Dagboka onsdag 28. september 2016

Det er mye fotball i dagens dagbok, men også litt musikk. Vi ser på farer og bekymringer, og skaper samtidig håp. Vi vurderer med andre ord tabellsituasjonen til Vålerenga fotball elite (herrer). Tidligere Gatas Parlament-rapper Aslak Borgersrud har begynt å synge. På Børst&Ball i 2013 framførte han låta «Loelva». Nå har skiva «Det er valgfritt å irritere seg» … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. september 2016»

Det er mye fotball i dagens dagbok, men også litt musikk. Vi ser på farer og bekymringer, og skaper samtidig håp. Vi vurderer med andre ord tabellsituasjonen til Vålerenga fotball elite (herrer).

Tidligere Gatas Parlament-rapper Aslak Borgersrud har begynt å synge. På Børst&Ball i 2013 framførte han låta «Loelva». Nå har skiva «Det er valgfritt å irritere seg» endelig kommet.

«Loelva» blei også spilt over høyttaleranlegget i pausen i kampen mot AaFK. Om du har lyst til å høre den i helhet kan du jo sjekke ut SoundCloud (eller Spotify). På sistnevnte sted finner du også skiva i sin helhet. Og den er jo også verdt å sjekke ut.

Hvem rykker ned fra Tippeligaen?

Den store snakkisen i «Sesongen 2016»-tråden på forumet er hvorvidt laget vårt kan rykke ned eller ei. Det skal ikke stikkes under en stol at det er noen matchballer som har forduftet. Sist så vi det i 0-1-tapet mot Aalesund.

Alt dette har ført til at flere har begynt å bekymre seg litt. Men er det en reell bekymring? Vålerenga har et ganske tøft kampprogram – og allerede neste helg skal de møte Rosenborg på Lerkendal. Så er det hjemme mot formlaget Stabæk før turen går nordover til Tromsø. Deretter venter Lillestrøm til en mulig nedrykkskamp på Ullevaal og til slutt så er det borte mot Viking i Stavanger.

Det er altså en del kamper som bør vinnes (Stabæk og Lillestrøm), men hvordan blir så tabellene? Vi har tenkt litt og laget tre mulige utfall. Ett med maks flyt, ett middels og ett suboptimalt.

Tippeligaen 2016 med flyt
Tippeligaen 2016 med flyt

Med flyt så ender Vålerenga på 10. plass, fem poeng over Tromsø på kvalik-plassen.

Tippeligaen 2016 med middels resultater,  ingen flyt og litt flaks.
Tippeligaen 2016 med middels resultater, ingen flyt og litt flaks.

Om vi skal være litt mer realistiske så har vi denne sluttabellen. Her må vi slite litt, og det er litt mer tombola hvem som havner hvor. Allikevel berger Vålerenga plassen.

Tippeligaen 2016, den suboptimale utgaven.
Tippeligaen 2016, den suboptimale utgaven.

Selv med en rekke suboptimale resulateter tror vi Vålerenga berger plassen. Vi må huske på at det er ikke bare Vålerenga som skal spille kamper, men også de andre lagene. Det betyr at lag som LSK har fem kamper igjen de også. De kommer ikke til å vinne så veldig mange av dem. Erlandseneffekten, kalles det.

Den siste versjonen er dog den vi er mest redd for. Der kommer det fort an på målforskjell. Vi satser på at resultatene går vår vei, og at ikke alt tryner.

Sportsquiz på Bohemen

Vi klipper grovt fra forumet og limer inn KjellGs melding om sportsquiz:

«På grunn av tunge oppgjør i ligacupen kan vi ikke avholde sportsquiz onsdag 26 oktober, vi har derfor valgt å starte denne serien en uke tidligere enn planlagt.
Oppstart blir derfor onsdag 12 oktober med avspark kl 18.18.
Serien blir spillt på følgende onsdager før jul:

12 og 19 oktober.
2, 9, 16, 23 og 30 november.
7 og 21 desember.

Velkommen til klassisk sportslig kappleik som gjør mørke onsdager betydelig lysere!
Det er forøvrig 19 år siden bohemens sportsquiz starta opp.»

Så da veit du hva du har å gjøre 12. oktober.

 

Legg igjen en kommentar