Dagboka tirsdag 24. mai 2016

Tidligere i år har VPN vært litt småirritert på pressen som har blåst opp alt som skjer på Vålerenga fordi Vålerenga er Vålerenga (på godt og vondt) og ligger i Oslo. Men den siste uken har klubben klart å gjøre seg fortjent til all negativ presse. Vi har også fått med oss rekruttene tapte i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. mai 2016»

Tidligere i år har VPN vært litt småirritert på pressen som har blåst opp alt som skjer på Vålerenga fordi Vålerenga er Vålerenga (på godt og vondt) og ligger i Oslo. Men den siste uken har klubben klart å gjøre seg fortjent til all negativ presse. Vi har også fått med oss rekruttene tapte i går.

 VPN er fortsatt soleklar på at Kjeil Rekdal er mannen. Alle alternativer er rett og slett uaktuelle.

Det startet i 16. mai-kampen hjemme mot Haugesund. Gutta leverer en rævva match, og Rekdal er selvsagt ansvarlig for alt gutta gjør (samtidig kan han ikke løpe og krige og blø for dem). Etterpå står han og tar imot dritten fra pressen (fortjent nok), og Kjetil Wæhler er tydelig på at laget egentlig tapte før kampen i det hele tatt hadde startet. Gutta hadde åpenbart ikke gutsen som skulle til.

I forrige uke skjærer det seg mellom Grindheim og Rekdal. Hva de faktisk har sagt til hverandre, vet bare de. Men det ender med at Rekdal gir Grindheim fri fra trening og kamp, de andre gutta vil ha Grindheim på trening og det er en perfekt oppskrift på å maksimere negative presseoppslag.

Uansett hva som ble sagt mellom kapteinen og treneren, må de begge lære av dette. Å gi husarrest til kapteinen hører faan ikke hjemme noen steder. Noen ganger lever fotballen i steinalderen.

Ironisk nok – med mange spillere uaktuelle til kamp på grunn av skader, permisjon, husarrest og gule kort – leverer vi en kjempeomgang mot Godset. Riktignok sprekker vi som en kondom etter sidebytte, men på et vis forlater vi Drammen med æren i behold. Dog uten poeng.

Og ironisk nok spiller vi en type fotball som vi kritiserer alle andre for å spille på Ullevaal mot oss. Hva betyr det for kampene som kommer? Legger vi oss i bortekampen mot Aalesund også?

I alle fall er Grindheim tilbake i varmen, og alle i Vålerenga prøver å få det til å se ut som at dette skal gi gutta en kjempeboost. Yeah, right.

– Jeg er bombesikker på at det blir bedre. Vi er trygge på at dette kommer til å snu sakte, men sikkert. Vi har tro på at Vålerenga som spillergruppe og klubb har lært mye av den fasen vi vi har vært i nå, sier Rekdal.

Dagboka gjentar: Det er ikke sånn man driver butikk i detta landet. Mangelen på en kommunikasjonsstrategi i klubben er tydelig. Nå er det jo også kommet frem at Morten Nydal sitter på lånt tid, at Stig Ove Sandnes er ute av det sportslige og hva som egentlig er på stell i denne klubben foruten at Trøim putter penger i evighetsmaskinen, fatter i alle fall ikke denne dagbokisten.

Vidar

Dersom det blir seier mot Vidar i morgen – Vidar som slo ut både Bryne og Viking fra cupen tidligere i år – er vi klar for kvartfinalen. Det er selvsagt mulig at vi taper, men sjansen bør være veldig, veldig liten.

Rekdal snakker om at cupen kan bli noe å suge på i år – med all motgangen i serien. Ja, la oss håpe det.

Billetter kjøper du i Sjappa, eller her.

Rosenborg-bot

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har gitt Rosenborg en bot på 10.000 kroner fordi lagets supportere stormet banen i kampen mot Vålerenga på Ullevaal 2. april.

Rekruttlaget

Det ble tap 0-1 borte mot Lørenskog i går. Dagboka fikk bare sett bruddstykker av kampen, og kan egentlig bare registrere at årets første serietap i 2. divisjon er et faktum.

Vålerenga i dag

Damelaget spiller cupkamp borte mot Kongsvinger. I Glåmdølen sier KIL-trener Pål Håpnes:

– Jeg kan ikke huske sist gang et lag fra 1. divisjon slo ut et lag fra Toppserien i cupen, så det sier seg selv at Vålerenga har et stort favorittstempel på seg i kveld, sier Håpnes foran kampen i den andre cuprunden på Gjemselund.

 

 

 

7 kommentarer til «Dagboka tirsdag 24. mai 2016»

  1. Hva som er mest riktig i analysene ang at bortelagene alltid parkerer bussen foran eget mål på Ullevål er vell KANSJE ta i og bortforklarer at vi bruker en evighet på å komme i angrep, Vi spiller sidelengs og i støttepassninger såpass mye at alle lag rekker å komme seg hjem og organisere seg i forsvar. Ergo gir vi bortelaget muligheter og tid til å forsvare seg så kan det se ut som at de "parkerer bussen" foran eget mål……… tjjjja treige er vi og trille ball kan vi men så stopper alt opp da vi IKKE rusher i angrep annet enn innimellom og en sjelden gang da.. men har trua på nok en sesong midt på treet atter igjen..

  2. Det eksisterer altså overhode ingen alternativer til Kjetil Rekdal? Neivel. Husker VPN skreiv det samme om Martin Andresen. Når han så fikk sparken fikk plutselig pipa en annen lyd…
    Kjøpt og betalt? I hvilken annen hovestadsklubb i verden ville en trener hatt ubegrensa tillitt til tross for ti poeng etter tolv kamper? Og det etter tre år uten nevneverdige resultater. Rekdal med støttespillere har tatt et kraftig balletak på en klubb som sakte men sikkert er i ferd med å miste ereksjonsevnen. Vi trekker nå færre tilskuere til våre kamper enn det Lyn gjorde når vi så hånlig lo av dem for ti år siden. Burde kanskje være en tankevekker, men neida…Komiske Ali hadde vært stolt og hadde nikka beundringsverdig til det som blir sagt og ment om VIF om dagen. Men for all del, gi gjerne Rekdal tre nye år.

  3. Det eksisterer altså overhode ingen alternativer til Kjetil Rekdal? Neivel. Husker VPN skreiv det samme om Martin Andresen. Når han så fikk sparken fikk plutselig pipa en annen lyd…
    Kjøpt og betalt? I hvilken annen hovestadsklubb i verden ville en trener hatt ubegrensa tillitt til tross for ti poeng etter tolv kamper? Og det etter tre år uten nevneverdige resultater. Rekdal med støttespillere har tatt et kraftig balletak på en klubb som sakte men sikkert er i ferd med å miste ereksjonsevnen. Vi trekker nå færre tilskuere til våre kamper enn det Lyn gjorde når vi så hånlig lo av dem for ti år siden. Burde kanskje være en tankevekker, men neida…Komiske Ali hadde vært stolt og hadde nikka beundringsverdig til det som blir sagt og ment om VIF om dagen. Men for all del, gi gjerne Rekdal tre nye år.

Legg igjen en kommentar