Dagboka tirsdag 16. august 2016

Når sola skinner over Enga… Livet er deilig. Fire seire på rad i Tippeligaen, og plutselig har rekruttlaget begynt å vinne også. I tillegg har dagboka litt om 18-åringer og publikum på Viking stadion. Bergens Tidende hevder det var tre personlige feil som gjorde at Vålerenga vant på lørdag. «Det var ingen strukturelle feil bak … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. august 2016»

Når sola skinner over Enga… Livet er deilig. Fire seire på rad i Tippeligaen, og plutselig har rekruttlaget begynt å vinne også. I tillegg har dagboka litt om 18-åringer og publikum på Viking stadion.

Bergens Tidende hevder det var tre personlige feil som gjorde at Vålerenga vant på lørdag.

«Det var ingen strukturelle feil bak baklengsmålene, snarere tre mistak av den personlige typen. Slike kan man aldri gardere seg mot, og klarer man å se vekk fra dem, leverte Brann nok en ok bortekamp».

Ja, ja, hvis det er selvinnsikten i fiskelandsbyen, er det ikke rart folk i Bergen fortsatt går rundt og tror de kan vinne serien i år. Litt som Liverpool-supportere der etter en bortseier over Arsenal.

Dagsavisen kommenterer de samme scoringene:

«VIFs utligning kom etter våken og rask involvering av Simon Larsen. Moa brukte klokskap da han ventet ut pasningen videre til Ghayas Zahid som plutselig kom alene igjennom. 2-1-scoringen rett før pause: Ingen sto og så på da Moa utnyttet Brann-keeperens slurvete klarering, løpene var mange, forsvaret ble dratt ut slik at Simen Juklerød fikk tid til å legge opp, sikte og skru inn årets flotteste scoring på Ullevaal. 3-2: Duellspillet inne i 16-meteren, styrken til Daniel Fredheim Holm da han hindrer Brann-klarering og indirekte skaffer VIFs seier på overtid».

Og avisas poeng er at denne kampen kunne Vålerenga tapt i sin dårlige periode på våren, men nå er gutta tøffere og smartere.

Publikumskrise

Bare så det er sagt: Tittelen er egentlig gjeldende også for Vålerenga, selv om det var nesten ti tusen tilskuere på Ullevaal lørdag (men hvor bra er egentlig det?). Tittelen er uansett myntet på Viking.

Fire av ti sesongkort ble ikke brukt i søndagens kamp mot Stabæk. VG skriver: Publikumstallene på Viking stadion er det laveste siden Viking spilte på Stavanger stadion i 2003.

«Mot Stabæk var publikumstallet oppgitt (solgte billetter) til 7 269. Men alle som var på Viking stadion så at det ikke var så mange der. 3000 mennesker var på stadion mot Stabæk – maks, mener VGs reporter på Viking stadion de siste årene, Øyvind Jacobsen».

I Stavanger lurer de på årsaken til dette – akkurat som folk lurer i Oslo.

– Det eneste som hjelper for å få folk tilbake, det er å vinne kamper. Men det har vært mye negativitet her nede en lang stund nå, mener Jonevret om Tippeligaens 7. beste lag ifølge tabellen.

Sander Berge

Nettavisen skriver at Kjetil Rekdal reagerer kraftig på at Norges Fotballforbund har tatt ut Sander Berge (18) på G18-landslaget.

– Det er helt vanvittig at vi skal sende en tippeligaspiller for å spille guttelandskamper. Jeg hadde skjønt det hvis det var sluttspill, men jeg klarer ikke å forstå hvorfor de skal bruke ham nå. Jeg skjønner det ikke. For meg er det helt ulogisk, og jeg har ikke hørt noen form for begrunnelse heller, sier han.

Reka skjønner heller ikke at Sander Berge blir tatt ut på G18-landslaget og ikke U21 eller A-landslaget.

– Når Martin Ødegaard, som spiller tredjedivisjon i Spania og blir byttet ut hver eneste kamp, er fast i A-landslagstroppen, er det ikke prestasjonene hans på klubblaget som er avgjørende. Vi er alle enige om at Ødegaard er en kjempespennende spiller, og det kan hende det er riktig å ha han med, men at Sander Berge skal spille guttelandskamper? Det er komplett latterlig, sier Rekdal.

Thomas og Magnus

Det er ikke nytt at 18-årige Thomas Elsebutangen, som spiller for Pors, er ønsket i Vålerenga. I følge Varden er klubbene nå enige om en overgang, men spilleren skal i dag på medisinsk test og det gjenstår å bli enig om den personlige kontrakten hans. Thomas er spiss.

Magnus Retsius Grødem er også 18 år og spiller for Bryne. Han har spilt mye offensiv midtbane på Jæren. I følge Jærbladet er både Sogndal, Brann og Vålerenga interessert i å signere spilleren. Mer vet ikke vi, men vi vet at det er en fordel å være den eneste byen i landet.

Torgeir Børven

Torgeir Børven er observert i Bergen. Han skal visstnok være der for å signere en låneavtale dersom den medisinske testen og den personlige kontrakten går gjennom. Dagbokas kommentar er: What goes around comes around. Det er lokalavisa BT som melder nyheten.

Vålerenga i dag

Overgangsvinduet stenger natt til torsdag. Vi aner ikke hvem som kanskje er på vei, og det er vi glade for, for det kan bety at det ikke lekker på Valle. Ellers er det bare å nyte lørdagens seier igjen, og du kan gjøre det sammen med gutta her.

PS. Det er i dag 39 år siden Elvis ble funnet død på baderommet. Her er nyheten på amerikansk tv.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar