Dagboka mandag 3. oktober 2016

Vi har tapt både på gress og på is. Kaffemaskina på jobben er ødelagt og i kveld skal man spille fotball med kidsa. Dette blir en lang mandag… Puck Lørdag reiste Iskrigerne til Fredrikstad for å feie over Stjernen. Slik ble det ikke. Vi fikk en okei start på matchen. Morten Ask putta etter snaue … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. oktober 2016»

Vi har tapt både på gress og på is. Kaffemaskina på jobben er ødelagt og i kveld skal man spille fotball med kidsa. Dette blir en lang mandag…

Puck
Lørdag reiste Iskrigerne til Fredrikstad for å feie over Stjernen. Slik ble det ikke. Vi fikk en okei start på matchen. Morten Ask putta etter snaue 5 min spill i 1.periode. Reduseringa kom etter drøye 11 minutter av bonden Saxrud. Tok ikke mer en 20 sek før Greven tok tilbake ledelsen, og vi gikk til pause med en 2-1 ledelse. 2. periode starta som den første. Vi putta et tidlig mål. Denne gangen var det Lindstrøm som førte pucken i nettmaskene og ga oss 3-1 ledelse. Ting skjer fort i hockey. Spesielt fort skjer ting når et lag jobber hardere enn det andre og det andre laget slepper seg nedpå. Stjernen fikk en redusering og vi gikk til pause med en ikke så kompfy 3-2 ledelse.  3. periode var krise. La oss oppsummere slik: Stjernen jobba hardt og putta 2 goaler. Vi jobba ikke så hardt og putta ingen. Kjipt å tape matcher man har følt man har hatt et grep på, men sånn går det når man slepper seg bakpå og inviterer motstanderen til å kjempe seg inn i kampen igjen. Vi tapte matchen 4-3 og fikk med det 2 tap på ei uke. Nå har vi tapt 3 kamper på rad.

Neste match hadde det vært sjukt stas å vinne, men da må gutta komme seg opp i ringa og bjuda på! Neste kamp spilles allerede i morra på Jordal og vi møter Soilers. Puckdrop er klokka 19.00. Kjenn besøkelsestida di, kjøp billett og la oss vise disse broilera av stavangerfans hva autenisk stemning vil si. Vis dem at Vålerenga spiller med 6 mann, gutta på isen og oss på tribben. Vi sees!

Fredag tok Vålerenga U18 Vålerenga i mot  Sparta i hjemme. Det ble totalt ydmykelse. Total ydmykelse for Sparta. Gutta våre feide over dem og vant hele 8-1. Returoppgjøret gikk i Sarpsborg søndag. Da skulle man tro at gutta fra enfoldige Østfold var keene på å reise kjæringa og ta tilbake noe av stoltheten sin. Det var de ikke. Greit nok at de putta 5, men det hjelper ikke når gutta fra Oslo Øst viser seg å være menn, og putter 10. Vi snakker ei helg med total ydmykelse for Sparta og total dominans for våre gutter. Vi liker’e. Vi liker’2 så godt at er det noen av U-18 gutta våre som er litt sein på skolen i dag så er det greit for oss.

Vi tar også med oss at U-20 gutta slo Frisk Asker 3-2 i helga. Vi gleder oss over rekrutteringsjobben klubben gjør. Vålerenga Hockey er gode der! Det beste av alt er at det ikke er mange år til noen av disse gutta er modne for å prøve seg på A-laget. Tenk dere det a…første sesong i ny Jordal Amfi med en spillerstamme av gutter fra Oslo Øst utvikla i egen klubb! Det er til å få frysninger av!

Ball
La oss starte med damene. Lørdag besøkte Vålerengas damelag Sandviken på Varden Amfi. Kampen endte 2-2. Les oppsummering og se måla her. Etter den 18 runden i Toppserien er spilt ligger damene på en foreløpig niende plass.

Søndag spilte gutta kamp borte mot RBK. Det ble tap. Skal vi være ærlige så forventa vi ikke at gutta skulle dra i land seier der oppe. Et 3-1 tap var således som forventa. Du leser oppsummering av kampen og ser måla på klubbens sider. Det er nå de viktige kampene står for tur. Alle de tre neste matcha er 6 poeng kamper, og vi tar det som en selvfølge at Rekdal og co benytter landsalgspausen optimalt slik at vi tar med oss alle poenga fra kampa mot Stabæk, TIL og LSK.

Apropos LSK. Vidar Davidsen, den periodiske brønnpisseren som avsluttet sin karriere i LSK, sier i dagens VG at det vil være en katastrofe for Vålerenga å rykke ned. I samme åndedrag sier han at Vålerenga ønsker LSK i tippeligaen og motsatt. Vi veit ikke hva vi skal si. Vålerenga har rykket ned før – og overlevd. Rykker vi den på nytt er det jævlig kjipt, men vi vil nok overleve. Men nå er jo ikke det noe scenario…enda. Vi skal nemlig ha med oss poeng i de neste tre kampa. LSK derimot…å si at man ønsker seg LSK i Eliteserien er, sånn som situasjonen er i dag, tilbakestående. Ja, det er gøye kamper, men undertegnede ser dem heller feire 100 års jubileet sitt i 1. divisjon enn at Vålerenga skal rykke ned. Skal man være helt ærlig så er LSK som Lyn: en møkkaklubb som Eliteserien godt klarer seg uten. Det faktum at de, til nå, aldri har rykka ned  gjør et LSK nedrykk bare enda sweetere.

Amerikansk fotball
I helga var det bare Vålerenga Trolls sitt U19-lag som har vært i aksjon. Lillestrøm Starfighters ble slått 74-0 på bortebane. Klasseseier! Seieren sikret også semifinalebillett for U19-laget som nå dårligst kan bli nummer 3 i serien.

Vi merker oss også at etter at Laura Bulls ønsket å trekke laget sitt fra Eliteserien og spille lenger ned i divisjonene, har forbundet avholdt møte for diskutere fremtiden til toppen av divisjonsystemet i Norge. Nettstedet Amerikanskfotball.no kan melde om at ny struktur for Eliteserien 2017 skal se slik ut:

Gruppe A:
Oslo Vikings
Vålerenga Trolls
NTNUI Nidaros Domers

Gruppe B:
Eidsvoll 1814s
Lura Bulls
Åsane Seahawks

Videre er det planlagt at lagene skal spille dobbel serie mot lagene i sin gruppe, samt enkeltoppgjør mot lagene i den andre gruppen.

Vålerenga i dag
Vi finner fram stilongsen. Man skal nemlig være barnevakt og har lovet kidsa at man kan takle  som Kjetil Whæler.

Legg igjen en kommentar