Viktig bortepoeng i Haugesund

Vålerenga får med seg ett viktig bortepong mot Haugesund og unngår tap for niende gang på rad. Plassen er trolig sikret og Ghayas Zahid er nå vår toppscorer med sju mål. Deshorn Brown og Zahid var begge klubbens toppscorer i 2016 med 6 mål foran denne kampen. Et klasseangrep gjorde at Zahid nå er alene … Fortsett å lese «Viktig bortepoeng i Haugesund»

Vålerenga får med seg ett viktig bortepong mot Haugesund og unngår tap for niende gang på rad. Plassen er trolig sikret og Ghayas Zahid er nå vår toppscorer med sju mål.

Deshorn Brown og Zahid var begge klubbens toppscorer i 2016 med 6 mål foran denne kampen. Et klasseangrep gjorde at Zahid nå er alene på toppen. Wæhler spiller til Sander som spiller ballen ut til Rasmus, som igjen legger den 45 grader ut til Zahid. Zahid kontrollerer den til 1-1. Scoringen er omtrent like lekker som Haugesunds 1-0-kontring.

Ingen av lagene kom til særlig mange sjanser i Haugesund, men Haugesund kontret seg helt klart til de største. Rekdal sier:

– Vi må være fornøyde med resultaet. Vi klarer ikke i andreomgangen å spille med stort nok tempo, Haugesund er komfortable og kan ligge og kontre på oss. De har store sjanser som de ikke scorer på. Så kommer scoringen etterhvert etter et fantastisk angrep. Det må vi være fornøyde med på en dag hvor vi viser mange nivåer. Den marginen vi hadde i mot oss i vår, den ser ut til å tippe vår vei nå, sier han til TV2.

Moralen i laget holdes helt klart oppe ved å unngå tap, dessuten er det alltid greit når pressen kappes om å skrive hvor lenge det er siden klubben har tapt.

VG-statistikken viser at Haugesund hadde ballen 42 prosent av tiden – Vålerenga 58. Vel, det føltes som mye mer fordi Haugesund satser på kontringer, og der er de raske og effektive. Men inntrykket av Haugesund er først og fremst et lag som legger seg dypt i 4-5-1.

Vålerenga brakte i dag frem minner fra våren. Det er tydelig å se at Vålerenga prøver å spille ut motstanderen, men i dag gikk det ikke imponerende fort. I perioder av første omgang var Jukle en stor trussel, men det ble for mye nesten. Heldigvis er marginene litt mer med oss, og vi får med poeng.

Torsdag er det cupkamp mot Strømsgodset i Drammen, og søndag om en uke kommer Aalesund på besøk. Cupen seiler nå opp som det viktigste i år i og med at plassen mer eller mindre er sikret (dog er ikke VPN 100 prosent sikker på at 30 poeng holder).

Det er slemt å si det, men å tape mot Aalesund vil bety et tupp i bjellene til Lillestrøm, og alle vet hva det kan bety i 2016. Men sånn tenker selvsagt ikke Vålerenga, og i alle fall ikke Kjetil Rekdal.

En kommentar til «Viktig bortepoeng i Haugesund»

Legg igjen en kommentar