Dagboka mandag 23. mai 2016

Det er mandag. Det regner. William har enda ikke svart på Nooras meldinger og vi har tapt en fotballkamp. Dagboka er levert. Fotball Det er mye lyd rundt klubben om dagen. Kapteinen og trener har hatt words. Grindheim fikk fri i helga. Resten av spillera har ryggen til kapteinen sin. Rekdal synes dette er greit. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 23. mai 2016»

Det er mandag. Det regner. William har enda ikke svart på Nooras meldinger og vi har tapt en fotballkamp. Dagboka er levert.

Fotball
Det er mye lyd rundt klubben om dagen. Kapteinen og trener har hatt words. Grindheim fikk fri i helga. Resten av spillera har ryggen til kapteinen sin. Rekdal synes dette er greit. Rekdal og Grindheim skal fortsette samtalene i dag, nå er nemlig helgas kamp mot Godset overstått.

Fra avspark og gjennom hele førsteomgang er det ikke mye tyder på at det er full splid mellom Rekdal og spillegruppa. Rekdal hadde lagt opp en taktikk som spillera fulgte. De lå dypt nede på egen og satsa på kontringer. Det funka og vi gikk til pause med en 2-0 ledelse. Så skjer det som ofte pleier å skje: Treneren på det laget som ligger under bruker pausen på å gjøre taktiske endringer og spilledisposisjoner for å utjevne forskjeller.  I garderoben til det laget som leder og har spilt bra kommenteres det stort sett av typen «bra jobba» og «fortsett slik». De vet jo ikke hvilke endringer det andre laget gjør og kan således ikke gjøre taktiske endringer og omdisponeringer for å for eksempel tilpasse seg til mulig endret spillestil hos motstanderen. For Godsets del fikk de innpå Keita og han derre Mjøsas Beckham. Dette medførte at de fikk et helt annet og vedvarende trykk på Vålerenga som, som i første, lå lavt. Det er surt å lede 0-2 og så tape 3-2, men Godset på «Nye Kunstgress» er en vanskelig motstander. De er blant ligaens beste hjemmelag. Oppsummering av kampen og kampfakta leser du på klubbens hjemmesider.

Med tanke på skader, suspensjoner, velferdspermisjoner, «ferie» på kapteinen er 3-2 et langt bedre resultat enn fryktet. Men dette vil nok ikke hindre tabloide medier å spinne videre og lage negative saker ,om klubben på varierende grunnlag.

Det er ikke bare på spillefeltet ting går får seg. Klubben mangler penger og det er nok administrasjonen har jo blødd kraftigst som følge av kuttene. De har vel kanskje levert resultater som er dårligere enn A-laget med tanke på sviktene inntekter på markedssiden m.m. Sandnes gikk fra stillingen som daglig leder og sportsjef til å jobbe med stadionanlegget og fortsatt ha en midlertidig rolle som sportsjef. I følge Dagbladet er han nå fritatt fra arbeidet som sportsjef, og Trøim jobber nå med å etablere en mer solid og kompetent administrasjon. Dette støtter vi 100 %. Vålerenga lider under en alt for liten og overarbeida stab som ikke får hue over vannet. Vålerenga trenger flere dyktige og kompetente medarbeidere på kontorene på Valle. Vi har ikke hørt at det er nye personer på vei inn i de aktuelle stillingene som for eksempel sportsjefstillingen.  Hvis denne informasjonen stemmer så har vi per tiden ingen som har det overordna ansvaret for de økonomiske rammene rundt laget. Sportsjefen står jo over trener på organisasjonskartet og oss bekjent har ikke Rekdal noen formell kompetanse som gjør han er kvalifisert til å fylle de oppgavene som sportsjefen i Vålerenga skal ha. Rekdal har trenerutdannelse og kan fotball. Han skal trene et lag. Trener skal ikke selv stå ansvarlig for det økonomiske rammene til den sportslige satsningen. Det er derfor rart dersom man velger å enten la denne stillingen stå åpen på vi inn i et overgangsvindu eller la andre i en hardt presset organisasjon overta arbeidsoppgavene.

Hockey
Hockey VM er ferdig. Endelig er Shampo og Roy tilbake på kontorene på Jordal slik at de kan jobbe med å bygge neste sesongs lag. For å sjekke ståa på rykter og signeringer,  se vår ryktebørs.

Dagens gratulasjoner
Gunnarsson er cupviner i Scotland. Dette er blitt behørig kommentert i sosialemedier og man får inntrykk av at alt ordnet seg bare vi får tilbake Niklas Gunnarsson. Gunnarsson fikk hele ti minutter på slutten av kampen og var ikke involvert i seiersmålet. Eneste grunnen til at han er i Hibernian er at han er leid ut til Elfsborg med opsjon på kjøp, noe de ikke benyttes seg av. Vi kan også gratulere Gunnarsson, som et av mange overraskende valg, med landslagsuttak mot Island og Belgia

Når vi først holder på med gratulasjonene så gratulerer vi også damelagets Tine Scryvers med uttak til den Belgiske landslagstroppen når de nå snart møter Estland. Dette uttaket er ikke like overraskende som uttaket av Gunnarsson. Scryvers er tatt ut til sin tredje A-landslagstropp på rad, og står med to mål på fire kamper for Belgia. Hun er ei dame som leverer. Vi liker’e. Nå er vi litt usikre på om Tine tilhører den flamsk eller fransktalende delen av befolkninga der nede, men vi tar en sjanse og sier: Gefeliciteerd Tine. Maak ons trots!!!

Mer om Siem, NFF og FIFA
Når vi først har løfta blikket ut over landets grenser, klarer vi ikke la vær å gjøre oss noen betraktninger vedrørende Siems nye jobb. Vi har vært innom dette tidligere også, men på tross av at klubben nå har fått en tidligere sjef inn i den innerste klikken i FIFA, så er det ikke mye jubel eller positiv omtale å finne. Siem har de siste årene opparbeidet seg en imponerende lang liste med kontroversielle saker.

Etter sin retur fra afrikansk fotball sa han at korrupsjon er drepende for fotballen. Likevel var støtten til Blatter lenge overveldende. Så sent som i 2014 uttalte han at «han var den nordmannen med mest respekt for Sepp Blatter». Det har sikkert sammenheng med at han var den eneste som hadde noen som helst respekt for den figuren. Man skulle nemlig være bra naiv for å tro at alt var i skjønneste orden i FIFA. Alle antagelser om at FIFA er et korrupt høl er blitt bevist. Kan bra folk som Aleksander Schau få med seg dette, gjennom bl.a. Andrew Jennings sitt arbeide gjennom mange år, så burde pampene i NFF også ha en fair sjans til å få med seg akkurat det samme. I stedet for å ta avstand fra dritten valgte de på tro og ære å fortsatt støtte Blatter og de returnerte fra Zürich med de bruneste nesetippene vi har sett på voksne menn siden vi så Sharon Needles vinne fjerde sesong av RuPaul’s Dragrace.  Det viktige virker ikke å være om lederen er en korrupt faen, det viktige virker å være å posisjonere seg for fremtidige stillinger og at han har brukt en ørliten andel av pengene på å bygge ballbinger og utdanne dommere i fattige land han personlig har jobbet i.

Her hjemme tårnet problemene seg opp. Siem, og Hallén har tidvis frmeståttt som et lukket tomannshow der det kommet ut mye grums:

  • Solgte tv-avtalen til C More uten å hente inn andre tilbud
  • Sparkingen av Drillo mens toppfotballsjefen var på ferie
  • Omplasseringen av Dilling som kostet NFF 2-3 mill i etterlønn etter en arbeidsrettssak.
  • Alle styremedlemme som valgte å ikke ta gjenvalg på grunn av hans lederstil
  • Den nevnte støtten til Blatter
  • Reiseregningsføljetongen

I tillegg er norsk fotball inne i en bølgedal. Vi har et av Europas 23 dårligste fotballag og mannen Siem og Hallén dytta inn i stedet for Drillo har vist seg å være en ordonanist som ikke  er i takt med folket. I stedet for å ta tak i reelle problemstillinger, pakker han inn fadeser i selvkonstruerte ord og fokuserer på ubetydelige detaljer og ikkerealiserbare planer som å spille eliteseriefotball på vinteren fordi da stiller et landslag med utenlandsproffer sterkere til en kamp i slutten av mars.

Utover dette så er Siem mannen bak  handjob for peace – et prestisjeprosjekt som egentlig ikke tilfører fotballen noe utover en irriterende seremoni som baserer seg på at NFF skal få penger av Nobels Fredssenter. Dette prosjektet ble også lansert internasjonalt gjennom FIFA. Noe som ikke funka nevneverdig. Nobels Fredssenter avslutta nemlig samarbeidet. Nobels Fredssenter har ryggrad og senteret er ikke keen på å bli assosiert med korrupsjon og annen snusk.

Ved det ekstraordinære valget av ny FIFA-president valgte NFF å støtte kandidaten Gianni Infantino. Det lønnet seg…for Siem. Nå fyker han rett inn i FIFAs innerste krets fordi han er en lojal ja-mann og nikkedukke. Han har ikke fått jobben fordi han har søkt på en stilling som har vært utlyst, men fordi han er håndplukket av sjefen selv. På engelsk heter slikt cryonism, men det lukter ille på alle språk. The Guardian bemerker i dag at Siem for bare 2 år siden omtalte Sepp Blatter som en rollemodell. Sepp…Blatter…ROLLEMODELL? De stusser naturlig nok over at Siem, som er håndplukket til å være Head of Strategy og skal være med å gjenreise organisasjonens troverdighet etter tiår med korrupsjon  og hemmelighold, starter sin gjerning med hemmelighold av egen lønn. Et korrupt høl som FIFA trenger for alt i verden å bli transparent.

Vålerenga i dag
Stikk opp på sjappa og kjøp billett til cupkampen mot Vidar.

 

2 kommentarer til «Dagboka mandag 23. mai 2016»

Legg igjen en kommentar