Dagboka onsdag 7. september 2016

Hockeystart og fotballhelg. Lillelørdag gleder seg allerede til storelørdag. Også er vi grinete gamle gubber. Lørdag 10. september blir en stor dag for Vålerenga. Det vil si; det kunne vært en stor dag om bare TV 2 hadde vært med på notene. For hva har skjedd? Kampen Storhamar – Vålerenga var egentlig ment å spilles søndag … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. september 2016»

Hockeystart og fotballhelg. Lillelørdag gleder seg allerede til storelørdag. Også er vi grinete gamle gubber.

Lørdag 10. september blir en stor dag for Vålerenga. Det vil si; det kunne vært en stor dag om bare TV 2 hadde vært med på notene.

For hva har skjedd? Kampen Storhamar – Vålerenga var egentlig ment å spilles søndag 11. september. Så fant TV 2 ut at denne kampen skulle sendes på TV. Det er jo egentlig bra. Jo flere som får sett hockey jo bedre! Problemet er bare at på lørdag er også kamp for Vålerenga fotball.

Vi får dermed denne utfordringa: 15:30 starter Vålerenga – Strømsgodset på Ullevaal stadion. Den er ferdig ca 17:15. Kampen Storhamar – Vålerenga begynner 18:00. Du har dermed 45 minutter på å komme deg fra Ullevaal stadion til fjøset i Hamar. Det kan sikkert gå, men vi tror ikke du får det til med konvensjonelle framkomstmidler.

TV 2 ønsker seg bare tilskuere foran skjermen og det er et helt legitimt ønske, men ville det ikke vært bedre å ha masse tilskuere også? Tilrettelegging er tydeligvis ikke TV 2s store forté,og det kan vi jo merke oss. Sånn til senere en gang, mener vi.

Get-ligaen 2016/17

På lørdag skøytes altså ligaen igang. Pucken klaskes i vantet, Søberg redder alle skudd og Ylven løfter hele klubben på skuldrene sine. Vi gleder oss. Av nyheter rundt selve ligaen så ser vi at Get har gått inn for enda noen år. Det er fint. Det betyr at de kan spytte inn penger for å gjøre både sendinger og stadionopplevelse bra. Håper vi. Ellers vil de kanskje bare bruke dette for å selge enda flere dekodere.

Vi regner med at det er en mellomting.

Uansett så tror vi på en spennende sesong. Follestad er ansatt i TV 2 som ekspert denne sesongen og det er en jobb vi tror han kommer til å gjøre bra. Vi gleder oss til å høre Folles fløyelsmyke stemme der han forteller alle hvor fantastisk gode Roy, Kjell Espen og resten av Vålerenga er.

Spørsmålet er hvor Vålerenga havner. Det kommer helt an på hvor god Søberg er og om de nye spillerne slår til skikkelig. Follestad tror Vålerenga havner på 5., vi tror på litt bedre og 4. plass. Get-ligaen er uansett helt åpen denne sesongen. Med maks flyt så vinner vi.

Tippeligakampen mot Strømsgodset

Høiland, Tommy, ble utvist i en 2. lags-kamp. Det skulle han ikke blitt, for nå må han stå over kamper mot Tippeliga-lag også. Strømgodset sutra til NFF og til media, men har ikke fått noe gehør. Det betyr fort at Tokstad blir Strømsgodsets spiss mot Vålerenga på Ullevaal.

For Vålerengas del så er denne matchen griseviktig. Nå er alle poeng griseviktig, men dette er en make-or-break-kamp. Vinner vi er vi ute av nedrykksstriden for godt denne sesongen og vi kan se oppover (og faktisk slappe litt av). Vinner (eller spiller uavgjort) vi fortsetter vi også den gode rekka vår uten tap. Taper vi kan vi fort få en knekk i selvtillit og alt det der.

Pr nå er det ti poeng opp til sølvplass. Det er 24 poeng å spille om. Skal vi si sølvplass i siste serierunde (etter at vi har sendt Lillestrøm ned i OBOS runden før)?

Vi tror vi vinner. 2-0. Aslak Falch er dessverre ikke målscorer. Litt skuffa der.

Vålerenga i dag

Rolig dag. Vi slapper av med noe enkel dart på Bohemen og diskuterer med likesinnede om det er antall kunstgressbaner på Saint Vincent og Grenadinene som gjorde at de tapte 9-3 mot Guatemala i VM-kvaliken deres.

 

Legg igjen en kommentar