Dagboka fredag 15. juli 2015

Det er kampdag og Sander Berge står for pausemusikken og underholdninga på banen, vi utfordrer Klanen til å bli en aktiv eier i Sjappa også har vi blitt sykelig opptatt av paraolypics. Vi forteller hvorfor du bør bli det og! For ei uke! På mandag etterlyste Dagboka en strategi fra Vålerenga sitt styre på hva den … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. juli 2015»

Det er kampdag og Sander Berge står for pausemusikken og underholdninga på banen, vi utfordrer Klanen til å bli en aktiv eier i Sjappa også har vi blitt sykelig opptatt av paraolypics. Vi forteller hvorfor du bør bli det og!

For ei uke!

mandag etterlyste Dagboka en strategi fra Vålerenga sitt styre på hva den vil gjøre på kort og lang sikt. Strategien på lang sikt ble lagt på bordet allerede onsdag. Ronny Deila og Erik Espeseth kommer inn. Den kortsiktige strategien er ikke presentert og den langsiktige strategien kom strengt tatt fra Trøim og Rekdal. Men bør ikke klubbens styre lage en overordnet strategi resten av klubben skal jobbe etter? Slik at vi slipper å slukke branner absolutt hele tiden?

Det sagt tror vi Espeseth kommer når overgangsvinduet stenger til tross for at det sies at han kommer om tre måneder. Hvorfor? Han er antagelig tuppa ut av egne kontorer på Marienlyst etter oppsigelsen og ilagt arbeidsforbud. Dette er ikke så dramatisk som det høres ut som, dette er helt normalt i arbeidslivet når nøkkelpersoner sier opp sin stilling. Det handler om å ta vare på og beskytte sine hemmeligheter. Hvilke hemmeligheter har en fotballklubb? I bunn og grunn handler det vel mest om spillere inn og spillere ut.

Når overgangene er klare, altså vinduet stenges, er det neppe noen grunn for Strømsgodset å holde Espeseth unna arbeidsmarkedet og Dagboka tror derfor han kommer allerede da.

Det går altså ned og opp i Vålerengas univers. Nå kjenner vi på en gryende optimisme. Optimismen er helt anderledes enn da sirkus Andresen dundra inn i klubbens lokaler. Da trodde «alle» at det skulle bli gull og grønne skoger over natta. Nå får vi inn folk som veit at alt som glimrer ikke er gull og at en skog må plantes og pleies før den blir grønn.

Optimismen fremstår rett og slett som grundig og solid.

Sogndal må sables ned

Alt er selvsagt ikke fryd og gammen. I kveld venter Sogndal på Ullevaal og de må rett og slett ikke vises noen nåde. Bruk av plantemidler må vurderes og om nødvendig benyttes for å få has på ugresset.

Sogndal ankom Oslo i går. I buss. De tok en rolig treningsøkt i bingen på Valle før de tok tidlig kvelden. En gjeng bønder med hele kvelden fri i Oslo? Joda, vi forventer 11 spillere med solid bakrus og kebabmage. Det blir allikevel ingen lett oppgave for Vålerenga og vi forventer intet mindre enn flatt jern, full innsatsvilje og beinbrudd. Beinbrudda bør fortrinnsvis oppstå hos Sogndølingene.

Ellers er siste nytt på arrangementsida fra klubben musikk som er valgt ut av spillerne. Denne gangen er det Sander Berge som bjudar på, og han bjudar på disco. Vi liker ironien, vi liker Sander Berge!

13718648_10155131681634498_2524118322974568171_n

Men folk kommer vel ikke for musikken, de kommer for å støtte laget, pimpe øl og møte kompiser. Allikevel, vi liker dette.

Hvor er Sjapperådet?

VPN har reagert på salg av ræl påtrykt «Vålerenga» som selges av diverse shady forretninger. Her må vi understreke at vi mener andre shady forretninger bør, og må, ha livets rett. Tribuneshoppen tilbyr ting som er fornuftige og vi må tro dem på når de sier penga de får inn går tilbake til klubben selv om vi ikke har innsyn i regnskapene dems. Diverse busser og andre grupper, som Ikaros, mekker med sine egne profilgreier, og det må de jaggu få lov til. Det var aldri meninga å rette pekefinger i disse retningene og mangel på tilbakemeldinger tyder vel på at det ikke ble oppfatta slik heller.

Vi bare presiserer.

Nå som det er avklart lurer vi på hva Klanen, som en av eierne av Sjappa, tenker om fremtiden? Med ny stadion får Sjappa nye lokaler og da må det også bli vind i seilene. Denne vinden oppstår selvsagt ikke av seg sjøl, noen må blåse. I noen år var vel dette Sjapperådets anliggende, men dette arbeidslaget har vel ligget dødt en stund? Sist VPN hørte om dem var vel for 5-6 år siden. Da ble det lagt frem gode og dårlige, men konkrete, forslag. Fellesnevneren for disse forslagene er at det ikke ble noe av noen av dem. Vi veit ikke hvorfor, men vil tro Sjapperådet manglet reelt mandat.

Nå er tiden moden for Klanen å finne en strategi for Sjappa og blåse liv i Sjapperådet. Dagboka mener vi trenger:
– Capser
– T-skjorter
– Hettegensere og hooded zip
– Shortser

Dette er egentlig selvsagt og opplagt. Sjappa har jo dette. Hvorfor kjøper vi ikke, da? Jo, fordi kvaliteten er feil. Kvalitet kan defineres som «hva en kjøper er villig til å betale for en vare og tjeneste og hva produsent kan og vil levere for denne summen». Akkurat nå oppfattes det som en avstand mellom hva folk faktisk får for de penga de legger igjen. Dagboka tror lojalitet til eksisterende leverandører er for stor fra Sjappa sin side og de må tørre å oppsøke nye og knytte til seg flere leverandører. Sjøl er Dagboka veldig tilhengere av tanken på å få capser fra 59Fifthy som er relatert til Vålerenga. De kan spesiallages hos Lokk. Selvsagt vil de være noe dyrere enn dagens utvalg, men vi er rimelig sikre på at folk vil betale.

Tar Sjappa saken, eller lar de den fare til noen på et tilfeldig gutterom?

Dagboka ville også sett at et samarbeid mellom Sjappa/Sjapperådet og Tribuneshoppen var mulig. Og det er det vel, eller er folk helt duste?

Uansett, utfordringa til Klanen er sendt, våre tanker er presentert og i mellomtiden har vi funnet våre favorittskjorter her. Så kan alle andre ha det så godt.

Paraolypics!

En av Vålerengas ivrigste supportere driver med hestesport. Birgitte Reitan reiser landet rundt med buss for å se Vålerenga sparke ball, driver dressurriding og er klar for paraolypics. Men det koster spenn, og paraolympics er ikke akkurat det største sponsorobjektet. Klubben oppfordrer derfor at vi gir en slant til vår medsupporter via VIPS (934 66 333) eller så kan du gjøre det via nettsiden Bidra.

Det synes vi du skal gjøre. Ikke fordi det er jævla kult med hest, foruten på matpakka, men fordi det er årleit å hjelpe folk som trenger en håndsrekning. Ikke minst når de som trenger det er en av våre egne.

Vålerenga i dag

Kurs i safting på Ullevaal 19:00.

Legg igjen en kommentar