Dagboka torsdag 08. september 2016

Om ikke landslagspausene var kjipe nok fra før av, så gjør våre landslags prestasjoner den siste uka at vi diskuterer noe så kjedelig som gress. Eller mangelen på gress er det vel egentlig. Ei dagbok like kjedelig som å se gresset gro er ute. Drillos grøsser av gress De gamle heltene Fjørtoft, Solskjær og Rekdal … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 08. september 2016»

Om ikke landslagspausene var kjipe nok fra før av, så gjør våre landslags prestasjoner den siste uka at vi diskuterer noe så kjedelig som gress. Eller mangelen på gress er det vel egentlig. Ei dagbok like kjedelig som å se gresset gro er ute.

Drillos grøsser av gress

De gamle heltene Fjørtoft, Solskjær og Rekdal er ute i både VG og Dagbladet og skylder norske spilleres dårlige fysikk på mengden kunstgressbaner i landet. Med seg får de bl.a. Nils Arne Eggen og Arild Stavrum. Hovedparolen er foreløpig at de som spiller på det som kua eter blir mannfolk med ballkontroll som Petter Werni, mens de som spiller på kunstige gummikuler blir sveklinger med ballkontroll som bikkja til Drillo(RIP Docile). Selv om vi også elsker lukten av gress på et stadion, så synes vi kanskje dette sporer av den egentlige debatten om norsk fotball littebitte grann.

Som en fornuftig kar jeg kjenner skreiv på Twitter i går:

«Det er ikke kunstgress som har gjort spillere dårlig i duellene, men medias opphausing av de teknisk overlegne offensive spillerne. Alle vil være Ødegaard eller Ronaldo. Ingen vil være Hummels eller Wæhler. Det er ikke kult på løkka å være forsvareren.»

Når jeg vokste opp med Drillos hadde man helter som Bratseth og Bjørnebye som spilte forsvar. Etter hvert fulgte Henning Berg og Ronny Johnsen. De var stjerner, de fikk masse oppmerksomhet i media, og de var forbilder. Jeg hadde en kompis som var venstrebeint, han var alltid Bjørnebye. En annen kompis var en lang staka med ganske god fart, han insisterte på å være Bratseth. Selv var jeg Tore Andre Flo, fordi jeg var klin lik i spillestil og utseende som den høye mannen med deilig teknikk, som bommet på åpent mål stadig vekk(#selvskryt). Jeg håper inderlig at det løper en del unger rundt på løkker i Oslo og omegn som insisterer på å være Kjetil Wæhler. For vi trenger flere av de. Som Rekdal sier til VG:

«Gode ballspillere er stort sett midt på banen, og der lar de oss få holde på. Der vi må være gode, det er på den siste tredelen, og der er vi ikke gode». VPN legger til at vi må være fysisk sterke og tilstede i begge bokser, ikke bare siste tredel! Da først får du utnytta kvalitetene til de gode ballspillerne på midten.

Nå nevner Rekdal også antall lag i Tippeligaen og OBOS-ligaen som manglende utviklingsarena som grunner til nivået på norske spillere, og vi tror vel egentlig det er der det bør tas grep, framfor å skylde på underlaget.

Enga i dag

Vi kjøper billett til kampen mot Godset 15:30 på lørdag, fordi der blir det mye folk og masse trøkk, og det har DU lyst til å være med på!

Legg igjen en kommentar