Dagboka torsdag 14. juli 2016

Så var det klart da. Klubben i våre hjerter har på et par dager fått ny administrativ leder, ny trener og ny sportslig administrativ leder. For mindre enn en uke sida skreiv folk på forumet at det ikke var sjans for at Ronny Deila ville velge en jobb i Enga foran tilbud fra utlandet. En … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. juli 2016»

Så var det klart da. Klubben i våre hjerter har på et par dager fått ny administrativ leder, ny trener og ny sportslig administrativ leder. For mindre enn en uke sida skreiv folk på forumet at det ikke var sjans for at Ronny Deila ville velge en jobb i Enga foran tilbud fra utlandet. En på forumet tilbød til og med sin høyre ballestein som offergave for å få Deila til Enga! Dagboka håper virkelig at det ikke var tanken på denne generøse offerviljen som var grunnen til at Rekdal, Deila og Nydal satt smilende på gårsdagens pressekonferanse på Valle. Uansett…Fremtida er lys, fremtida er kongeblå!

«Vi vil se rompa til Ronny»
Det var brede smil å spore på Valle i går. Kun 24 timer etter at Erik Espeseth ble meldt klar som ny administrativ leder i Vålerenga, er det altså klart at fom. etter årets sesong overlater Kjetil Rekdal trenerbenken til Ronny Deila og går over i en rolle som sportslig administrativ leder.

VPN er glad for at Rekdal fortsatt skal være en del av Vålerengafamilien. Det har vært åpenbart en stund at Kjetil har vært sliten og ikke hatt den samme driven som trener som før. Mannen elsker imidlertid Vålerenga, setter klubben først, og skal ha all mulig respekt og ære for at han sammen med Tor Olav Trøim nå har funnet det som ser ut som en drømmeløsning på Vålerengas problemer, både sportslig og administrativt. I kunne på pressekonferansen fortelle at det var han som først tok kontakt med Ronny Deila tidlig i juni, og etter flere samtaler mellom de to og Trøim satt man plutselig på Valle i går med gode nyheter. Rekdal var veldig opptatt av at dette var Trøims fortjeneste, og tusen takk til Tor Olav, men du skal jaggu ta din del av æren du også Kjetil! Vi gleder oss til å se deg og gutta på banen siste halvdel av sesongen, når dere snur resultatene og sikrer at Ronny Deila tar over en Tippeligaklubb. Husk at #viharryggenderes

Ronny Deila ja. ManDeilaNyTrener-2nen som fikk Strømsgodset til å spille den mest underholdende fotballen i Norge, fikk frem talent etter talent, og lagde landslagsspillere av gråstein fra andre klubber skal de neste 4 åra styre Oslos stolthet. Deila blei spurt om presset han ville møte som Vålerengatrener på pressekonferansen i går. Han kontra med presset det er å være trener for Skottlands største klubb. Han har nettopp trent Celtic i 2 sesonger, nå skal han trene Vålerenga! Smak litt på den. Jeg skal ærlig innrømme at Deila virka som en uoppnåelig våt drøm, spesielt pga. hva han presterte i Drammen og at mannen virker gjennomgående hyggelig. Det inntrykket ble ikke forandra etter å ha sett han på Valle i går. Vi gleder oss til å se rompa til Ronny når Enga igjen inntar toppen av norsk fotball!

Frem til sesongen er over skal Deila virke som sparringpartner for Rekdal. Når Deila tar over skal Rekdal virke som sparringpartner fra sin rolle som sportslig administrativ leder. Tonen mellom gutta virka veldig god i går, og Rekdal understreket at han gjennom alle sine år på benken veit hva en trener helst trenger hjelp til for å kunne fokusere utelukkende på fotballen. Det er nettopp de gode arbeidsforholda han vil gi Ronny. Fordelingen av arbeidsoppgaver skal klargjøres i løpet av høsten, og de understreket at det absolutt ikke kom til å bli noen problemer.

De «lærde» strides
Vålerengafamilien er naturlig nok veldig fornøyde i dag. Det er ikke de som heier på Buskeruds nest beste lag. Forumet deres er lystig lesning, spesielt siden mange mener at Deila og Espeseth nå har gått til deres største rival. Det er hyggelig at lillebroren til 3050 ser på oss som det, men de havner ganske langt ned på lista over klubbene vi helst vil at Enga skal daske. Jernbanestasjonen på vei til Gardermoen, skarrepakket og byrivalen vår nede i divisjonene er bankers på toppen av den lista. La oss legge til den landsbyen i Midt-Norge med alle de sutrete spillerne også.

Apropos sutrete; TV2s såkalte «eksperter» er sterkt skeptiske til at Rekdal skal fungere i en rolle som sportslig administrativ leder. Journalistikk i TV2 er visst så enkelt som å intervjue en av sine egne ansatte «eksperter», og vips så har de en sak. Jesper Mathiesen bruker spillerlogistikken i Vålerenga som et argument for hvorfor Rekdal ikke passer inn i sin nye rolle, og avfeier argumentene om skader og uflaks. Som man kan lese av saken vi skrev om dette i april, så ligger både Godset og Molde foran oss i antall spillere inn/ut, samt at Lillestrøm og Viking har samme antall som oss. Mathiesen ville ikke høre på oss på Twitter i går og mente at Godset og Molde hadde fått mye mer ut av spillerne de hadde henta, så det var greit. Hva Lillestrøm og Viking har fått ut av spillerne sine var visst ikke så viktig å ta med, for det ødelegger jo poenget hans. Dessuten, hvis dette handler om hva man får ut av spillerne man henter, da må det jo handle om treneregenskapene da Jesper? Og de skal jo ikke Rekdal bruke i stor grad i den nye rollen sin. Det skal nå Deila gjøre, og det skremmer Start-mannen. Dette sa for øvrig Mathiesen til Dagbladet i mai om Start:

– Det er utfordrende å være Start-trener med så skral økonomi. Klubben må hele tiden selge sine mest attraktive spillere, og det vet de aktuelle kjøperne. Det er et dårlig forhandlingskort. Det er dyrt å være fattig, sier Mathisen.

Hvorfor er ikke økonomi relevant for Vålerenga Jesper? Du veit like godt som alle andre hva slags økonomiske forhold Rekdal har måttet jobbe under. Når han mener Reka skylder på skader og uflaks, og hevder at det rett og slett er en for dårlig jobb gjort av det trenerapparatet som er i Vålerenga, rimer det lite med det han sier om Starts problemer, som åpenbart UTELUKKENDE skyldes økonomi.

Helt til slutt må man jo også spørre seg; Hva har Jesper Mathiesen vist som tilsier at han skal være en god fotballekspert? De andre gutta TV2 bruker, som Drillo, Årst, Dos Santos, og Ivar Hoff(grøss)har i hvert fall oppnådd noe som fotballspillere eller trenere. Annet enn å leve på navnet til faren sin og snakke om hvor god han kunne ha blitt hadde det ikke vært for alle skadene, så har Mathiesen oppnådd nada, hverken på fotballbanen eller på benken. Du skulle vel tatt litt bedre vare på kroppen din da Jesper? Eller kanskje ligget unna Oddsen? Så kunne du blitt til en person som fotball-Norge kanskje ville ha respektert for meningene sine. Nå har jo faktisk den fascinasjonen din for å spille på Oddsen gitt deg jobb videre i TV2, selv om Tippeligaen forsvinner. Good for you!

En som ikke er så heldig er Mini. Det går opp og ned her i livet. For Minis del går det nedover. Etter 17 år som comic relief I TV2 tupper de ham ut når sesongen er ferdig. Han var også ute på Twitter i går og lo av at Rekdals nye rolle. Mini er blitt et så trist skue at vi ikke har hjerte til å slå tilbake. Vi lurer på om han fortsatt klarer å ta salto?

For å lese om noen som er mer positive til Vålerengas nye stjernekonstellasjon, så har VG denne saken i dag.

Ellers a dere?
Sesongkorta for Hockeyen er ute for salg! Løp og kjøp!

Enga i dag
Det blir en øl ekstra på quizen på Times bar

En kommentar til «Dagboka torsdag 14. juli 2016»

Legg igjen en kommentar