Dagboka torsdag 21 juli 2016

Dagboka i dag bærer preg av at vi er midt i ferien. Det blir en eklektisk mix bestående av Iskrigerne generelt og Martin Laumann Ylven spesielt, musikk og Chesterfield FC. Hva erre med Chesterfield FC Det er mye snakk om Vålerenga om dagen. Det skjønner vi godt. Vålerenga er en klubb det er interesse rundt … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21 juli 2016»

Dagboka i dag bærer preg av at vi er midt i ferien. Det blir en eklektisk mix bestående av Iskrigerne generelt og Martin Laumann Ylven spesielt, musikk og Chesterfield FC.

Hva erre med Chesterfield FC
Det er mye snakk om Vålerenga om dagen. Det skjønner vi godt. Vålerenga er en klubb det er interesse rundt og en klubb det er gøy å snakke og skrive om. Dersom man løfter blikket litt ut av Oslo og Norge så finner vi andre gøye lag som feks Chesterfield. Riktig nok er Chesterfield gøyale på en helt annen måte enn Vålerenga…takk og pris for det!

Så..hva er det med Chesterfield, lurer du sikkert på. Jonno Turner forteller historien på Twitter.

For de av leserne våre som ikke orker å lese seg gjennom Turner sine tweets så tar vi kortversjonen her:

Fotballklubben Chesterfield holdt et slags lotteri hvor en heldig supporter kunne vinne en pre season tur til Ungarn. Prisen var 10 pund per «lodd». En gulle-god ide tenker nok mange nå. Greia var bare den at det var det ikke mange i Chesterfield som tenkte. Salget gikk drit treigt. Det var ikke mer enn 4-5 supportere som heiv seg på lotteriet. Klubben skjønte fort at dette kanskje ikke var den beste ideen for å samle inn penger, så de prøvde å få avslutta hele lotteriet (uten at noen merka det). Det funka dårlig. Chesterfield supportere er som andre supportere så de glemte ikke dette stuntet. De etterlyste informasjon og stilte spørsmål ved det faktum at klubben ikke snakka om dette pågående lotteriet lenger. Hvordan reagerte klubben på dette presset fra egne supportere? Jo, de kunngjorde at lotteriet var over og at de hadde trukket en innmari heldig vinner. Vinneren var en James Higgins fra Surrey. Dette kunne ha funka om det ikke var for følgende: Ingen hadde noen sinne hørt om denne James Higgins, og det var ingen bilder av han på klubbens sider hvor han smilende og triumferende holdt opp biletten. Noe som egentlig er ganske rart.

Uansett…Chesterfield har die hard fans de også. En av dem reiste til Ungarn for å se laget sitt spille treningskamper og han reagerte på at det ikke var noen spor av James Higgins eller noen annen supporter i og rundt klubben på denne turen. Dette resulterte i at det begynte å florere rykter på supportersidene til klubben. Spørsmål som: Hvor er James? Er James ok? ble diskutert. Det ble sågar stilt spørsmål til klubben om dette. Klubben besvarer hendvendelsene med at James Higgins var for syk til å reise. Som et resultat av det svaret begynte #prayforhiggins å trende i sosialemedia. Stakkars James!

Man skulle tro at klubben ville latt det være med dette men neeeeeeeeida! Klubben anonserte at alle som hadde kjøpt lodd (dvs 4-5 stykker) skulle få pengene tilbake dersom de ba om dette. Nå begynte supportera å stille seg spørsmål igjen. Hvorfor vil klubben refundere et lovlig lotteri bare fordi vinneren er blitt syk? Nå begynte folk å google! Men ingen spor etter lotterivinner James og sykdommen hans ble funnet. Klubben sletta til og med hele saken om stakkars syke James fra sidene sine.

Supporterne ble selvfølgelig frustrerte når det gikk opp for dem at klubben bare dro inn rundt 50 pund på denne lotteri-ideen og at de derfor bestemte seg for å drite i hele greia. Så dukka det opp en uttalese fra klubbstyret hvor de beklager juginga, «svindlinga» og villedinga. Egentlig beklager de hele sulamitten, og de forsikrer om at det vil bli disiplinære konsekvenser for de involverte klubbansatte.

Og mens vi venter på neste episode av denne sagaen tilater vi oss å sende ut følgende etterlysning:

Dersom du veit hvem James Higgins er (om han overhodet eksisterer) be han kontakte Jonno Turner på direkte melding på Twitter: @jonnot. Vi tror nemlig Jonno vil ha et par ord!

Champions are not born…they are made
Iskrigera har trent hardt i hele sommer. Det veit vi for vi har nemlig sett Martin Laumann Ylven i aksjon på SATS. Lilla som en aubergine sto man der med olympiastanga for å gjøre markløft. Man pusta og pesa og syntes innmari synd på seg selv. Man sleit rett og slett, og man drev på å psyka seg opp til det siste markløftsettet. Man tenkte tanker som: «Du er fan meg sterk. 105 kg er mye! You can do it! Den som gir seg er en dritt!» Og plutselig så sto han der. MARTIN! LAUMANN! YLVEN!

Han kjenner ikke undertegnede, men undertegnede kjente igjen han. Det ble bedt en stille bønn om at han ikke måtte komme bort. Man ba seriøst til de høyere makter om at Ylven skulle trene med noe annet enn vekter. De bønnene var patetiske fordi de hjalp ikke en dritt. Selvfølgelig skulle Ylven trene med vekter! Og han leker IKKE trening heller! Der man selv sleit med 105 kg, la vel Ylven på det dobbelte uten å bli svett. Man ble stressa og satt ut…så satt ut at man avbrøt sin egen økt (var jo snart ferdig likevel), faka at man fikk en telefon og satte seg ned på en benk som en annen fjollete fjortisjente. I ettertid kan det innrømmes at man ble litt fnisete også. Det er nemlig ikke en underdrivelse når vi sier at den mannen tar seg innmari godt ut der han slenger rundt seg med manualer og kettlebels som om de skulle være laget av fjær. Han tar seg til og med godt ut når han gjør crabwalks…og det, mine damer og herrer, er en prestasjon. For undertegnede var denne fjollinga og fnisinga egentlig en ganske så pinlig affære. Så pinlig var det at man har bestemt seg for å finne et annet SATS-senter å trene på en liten stund framover. Det kan være smart…både for undertegnede og for Ylven.

Uansett…Nå er det bare dager igjen før Iskrigerne knyter på seg skøytene og trener på is. Denne dagbokskribenten gleder seg til dette av flere årsaker. For det første fordi det betyr at hockeysesongen snart er igang. For det andre kan det være at favoritt SATS-senteret mitt blir «trygg» sone igjen. Den første istreninga er i Ungdomshallen førstkommende mandag klokken 16.00.  Tradisjon tro er den første istreninga også åpen for alle. JIPPI OG HURRA FOR DET….for det er nemlig også tradisjon med strippestraffer. Vi veit om en del chicks som seriøst håper at Martin Laumann Ylven kommer til å tape den strippestraffekonkuransen. Og nei…vi snakker ikke om noen medlemmer av VPN-redaksjonen!

 

Skjermbilde 2016-07-20 kl. 22.28.31
Bildet er henta fra Ylvens Instagram. @martinlaumannylven er verdt å følge av mange grunner.

 

Mer hockey
De fleste har vel nå fått med seg at sesongkorta for 2016/17 sesongen er klare. Men vi kommer likevel med en påminnelse. Prisene er noe høyere i år enn det de har vært foregående år. En del supportere har hissa seg litt opp over dette. Dagboka klarer ikke mobilisere den samme frustrasjonen. Klubben har solgt oss sesongkort som har vært innmari billig de siste åra. Vi veit at klubben sliter med å få endene til å møtes. Spill på erstaningsarena i påvente av nytt Jordal vil også være med på å tømma klubbkassa noe. At klubben er føre var og priser seg litt opp skulle bare mangle. Vi klarer ikke hisse oss opp. Vi kjøper sesongkorta våre med lett hjerte, vel vitende om at vi på den måten bidrar til å bygge klubb.

Serieoppsettet for sesongen 2016/2017 er klart. Vålerenga starter sesongen på bøgda. 11. september droppes pucken i CC Amfi på Hamar. Storhamar er motstander og de kommer også til å tape den kampen.

For de av dere som synes det er lenge å vente til 11.september, så er treningskampene beramma. Røm fra sommervarmen og få med deg et par av kampa. Greit for oss på tribuna å få øvd oss litt også.

TIRSDAG       9. AUGUST  18:30  JORDAL AMFI: VÅLERENGA – FRISK

FREDAG        12.AUGUST  18:30 JORDAL AMFI: VÅLERENGA – STORHAMAR

TORSDAG     18.AUGUST 18:30 JORDAL AMFI: VÅLERENGA – SPARTA

TORSDAG     25.AUGUST 18:30 Stjernehallen: STJERNEN – VÅLERENGA

ONSDAG      31.AUGUST  18:30  Sparta Amfi: SPARTA – VÅLERENGA

LØRDAG       3.SEPTEMBER  14:00 CC Amfi: STORHAMAR – VÅLERENGA

TIRSDAG       6.SEPTEMBER  18:30 JORDAL AMFI : VÅLERENGA – STJERNEN

Islandsgate kommer med ny skive
Når skiva kommer veit vi ikke. Men vi veit at Islandsgate er ferdig i studio og at det nå bare er finpussen igjen. Islandsgate er et eminet orkester som lager vålerengamusikk. Du hørte dem på Børst og Ball. Nå hører du dem snart igjen på plate også! Det er bare å glede seg.

Vålerenga i dag
Vi gjør oss klare til helgas kamp mot Start! Vi veit vi vinner…Vi har ikke noe annet valg!

PS: Martin: Dersom du leser dette, eller får med deg Dagboka på andre måter, vil vi bare si en ting: Unnskyld for den fnisinga!

Legg igjen en kommentar