Dagboka tirsdag 30. august 2016

En ulykke kommer sjelden alene. Sånn er det heldigvis når vi er i dytten også: To seire på to dager er godt. Veldig godt. Sesongen 2016 handler om en ting i to divisjoner: Å unngå nedrykk. Derfor var det viktig med seier borte mot Odd og av nøyaktig samme grunn var det viktig med seier … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. august 2016»

En ulykke kommer sjelden alene. Sånn er det heldigvis når vi er i dytten også: To seire på to dager er godt. Veldig godt.

Sesongen 2016 handler om en ting i to divisjoner: Å unngå nedrykk. Derfor var det viktig med seier borte mot Odd og av nøyaktig samme grunn var det viktig med seier over Sola i Vallhall i går. I eliteserien har vi sju poeng ned til Stabæk på kvalik, og i 2. divisjon har vi nå seks poeng ned til 8- plassen, som i praksis betyr Lyn neste sesong.

Rekruttkampen

Solabladet skriver om gårsdagens kamp:

I andre omgang hadde hjemmelaget mye ball, og Sola ble løpende mye imellom. Vålerenga klarte ikke å omsette ballinnehavet i scoringer, og Sola satte inn en skikkelig sluttspurt for å få inn en utligning.

– Vi ble kjørt og lånte ballen lite de første 35 minuttene av 2. omgang, men klarte å sette inn en skikkelig sluttspurt. De siste ti minuttene løftet vi ballen lengre og spilte mer direkte. Vi hadde godt trykk i boks og fikk flere dødballer. Det var rett før vi snek med oss ett poeng, men det ville seg ikke, forklarer Maldal.

Dermed påførte Vålerenga gultrøyene for sitt sjette strake bortetap i seriesammenheng. Det hører med til historien at hjemmelaget stilte et sterkt lag – med blant andre Herman Stengel, Niklas Castro, Simon Larsen og Andreas Emil Nedrebø fra start.

– Vi møter et godt lag, og alt i alt var det en fortjent hjemmeseier. Selv om vi taper, så må vi ta med oss det positive. Vi framsto som et godt fotballag og jobber knallhardt mot et lag som vanligvis bøtter inn mål på hjemmebane, sier Sola-trener Tom Erik Maldal.

Aron Dønnum hadde pasningen til søndagens Tippeliga-debutant, Thomas Elsebutangen, som satte inn sin første scoring for Vålerenga. Henning Tønsberg Andresen satte inn sitt første mål for rekruttlaget på lekkert vis. Herman Stengel slo ut på kanten til Andresen, som dro av en mann før han curla ballen i lengste.

Hele referatet finner du på klubbens sider.

Odd-kampen

Vi klarer ikke å glemme Odd-kampen ennå. Dagbladet har snakket med Rekdal, og skriver:

«Tidligere i sesongen beskyldte eksperter laget for ikke å ha et eget angrepsspill. Dette fnyser trener Kjetil Rekdal av.

– Da vet ikke ekspertene hva de snakker om, sier VIF-bossen.

– Det er lett å sitte og si sånn og sånn når du ikke har innsyn i ting. At vi ikke fikk det til skal jeg være enig i. Vi forsvarte oss også dårlig i vårsesongen. Men det gikk på at laget var totalt i ubalanse med folk som ikke var med, men som er med nå. Vi har fire, fem, seks nye spillere i dag som ikke var med i vårsesongen, sier han.»

VPN legger ikke skjul på at det tidligere i år var heftige diskusjoner på admins om hvor bra/dårlig Rekdal var som trener, hvor bra/dårlig spill han klarte å etablere og om det var meningsløst eller ikke å la han fortsette. Den debatten er ikke-eksisterende i dag.

Moa på landslaget

– Jeg har fulgt ham nå over lang tid. Han har hatt progresjon. Søndag så vi det vi har sett glimtvis i kamper før. Han er skarp foran mål og hardtarbeidende defensivt, sier Høgmo om Vålerenga-spissen til NRK.

VPN er glad på Moas vegne, og vi vet at det er viktig for klubben og alle i og rundt klubben. Det er bra å ha en merkevare på laget som du kan sammenligne deg med, en som vet hvor lista ligger og som er et referansepunkt. Og det er for alle andre bare vakkert å se Moa i form.

Tommy Høiland – tihi

Tommy Høiland er blitt utvist i en rekruttkamp for Strømsgodset. Nå må han sone to kampers karantene, men på grunn av tilfeldigheter vil det i praksis bety at han må stå over to rekruttkamper og to A-kamper – deriblant kampen mot Vålerenga 10. september. Nå søker Godset om unntak fra regelen, skriver Sporten.

Dette innebærer at han må stå over kampen mot Odd 2 som spilles 29. august og kampen mot Bærum som spilles 11. september. Han har allerede stått over kampen mot Molde, mens Vålerenga-kampen er som kjent dagen før Bærum-kampen.

Vel, sånn er det å spille for to lag, da blir det flere kampers karantene. Hvorfor kan ikke bare dette forferdelige vesenet av noe som kalles en fotballspiller bare oppføre seg på banen?

Vålerenga i dag

Fotballgutta har treningsfri i dag. Torsdag starter OL-kvalik for hockeylandslaget på Jordal. Hvis du virkelig er glad i fotball, kan du jo i dag se landskampen Kirgisistan – Kasakhstan klokka 16.00. Litt usikker på hvilken kanal som viser den.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar