Dagboka onsdag 20. juli 2016

Fotball til hælja, fotballspillerregistreringsvinduet åpner på fredag og det er snart istid for iskrigerne. Start borte Vi nevnte det i går, men vi nevner det igjen: Det er bortekamp i Kristiansand søndag klokka 15:30. Vålerenga Herrer A møter Start. For å sørge for å bli slagkraftige har Start henta inn Jibril Bojang, mens Vålerenga har … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. juli 2016»

Fotball til hælja, fotballspillerregistreringsvinduet åpner på fredag og det er snart istid for iskrigerne.

Start borte

Vi nevnte det i går, men vi nevner det igjen: Det er bortekamp i Kristiansand søndag klokka 15:30. Vålerenga Herrer A møter Start. For å sørge for å bli slagkraftige har Start henta inn Jibril Bojang, mens Vålerenga har sørga for at Samuel hekta foten sin fast i gresset. Må prøve å gjøre det jevnt!

Om du ikke har kjøpt billett så kan du gjøre det i sjappa. Husk at du må være medlem av enten klubb eller klan. Sånn er det bare!

Hvordan kjøpe fotballspillere fri fra kontrakta si?

Deshorn Brown ble solgt til Kina, og det er snakk om å bruke penger på nye spillere. Det er også nytt spillerregistreringsvindu som åpner straks. Derfor tok vi en liten prat med Morten Nydal om akkurat dette rundt overganger og den prosessen der.

 

Hvordan er prosessen når andre lag tar kontakt med klubben for å kjøpe spillere? Er det agenter eller klubbene direkte som tar kontakt?

 

Det er veldig forskjellig, begge deler er vanlig. Ofte blir det gjort en kartlegging på forhånd, slik at en interesse gradvis blir kjent.

Hvordan behandles dette internt i klubben?

Det er den sportslige ledelsen som håndterer kontakten.

Hvordan sluttføres overgangene? Hvem bestemmer? Hvem har siste ordet?

I Vålerenga er det styret som bestemmer, etter en innstilling fra den sportslige ledelsen.

Når en ny spiller skal kjøpes/leies, hvordan går klubben fram? Hvordan finner dere spilleren dere vil ha?

Det sportslige apparatet med vår scout i spissen holder kontinuerlig oversikt over en rekke spillere i alle posisjoner. Disse vurderes videre på en rekke parametre. Når man da trenger en ny spiller i en posisjon vurderer man alternativene man har opp mot kostnad og tilgjengelighet, og tar kontakt med spillerens klubb, eventuelt agent der det er riktig.

Hvordan setter dere prisene? Hva slags kostnad er involvert? Hvordan ser en generell overgang ut i Norge?

Prisen på en spiller ut kan variere i forhold til en rekke variabler. Hvem som kjøper, hva det koster for en erstatter, sammensetning i spillerstallen, lengde på kontrakten er eksempler på dette. Dette er ingen eksakt vitenskap med formler i et regneark, men til syvende og sist et spørsmål om god, gammaldags tilbud og etterspørsel!

Vi lurte også på om de fikk tips fra publikum og agenter om spillere. Til det svarte Nydal at det kommer inn en hel haug med tips, og noen er mindre gode enn andre. Han ville også legge til at før det kommer et offisielt bud så er det gjerne en hel del telefonkontakt i bildet. Og det er jo bra nå som klubben har Huawei som sponsor.

Så da vet vi det!

Iskrigere går fra barmark til istrening

Det nærmer seg første trening på is. Som seg hør og bør blir nok dette av den litt artige sorten, og allerede nå er det snakk om såkalte strippestraffer. Alt dette kan vi lese om hos Sotahjørnet og ikke klubbens offisielle nettsider.

Om du vil se på denne treninga så er den mandag 25. juli i ungdomshallen. Treninga begynner 16:00.

Vålerenga i dag

Husk å forlate jobben sånn at du rekker noen kalde pils på Bohemen samtidig som du ser avslutninga på etappe 17 i Tour de France.

Legg igjen en kommentar