Dagboka onsdag 31. august 2016

På det europeiske overgangsvinduets siste dag handler dagboka om landslaget, Simon Larsen og fremtiden. Etter to scoringer mot Odd føyk Moa rett inn på landslaget. Herlig for han, men landslaget er rævva og Moa har hatt sine skadeproblemer. Forhåpentligvis slipper vi unna flere skader nå, men vi kjenner at frykten er der. Helst skulle vi … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 31. august 2016»

På det europeiske overgangsvinduets siste dag handler dagboka om landslaget, Simon Larsen og fremtiden.

Etter to scoringer mot Odd føyk Moa rett inn på landslaget. Herlig for han, men landslaget er rævva og Moa har hatt sine skadeproblemer. Forhåpentligvis slipper vi unna flere skader nå, men vi kjenner at frykten er der. Helst skulle vi låst Moa inne i garderoben på Valle mellom kamper.

Her er et intervju med Moa som ble publisert på Fotballandslagets facebookside:

Simon Larsen til Start

Når han endelig begynte å se ut som en forsvarsspiller av god klasse så pakker Simon Larsen sammen og flytter hjem til Sørlandet. Kontrakten hans med Vålerenga gikk ut etter årets sesong og Start kom på banen å ville hente han hjem.

Start har fått på plass finansieringen ved hjelp av en ekstern investorgruppe, som vi alle vet er økonomien til selve klubben ute å kjøre om dagen. VPN erfarer at tilbudet han fikk fra Start var ganske sweet og noe Vålerenga ikke var i nærheten av å matche.

Til vif-fotball.no sier Simon følgende:

– Jeg har takket nei til flere tippeligaklubber. Denne vurderingen er veldig sammensatt, hvor alle aspekter av valgmulighetene mine ble nøye vurdert. Pakken med Start er veldig attraktiv av mange grunner. Vi skal rett opp igjen, så jeg tror ikke en sesong med OBOS-ligaen vil gjøre meg til en dårligere fotballspiller hvis det ender med nedrykk i år, sier han og fortsetter:

– Jeg har stor tro på prosjektet som Steinar Pedersen er igang med og gleder meg til å få han som trener.

28-åringen venter også sitt andre barn over på nyåret, så nærhet til familien har blitt brukt som et av argumentene for at han velger å flytte på seg.

Vi takker Simon for innsatsen siden han kom til Vålerenga i 2012, men velger også å ta med at vi er skuffet over at han stikker nå som han endelig spiller bra fotball. Men det sier vel bare noe om ambisjonene videre i fotballkarrieren for Simon Larsen.

Overgangsvinduet stenger i Europa

Deadline day er her for Europa. Dagen da penga utrolig nok sitter løsere enn noen annen dag er her.

I England har klubbene i Premier League satt ny overgangsrekord og for første gang brukt mer enn én milliard pund, altså nesten elleve milliarder norske grunker. Ny tv-avtale og sponsoravtaler gjør at de engelske klubbene har mer penger enn noensinne og alle andre.

Bergenskanalen har hentet inn Brede Hangeland som ekspert denne sesongen og han har skrevet en bra blogg om hva som faktisk skjer på Deadline Day. Vi anbefaler den som god lesing hvis du har noen minutter til overs.

Og hva så med Vålerenga? Har vi noen spillere på vei ut i løpet av dagen? Vel, vi vet jo at West Ham var interessert i Sander Berge. Samtidig har Ghayas Zahid blomstret i de siste kampene. Mest aktuelt er det nok uansett med Sander Berge. Han er nå 18 år, født 18. februar 1998, og er dermed over engelske klubbers frist for å bli såkalt «Home grown»-spiller. Da måtte han ha blitt solgt i januarvinduet i år. (Regelen er at spillere må ha vært 3 år i klubben før de fyller 21 år).

Vi tror med andre ord ikke at det skjer så mye for Vålerenga sin del i løpet av dagen, men man vet jo aldri. Deadline day kan du følge på de fleste nettaviser, men her linker vi til TV2. På TV2 Sportskanalen begynner sendinga 19.00 og varer kvelden ut hvis du er såpass interessert.

Vålerenga i dag

Vi lener oss tilbake og krysser fingra for at ingen av våre spillere bli solgt i dag, vel å merke så lenge ingen blar opp latterlige summer i euro eller pund.

Legg igjen en kommentar