Svensk back har signert for Vålerenga Hockey.

Det er ikke mange dagene siden VM var over, og det er ganske tydelig at den dynamiske duoen Kjell Espen og Roy Einar ikke ligger på latsida. De er i full gang med å bygge lag før neste sesong. Nå er en ny grunnstein på plass. Steinen heter for Henric Lindén Nordin. Henric Lindén Nordin … Fortsett å lese «Svensk back har signert for Vålerenga Hockey.»

Det er ikke mange dagene siden VM var over, og det er ganske tydelig at den dynamiske duoen Kjell Espen og Roy Einar ikke ligger på latsida. De er i full gang med å bygge lag før neste sesong. Nå er en ny grunnstein på plass. Steinen heter for Henric Lindén Nordin.

Henric Lindén Nordin er en veslevoksen ruslebiff av en back på 26 år. Han er 189 cm lang og kjøttvekta er 100 kilo. Nordin kommer til Vålerenga fra Almtuna i Allsvenskan, og han har også spilt i den danske eliteserien. Før dette hadde han ett år i Get-ligaen for Tønsberg Vikings samt et par år på nivå 2 i Norge. Med unntak av årene på nivå 2 i Norge har ikke Nordin produseret veldig mange poeng, men han kom i sesongen 2013/2014 på den danske ligaens andre All-Star lag. I 2013/2014-sesongen var han også, med sine 8 mål, den backen som putta mest. Statsa hans finner du her.

Nordin er høyrefatta, noe som er ganske uvanlig. Dette er bra for oss fordi det gir oss flere muligheter i de offensive delene av spillet, spesielt i power play. Nordin kan blant annet settes opp som ventreback med fatning inn i banen for one timer. Ellers er han som sagt en røslig kar med stor rekkevidde. Han bør derfor kunne forsvare egen kasse på en bra måte.

Fart og størrelse er viktig i hockey, spesielt i sluttspill. En stor, sterk, stødig  og defensiv back som kan mørne motstadere i en hel sluttspillserie er noe vi har savnet. VPN håper at Nordin kan fylle en slik rolle.

På videoen nedenfor prikker Nordin  inn 3-1 reduseringa med et håndledskudd fra blå. Her kan du se hvordan man for eksempel kan bruke en spillertype som Nordin som høyrefatta venstreback i power play.

 

 

Legg igjen en kommentar