Dagboka Mandag 9. mai 2016

Hvilken herlig mandag det er folkens. Sjelden har mandager vært bedre! Dagboka er levert. Fotball Det var ikke bare sola som strålte og skinte i går ettermiddag. Det strålte spillerglede av gutta våre i 2 x 45 minutter. De var bedre enn Sarpsborg i alt, og 3-0 seieren var så fortjent så fortjent. Nå kan … Fortsett å lese «Dagboka Mandag 9. mai 2016»

Hvilken herlig mandag det er folkens. Sjelden har mandager vært bedre! Dagboka er levert.

Fotball
Det var ikke bare sola som strålte og skinte i går ettermiddag. Det strålte spillerglede av gutta våre i 2 x 45 minutter. De var bedre enn Sarpsborg i alt, og 3-0 seieren var så fortjent så fortjent. Nå kan vi kanskje si at Sarpsborg 08 var et skikkelig dårlig fotballag i går, men det gidder vi ikke. Vi konsentrerer oss heller om at vi hadde det grisegøy på stadion. Gutta jobba for og med hverandre ute på matta og det var deilig å se at de spilte gøyal fotball utpå der. Gutta putta også mål. Hele tre stykker, og de putta i BEGGE omgangene. I et intervju med Nettavisen etter matchen sier Rekdal følgende om Sander Berge: «Han dekker enorme rom på egen hånd. Han tar jo vekk alle kontringer, og det gjør at vi kan sette opp begge backene, vi kan tørre å ha spillere i mellomrommet, og vi kan tørre å ha en spiss som trøkker på i front. Da har vi flere områder å angripe på. Da må det bli åpninger til slutt.» Vi signerer den!

Ikke bare var vi bra framover, vi var også solide bakover. Falch holdt nullen. Akkurat det var sjukt deilig. Gutta spilte som et lag i går og de bør alle som en være happy med egen innsats. Her snakker vi max innsats. Sånt smitter. Også supportera strålte om kapp med sola. Det var humor blant «gamlekara» bak oss, Miniklanen sang høyere og klarere enn alle østfoldingene til sammen. Foran oss dro folk i gang sanger, og det var sang og hoiing i 2×45 min over hele bredden. Vi hørte sågar spredte heiarop fra Telenortribuna innimellom. Det var rett og slett en grisefin søndag.

På de siste matcha har vi sett tendenser til at den gode gamle humoren holder på å snike seg inn på tribuna igjen. Vi hører mindre surving og det er flere som synger. Vi liker det. Nå er det gøy å være på kamp folkens. Er du en av de som har droppa kampene på stadion fordi du synes ramma rundt kampa har vært beige? Revurder. Neste hjemmekamp er mot Haugesund 16. mai kl 18.00.

Nå høres vi kanskje ut som en gjeng nyfrelste evangelister som nettopp har sett lyset. Og er man surmaga nok så kan man ironisere så mye man vil over akkurat det. Men vit en ting: Følelsen av at det ENDELIG er gøy på kamp er genuin. Vålerenga er rellion og troa går i bølgedaler, men vi slutter aldri å tro. Sånn erre bare.

Dameball
Lørdag møtte damelaget Sandviken hjemme på Valle. Oppgjøret endte 1-1. Line Geltzer Johansen reddet ett poeng da Sandviken fikk straffe i det siste spilleminuttet. Etter kampen sier belgieren til klubbens sider at dette var ran på høylys dag. Han mener at vi hadde fortjent alle tre poengene denne lørdagsettermiddagen. Les kampreferat her. Vålerenga står med to poeng på de første seks kampene. Neste kamp er borte mot Kolbotn førstkommende onsdag, kl. 19.45.

Amerikansk Fotball
Damelaget reiste til Helsinki for å spiller nordisk mesterskap for klubblag denne helga. De tapte kampen men vant sølvet. Vi tar med «Coach Tore» sin oppsummering fra kampen som vi fant på klubbens Facebook-sider:

«Sikkert noen som lurer på hva som ble sluttresultatet i Finland mot Demons. For å si det slik 0-32 mot dette laget står det faktisk ikke så rent lite respekt av. Vi fikk 0-24 mot oss i første half. Andre half bare 8 i mot. Det sier litt om progresjonen i kampen for Trolls Damer. Mektig imponert og stolt av damene i dag.
Hvis jeg nå bare kan huske riktig så er 4 av 5 O-line spillere på det finske landslaget, 17 av det finske landslagets spillere i Spania i 2015 er fra nettopp Demons.

De som leser dette og forstår the nature of the game skjønner at dette var litt av en oppgave.
Meget bra jobba damer, men dessverre med 2 skader og ditto tur på sykehus. Det preget de siste 5 minuttene med running clock og den siste TD kom nettopp i disse få minuttene.
Cathinka Sandsdalen ble Trolls beste spiller kåret av forbundene, og fikk med seg en egen ball. Gratulerer Bippe!
Takk for kampen, og vi trenere er stolte av dere. Ferdig snakka!

Coach T»

Vi i VPN-redaksjonen er faen meg stolte vi også!

Vålerenga i dag
Vi vurderer helt seriøst å avspasere og ta turen nordover til Bodø neste onsdag. Det fine med kamp i Bodø er at man kan spasere til stadion fra flyplassen. Vi slipper med andre ord å se en dritt av den gata som de kaller for «by».

En kommentar til «Dagboka Mandag 9. mai 2016»

Legg igjen en kommentar