Dagboka tirsdag 9. august 2016

Livet er fortsatt deilig i Vålerenga-land. Ikke bare plukker A-laget jevnt med poeng, plutselig er også rekruttgutta tilbake på sporet og vinner viktige kamper. 4-1-seier borte mot Førde er sterkt selv om Førde ligger nest sist på tabellen, og selv om de fikk keeperen utvist relativt tidlig og ikke hadde reservekeeper og måtte bruke utespiller … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. august 2016»

Livet er fortsatt deilig i Vålerenga-land. Ikke bare plukker A-laget jevnt med poeng, plutselig er også rekruttgutta tilbake på sporet og vinner viktige kamper.

4-1-seier borte mot Førde er sterkt selv om Førde ligger nest sist på tabellen, og selv om de fikk keeperen utvist relativt tidlig og ikke hadde reservekeeper og måtte bruke utespiller i mål. Herman Stengel putta to, og alt du trenger å vite om kampen finner du på klubbens egne sider.

Det som er verdt å vite er at Vålerenga akkurat nå innehar den uhyre viktige 7. plassen i 2. divisjon, som gjør at det ikke blir nedrykk. Riktignok er vi ett av tre lag med 23 poeng, og vi har bedre målforskjell enn Lørenskog, men du skjønner antagelig poenget.

Omarsson til Gøteborg

Elias Omarsson leies ut til IFK Göteborg resten av året. Han er fortsatt under kontrakt med Vålerenga ut 2017, men svenskene har opsjon på kjøp etter årets sesong.

– Elias har kjørt seg litt fast her, og akkurat nå står han bak Moa i kampen om spissplassen. Han ønsker å prøve noe nytt en periode, og det tror vi kan være sunt for utviklingen hans, sier Kjetil Rekdal i en pressemelding.

Elias Mar Omarsson har vært på banen i 13 av 19 kamper denne sesongen, og scora to mål. 

Vel, vel. Når vi ser at Moa er tilbake på banen i noe som ligner på form, og vi vet at Henrik Kjelsrud Johansen er kjøpt og matches forsiktig, er det ingen bombe at Omarsson vil noe annet enn å spille i 2. divisjon.

Spørsmålet er uansett om dette utlånet kommer fordi Deila ikke ser nok potensiale i fyren, og dermed har ryddeprosessen i Vålerenga allerede startet? I så fall: Hvem andre er det Deila ser for seg må ut for å få sving på sakene?

Thomas Elsebutangen

18-åringen, som spiller for Pors og heter Thomas Elsebutangen, rapporteres i følge Telemarksavisa å være på vei til Vålerenga. Avisen skriver:

«I forrige uke var den lynhurtige angrepsspilleren på prøvespill hos osloklubben. Trener Kjetil Rekdal og påtroppende trener Ronny Deila ble så imponert at de vil signere 18-åringen allerede i dette overgangsvinduet».

Avisen skriver også at han siden debuten i fjor står med 17 mål på 26 kamper i 2. divisjon.

Tja, det har blitt gjort mange slik handler opp gjennom tidene. Noen av dem slår til, de aller fleste ikke. Hva Thomas er bygd av, er umulig å vite, men alle klubber som vil opp og frem må gjøre kjøp som dette, og håpe de lykkes.

Paul Pogba

Uten sammenligning for øvrig: Manchester United fikk i sin tid ingen ting ut av Pogba, solgte han for et slikk og ingen ting, og kjøper han nå åpenbart tilbake for over milliarden.  Hva dagboka tenker om det? Uinteressant. Men hva Gary Neville sier til Sky Sports, er relevant:

“It was important United made a statement. They’ve spent quite a lot of money these last few years without getting anywhere – too many static players.

“It is a big fee, but the Premier League was losing players left, right and centre to Spain and couldn’t entice the best players either.

«We’ve got some of the top managers in the world here, it is important the best players follow – let’s hope this is the start of the Premier League’s fightback against La Liga.”

Vålerenga i dag

Treningskamp på Jordal kl 1830 i kveld: Iskrigerne i treningskamp mot pappagutta fra Asker.

Det er fire dager til ny kamp: Brann kommer til Ullevaal lørdag kl 18. Gutta har treningsfri i dag, men skal være på Valle fra kl 10 til 12 resten av uka. Husk: “You can not expect victory and plan for defeat.”

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar