Dagboka tirsdag 10. mai 2016

Sarpsborg-kampen er historie, nå er det Bodø/Glimt som gjelder. Rekruttgutta fikk med seg poeng mot sterke Fana i går. Dagboka nevner også en svært liten mann: Dag-Eilev Fagermo. – Rosenborg er den store klubben i Norge. Viking, Brann og Vålerenga – de er ikke store klubber, sier Fagermo. I stedet for å nyte sin egen … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. mai 2016»

Sarpsborg-kampen er historie, nå er det Bodø/Glimt som gjelder. Rekruttgutta fikk med seg poeng mot sterke Fana i går. Dagboka nevner også en svært liten mann: Dag-Eilev Fagermo.

– Rosenborg er den store klubben i Norge. Viking, Brann og Vålerenga – de er ikke store klubber, sier Fagermo.

I stedet for å nyte sin egen suksess i Odd og deres beste start i Tippeligaen noen sinne, må den lille mannen i Skien snakke nedsettende om andre. Hvorfor? Vet ikke. Er det overraskende at Tv2 gir han oppmerksomhet? Nei. Vil vi dvele mer ved dette? Nei.

I samme åndedrag kan vi konstatere at en annen figur som liker å slenge dritt om andre, Christian Gauseth, var den første som ble byttet ut da Mjøndalen i går tapte 0-2 for Sandefjord. Det er for øvrig fascinerende at Peter Kovacs fortsatt scorer mål i Norge.

Rekruttgutta spilte 1-1 mot Fana. Ingen av lagene har tapt og de har begge tre seire og to uavgjort. Vil du vite mer om kampen får du vite alt du trenger på klubbens sider. Rino Falk Larsen scoret for VIF 2.

Bodø/Glimt

Bodø/Glimt har tatt sine sju poeng i Tippeligaen på årets tre første kamper: Seier hjemme mot Sogndal, uavgjort borte mot Lillestrøm og seier hjemme mot Stabæk. Dermed har de seks strake tap, og det er kritisk for nordlendingene.

Samtidig har de spilt jevnt mot de aller fleste, senest mot Odd i Skien hvor Occean plutselig våknet til liv og avgjorde kampen. Sønnene til både Ørjan Berg og Aasmund Bjørkan spilte for øvrig for Glimt.

Det gjorde også lagets toppscorer: Milan Jevtovic scoret sitt fjerde mål for sesongen.

Borteseier?

Og Vålerenga jakter på sin side årets første poeng på bortebane. Bortetabellen er et tragisk syn: Vi er nederst med 0-0-4 og 1-9 i målforskjell. Hvis ikke det blir skjerpings her, vil vi være innblandet i nedrykksstriden resten av sesongen.

Christian Grindheim er intervjuet av NTB om borteprestasjonene:

– Vi har sluppet inn mål først på bortebane, og da må man risikere mer framover, så vi har fått et par kontringer imot, og så sitter den i nota. Er du ett eller to mål bak, må du hele tiden jage, sier Grindheim.

– Vi vet hva som venter oss onsdag, sier Rekdal: – Et lavtliggende Bodø-lag som kommer til å kontre. Da er det viktig å være smart, og så må vi være restituert. Vi er et lag som er avhengig av mye bevegelse, og da må vi være pigge i beina, sier trener Kjetil Rekdal til NTB.

Vålerenga i dag

Tja. Klokka 2245 i kveld går toget fra Oslo S til Bodø. Det tar bare 18 timer og 45 minutter med togbytte i Trondheim, og får du tak i miniprisbillett, koster en vei latterlige 649 kroner. Du vil være fremme kl 17.28, forutsatt at toget er i rute, og rekker i så fall en lokal bayer før kampen begynner kl 19. For ordens skyld: Du finner ikke VPNs mann på toget.

 

Legg igjen en kommentar