Dagboka 19. september 2016

Endelig er det mandag! Vi har en uke som er fullpakka med gøyale ting. Kamp mot Sparta på Jordal i morra og kvartfinale mot Godset på torsdag. Oboi, oboi, oboi som vi gleder oss! Puck Evigunge Morten Ask har (igjen) signert en kontrakt for ett år med Vålerenga. Dette kommer egentlig ikke som noen bombe, da … Fortsett å lese «Dagboka 19. september 2016»

Endelig er det mandag! Vi har en uke som er fullpakka med gøyale ting. Kamp mot Sparta på Jordal i morra og kvartfinale mot Godset på torsdag. Oboi, oboi, oboi som vi gleder oss!

Puck
Evigunge Morten Ask har (igjen) signert en kontrakt for ett år med Vålerenga. Dette kommer egentlig ikke som noen bombe, da Ask har trent med klubben i hele sommer. VPN er glade for at Ask velger å ikle seg kongeblått atter en gang. I et relativt ungt lag vil rutinen og hockeyhue hans være viktig for laget – både på isen og i garderoben. Rutinen og hockeyhue hans kan så gar være en faktor som vinner enkelte kamper for oss. Å være kjapp på jerna får andre ta seg av. Det blir litt kleint å si: «Velkommen tilbake, Morten», for Morten Ask har vel i realiteten aldri forlatt oss. Men vi sier det likevel: VELKOMMEN TILBAKE, MORTEN!

Morten «debuterte» mot Frisk Asker i går. Det ble 2-1 tap. Tapet føltes urettferdig. Vi spilte bedre hockey enn Asker. Asker hadde gull hår i rævva og fikk to kjappe scoringer i begynnelsen av andre periode. Det kan stilles spørsmål med om den andre goalen deres var mål. Det så ut som om Frisk ikke har fiksa nettet på buret og at pucken bokstavelig talt kom inn bakveien gjennom nettet. Dommera sjekka video og dømte goal. Men vi kommer til å sjekke bildene på sumo når vi kommer hjem fra jobben i dag. Den goalen kjentes ganske så muggen.

Vårt eneste mål ble putta av Rasmus Juel. Og for et mål det var. La meg få korrigere meg selv: Fy fan for et steike satans fette najs mål det var! Vi er i undertall. Juel drar med seg pucken fra egen sone, gjennom og forbi fire statister av friskspillere og plasserer pucken knallhardt bak en fortumlet og livredd Dahlberg! Det var til å få frysninger av. Om ikke det der kåres til rundens goal så veit fader ikke vi!

Med ca 3 min og 30 sek igjen av tredje periode tok Roy og Søberg. Brede viste seg som den kapteinen han er og redda to skudd på åpen kasse med køllebladet. Brede spilte en god kamp og ble også kåra til vår beste spiller.  Gutta spilte tett og godt, og Frisk fikk vel egentlig ikke til en dritt på slutten. Sånn sett gikk vi fra Askerhallen med følelsen av å ha blitt snytt. Dette er en kamp vi kunne og burde ha vunnet. Men hockey handler jo om å putte pucken i kassa og klarer vi ikke det så  vinner vi heller ikke. Men vi ser tendensene…..og VI LIKER’E!

I morgen er det ny hjemmekamp mot Sparta på Jordal. Da har gutta sjansen til å reise seg igjen, og poenga blir igjen på Jordal! Sann mine ord!

Vi nevner også at U-20 gutta spilte borte mot MS i helga. Etter at MS leda 4-1 etter andre periode, skrudde gutta opp innsatsen, stengte igjen bak og vant 5-4! Respekt!

Ball
Fredag spilte A-laget tippeligakamp i Haugesund. Det ble poengdeling. Vi er fortsatt ubeseira for niende kampen på rad, og plassen i ligaen er vel mer eller mindre sikra. Smak litt på den a! Les inntrykka våre fra kampen her.

Juniorene er klare for semifinale etter en knusende seier over Sarpsborg 08 i helga. Gutta vant 4-0. Les oppsummering av kampen her. Nå krysser vi fingra for at A-laget følger etter i torsdagens kvartfinale mot Godset. Du har kjøpt billett??

Avslutningsvis tillater vi oss å myse litt over kommunegrensene til Lillestrøm. Vi noterer oss at Bøffla sliter. Vi er ikke større enn at vi liker’e! LSK gikk på snørra mot Tromsø og vi noterer oss at Origi dreit seg skikkelig ut. Det var som å se Myhre mot Tyrkia. Det virker som om hue hans ikke er helt «påskrudd» om dagen. Han er redusert fra å være en ok keeper til å være en vandrende tabbemaskin. Og det ETTER at Erik Solèr er involvert som «mental trener». Vi noterer oss også at Bøffla har falt 2 plasser (ned til direkte nedrykk) ETTER at de sparka Kristinsson. Såe…hadde vi vært slemme hadde vi sagt at de gjør det mye dårligere uten han enn med han. Vi registrerer også at en seier til Ålesund over oss vil gjøre det enda litt mørkere for Bøffla. Vi går ALLTID for Enga seier…men vi registerer at et eventuelt tap sukres litt med LSKs situasjon i bakhue.

Vålerenga i dag
Vi sier som salige Per Aabel: «Det ærligste fryden, er skadefryden»

Legg igjen en kommentar