga (B) og Molde (H). Vi tror at man må ha 31 poeng for å berge plassen i årets Tippeliga. Med 23 poeng i dag så betyr det at LSK må ha 8 poeng på de siste fem kampene. De slår Start hjemme, men har ellers vanskelige kamper. Stabæk har vært håpløse hjemme i år (4-1-7) og de kan fort få med seg poeng herfra, men LSK har vært enda mer håpløse borte i år (1-5-6). I Brann møter de serien nest beste hjemmelag denne sesongen, som RBK uten hjemmetap hittil i år. Så vi tipper at de har tatt 1 poeng på de tre kampene før de møter Vålerenga på Ullevaal i neste siste serierunde. Da skal Vålerenga klare å vinne kampen, men derbymatcher er alltid vanskelig å spå. I siste runde venter Molde hjemme, men da kan alt allerede være avgjort.

Dagboka i dag spår følgende tabell i bunnstriden når sesongen er ferdig:

10. Vålerenga 37 poeng
11. Aalesund 36 poeng
12. Stabæk 34 poeng
13. Tromsø 34 poeng
——————————
14. Bodø/Glimt 31 poeng
—————————–
15. Lillestrøm 27 poeng
16. Start 12 poeng

Tror du vi har rett i våre spådommer? Legg igjen kommentar i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar