Dagboka mandag 30. mai 2016

Det er mandag og alternative Sigve ønsker oss velkommen på jobb samtidig som han høyt og tydelig annonserer at levra blir sort og råtner av det han mener er overdrevet kaffeinntak. Vi responderer med å starte nedtellinga til ferien. Dagboka er levert Fotball Søndag tok Rekdal med seg gutta over fjella til Ålesund for å spille vårsesongens … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. mai 2016»

Det er mandag og alternative Sigve ønsker oss velkommen på jobb samtidig som han høyt og tydelig annonserer at levra blir sort og råtner av det han mener er overdrevet kaffeinntak. Vi responderer med å starte nedtellinga til ferien. Dagboka er levert

Fotball
Søndag tok Rekdal med seg gutta over fjella til Ålesund for å spille vårsesongens siste kamp. Det hadde vært viktig, og for ikke å snakke om sjukt digg, om vi hadde kunnet reist på sommerferie med tre poeng i bagen. Slik gikk det ikke. Kampen endte 2-2. Vi lå under hele kampen. Gyasi putta etter 12 minutter spill. Da ramla Ålesund, som forventa, bakpå og vi ble laget med mest ballbesittelse. Hva hjelper det å ha ballbesittelsen når man ikke klarer å putte ballen bak motstanderens keeper? Ikke en dritt. 9 forsøk på å putte ballen i kassa uten at det ga noen som helst uttelling.

Andre periode starta slik som første slutta. 71 minutter måtte vi spille før Omarsson endelig putta utligninga. Ålesund lå bakpå og prøvde seg på en og annen kontring. Eller de prøvde seg på èn kontring og den kontringa scora Gyasi på også. Igjen ble vi liggende å jage utligning. Utligninga kom etter 88 minutter. Wæhler. På huet. Rett i kassa.  Kampen endte som sagt 2-2 og det ble poengdeling.

Vi var laget som  eide ballen i denne kampen. Vi hadde 72 prosent av ballbesittelsen. Vi hadde 27 forsøk på å putte ballen i kassa. Ålesund hadde 9. Vi hadde 6 cornere. Ålesund hadde 2. Ser vi på utelukkende på talla kan vi enes med Wæhler om at denne kampen var et ran fra Ålesunds side.

Høydepunkter fra oppgjøret ser du på klubbens sider.

Hockey
Shampo og Roy ligger ikke på latsida. Fredag ble det bekrefta at Vålerenga har signert en ny svensk back. Den nye iskrigeren heter Henric Nordin. Vi har sett litt på statsa hans. Les vår presentasjon her.

Ellers er det mye snakk om «nye Jordal» om dagen. Først ville byantikvaren verne Jordal Amfi , da Jordal Amfi er det siste av OL-anleggene fra 1952 som står igjen. Heldigvis er byantikvaren kun en høringsinstans i denne prosessen og byrådsleder Raymon Johansen har vært tydelig på at det er viktig at prosjektet «nye Jordal» blir realisert og at byrådet kommer til å fullføre jobben med å få realisert utbygginga.

Nå er det kommunale foretaket Kultur og idrettsbygg som skal detaljprosjektere utbygginga, innenfor de økonomiske rammene som er planlagt vedtatt i bystyret 22. juni. Det som er fint er at idretten ved Vålerenga er invitert til å bidra inn med å kravspesifisere den nye hallen. Å få utarbeide en grundig kravspesifikasjon til ny hall er viktig for at vi skal få en funksjonell hall som dekker idrettens behov for bruk på en tilfredsstillende måte. De økonomiske rammene er, som nevnt, enda ikke vedtatt, men det er kjent at byråd for kultur, idrett og frivillighet vil legge fram en kostnadsramme for ny hall på 553 millioner kroner. Dette er altså de rammene man må forholde seg til når man nå skal kravspesifisere og detaljprosjektere utbygginga. Eller er det?

Opposisjonen i byrådet har varslet omkamp om «nye Jordal». De mener at hallen som ligger i de ulike prosjektforslaga ikke er stor nok, og det bekreftes overfor VG at opposisjonen vil forslå for bystyret at Byrådet må komme opp med en ny plan for «nye Jordal» i revidert budsjett. Blir det ikke enighet slik at det blir fattet et politisk vedtak i bystyret, kan dette bety utsatt bygging av «nye Jordal». Det er egentlig greit. Vi kan gjerne vente et halvt år lenger dersom det innebærer at idretten i Oslo får et anlegg som dekker de behovene man har til bruk og alt det derre der.

Det som derimot ikke er greit er dersom prosjektet «nye Jordal» blir brukt som en brikke i posisjonering om innflytelse nede i møterommene på rådhuset. Vi sier ikke at Vålerenga og idretten på Oslo øst blir brukt for at gutta og jentene nede i bystyret ønsker å undergrave hverandres troverdighet og posisjon. Vi sier: Ha for all del anstendighet til å la være med å slå politisk mynt på den utfordrende situasjonen en av Oslos største idrettsambassadører står til halsen i. VPN vil i anstendighetens navn også minne våre folkevalgte om at Oslo kommune, gjennom mange år av neglisjering av utbedringsbehovet på Jordal, sjæl har bidratt til denne situasjonen. Da må man som supporter, utøver, osloborger, og stemmegiver kunne forvente at de tar ansvaret sitt og rydder opp. Vi driter i eventuell partipolitisk posisjonering og feider. Vi vil ha det de alle, uavhengig av partibakgrunn og tilhørighet, har lovet oss: En ny funksjonell ishall.

Vålerenga Ishockey har forresten skrevet en veldig bra sak om bygginga av nytt Jordal Amfi. Saken tar blant annet for seg den ubegrunna synsinga til Tore Christiansen og betydninga av en ny hall for breddeidretten. Den presenterer også en del krav til et nytt anlegg på en god måte. Les den. Det anbefales.

Amerikansk Fotball
I helga reiste Vålerenga Trolls 2 til Tromsø for å spille Trolla sin første kamp i Nord-Norge…Ever. Motstander var Tromsø Trailblazers. Trolls 2 har slitt hittil i årets sesong og hadde før denne kampen kun èn seier på fire kamper. Etter denne kampen står de med to seire på fem kamper. Gutta slo nemlig Tromsø 0-43.

Vålerenga i dag
Vi har nedtelling. Det er seks uker til man drar på ferie.

3 kommentarer til «Dagboka mandag 30. mai 2016»

Legg igjen en kommentar