Dagboka tirsdag 27. september 2016

Vi dokumenterer Ken Henry Johnsens skandaløse dømming gjennom hele 2016, og vi nevner at rekruttlaget tapte 1-3. Juniorgutta får bortekamp i NM-semifinalen.  100 tilskuere i Vallhall fikk med seg at Nest-Sotra vant relativt fortjent 3-1. 1-1 ved pause ble til 1-2 ved et selvmål av VIF. Det meste kan du lese her om kampen. Nå … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 27. september 2016»

Vi dokumenterer Ken Henry Johnsens skandaløse dømming gjennom hele 2016, og vi nevner at rekruttlaget tapte 1-3. Juniorgutta får bortekamp i NM-semifinalen. 

100 tilskuere i Vallhall fikk med seg at Nest-Sotra vant relativt fortjent 3-1. 1-1 ved pause ble til 1-2 ved et selvmål av VIF. Det meste kan du lese her om kampen. Nå er rekruttene på femte plass, og det er rimelig tight og lite som skiller mellom flere lag som prøver å bli blant de sju beste på tabellen.

NM-semifinale

Juniorgutta skal i oktober spille semifinale i NM, bortekamp mot Ulf/Sandnes. I den andre semifinalen møtes Molde og Lillestrøm. Tidspunkt for kampen er ikke satt, men må spilles senest søndag 16.oktober klokken 15.00.

Ken Henry Johnsen

– Det skulle vært gitt et rødt kort. Jeg skulle gjerne hatt den muligheten om igjen, men det får jeg ikke. Og jeg har ingen repriser å forholde meg til. Beklageligvis oppfattet jeg ikke at det var et rød kort, sier Ken Henry.

Ken Henry er altså den samme dommeren som i april i år klarte å vise ut Haugesund-spiller Haris Hajradinovic etter «angrep» på en medspiller. Han oppfattet det altså som voldsom oppførsel da han dyttet til sin egen spiller.

Dette skjedde altså etter at Ken Henry feilaktig dømte straffe til Strømsgodset (fellingen var utenfor 16 meteren). Keeper provoserte ved å kjefte på sin egen spiller, og Haris svarte med å dytte sin egen keeper unna.

Freddy dos Santos sa i TV2-studioet at kortet trolig ble gitt på grunn av usportslig oppførsel.

– Vi hadde et møte med dommerne før sesongen. Da sa de at de skulle slå hardere ned på usportslig opptreden. Jeg tror kanskje det er det de har tenkt her. Det er ikke en sportslig opptreden å sette sporten i vanry når man dytter en medspiller i ansiktet. Jeg tror de har bestemt seg for å følge det som vi har satt som mål eller fokusområde. Det er derfor han gir dette røde kortet, sa Freddy Boy.

Dette er altså noe som har skjedd tidligere i 2016 – Ken Henry var opptatt av å straffe en spiller som viste usportslig adferd. Tusen kroner spørsmålet er da: Hvorfor er ikke samme mann opptatt av dette når Vajebah Sakor blir overfalt av Fredrik Carlsen?

Litt senere i april ga Ken Henry bare gult kort til Aalesunds Boli, som etter kampen innrømmet at han slo en Rosenborg-spiller med vilje. Igjen fikk dommeren oppmerksomhet etter kampen.

– I situasjonen der jeg gir Boli gult kort etter forseelsen mot Eyjolfsson, skulle det vært gitt rødt kort. Jeg oppfattet ikke forseelsen som veldig kraftig der og da, sier Ken Henry, og legger til:

– Det er ikke en god vurdering av meg, sier han.

Eh, hørt noe lignende tidligere? Forklaringen er antagelig at han ikke er bedre. For det er faktisk Ken Henry som dukker opp etter dommertabben i Molde i august også.

Ken Henry Johnsen blåste ikke av spillet da Moldes Björn Bergmann Sigurdarson og Odds Steffen Hagen kolliderte i en hodeduell og ble liggende nede. Like etterpå scoret Molde. Igjen så Ken Henry situasjonen, men valgte ikke å blåse av.

Dommersjef Terje Hauge i Fotballforbundet var da helt tydelig i en pressemelding på at Ken Henry gjorde feil da han ikke blåste for hodeskade.

–  Ifølge Spilleregel 5 er det slik at dommeren skal stanse kampen dersom en spiller blir alvorlig skadet. Dommeren må bruke skjønn og vurdere alvorsgraden av skaden. Beklageligvis så oppfattet ikke dommeren denne situasjonen så alvorlig, uttaler Hauge.

Vel, da har vi altså tre oppsiktsvekkende avgjørelser hvor dommeren faktisk har sett hva som skjedde, men alle tre gangene vurdert situasjonen feil. Med fatale konsekvenser. Altså feil på feil på feil.

Nå skal det sies at en såkalt faggruppe, som består av fem instruktører og dommersjef Hauge, i ettertid støttet sin egen dommer når det gjaldt Haugesund-utvisningen. Overfor NTB sa Hauge: – I dette tilfellet er det armer som løftes opp til ansikt, noe som er en forsettlig handling av spiller. Ikke bare én gang, men to ganger. Han tar tak i kjeven og skubber.

Lurer på hva den faggruppen sier om sin egen dommer etter helgens dømming. Eller har de vært for opptatt med å få dommer Svein Erik Edvartsen til å beklage sin uttalelser på Lillestrøm til å mene noe fornuftig og sende Ken Henry noen divisjoner nedover?

Vi tar også med Jesper Mathisens presise ord om politimannen og dommeren fra Nøtterøy:

– Den siste norske tippligakampen han dømte var oppgjøret mellom Molde og Odd, med den hodeskaden det ikke ble blåst for. I tillegg sendte han hele Norges dommerteam hjem fra EM nesten på egen hånd i sommer, og så kommer denne da, når han endelig får en kamp i Tippeligaen igjen. Ken Henry er en strålende fyr, kjempegrei dommer, men dette er ikke godt nok, og han kan ikke dømme i Tippeligaen hvis dette er nivået.

Ken Henry var altså i EM, og da skrev VG:

«Når Ken Henry Johnsen ikke får med seg albuen til Slovakias Martin Skrtel, så dukker spørsmålet opp igjen: Hvor mange dommere må til for at tabber unngås? Det er fortsatt uvisst om det norske teamet får flere kamper i EM. Foreløpig er de ikke satt opp. Men det trenger ikke bety det samme som at det blir hjemreise. Det kommer an på hvor alvorlig UEFA ser på tabben som Johnsen gjorde.»

Det kan jo være greit å nevne at Ken Henry var den første dommeren  som fikk 1 på VG-børsen i en Tippeligakamp i 2010.

VPN sendte i går epost til Terje Hauge i NFF:

Vålerenga på Nett (vpn.no) lurer på hvordan NFF reagerer overfor en dommer som gjør en så grov feilvurdering som det som skjedde på Ullevaal i går. Svar gjerne generelt hvis det skulle være bedre. 

Hauge svarte på epost:

Her er svar på generelt grunnlag;

NFF oppnevner en veileder til hver kamp i Tippeligaen, som skriver en rapport på dommerens prestasjon. Hvis vi skulle være i tvil ved enkelte avgjørelser, så brukes TV-bilder til hjelp.

Hver kamp/rapport blir vurdert og har en betydning på dommeroppsettet de kommende runder og/eller hvilke kamper! Kamper/rapporter over tid ligges til grunn for rangering neste sesong.

Vålerenga i dag

Sitte og kikke på tabellen og regne på hvor mange poeng Vålerenga trenger mot Stabæk, Lillestrøm og Tromsø for å unngå nedrykk. Og gi stakkars BitteLillestrøm en tanke, som tror det er dommeren sin skyld at laget ligger på direkte nedrykksplass.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar