Dagboka torsdag 21. april 2016

Det er vår, vi lærer bort hagearbeid i Molde i kveld, og mediene renner ned dørene på Valle. Praktiske tips, fjolleri, og ren skjær løgn er servert i dagboka. Hm? Høres ut som ei vanlig Dagbladet-forside… Oppdrag utføres Hei Ole Gunnar! Vi hører du trenger å få beskjært rosebuskene dine? Det kan vi selvfølgelig stå … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. april 2016»

Det er vår, vi lærer bort hagearbeid i Molde i kveld, og mediene renner ned dørene på Valle. Praktiske tips, fjolleri, og ren skjær løgn er servert i dagboka. Hm? Høres ut som ei vanlig Dagbladet-forside…

Oppdrag utføres

Hei Ole Gunnar! Vi hører du trenger å få beskjært rosebuskene dine? Det kan vi selvfølgelig stå til tjeneste med! Skal vi si kl. 19:00 i kveld?

Stelling av roser er en delikat sak. Klipper du feil kan nemlig rosene dø. Alle roser bør beskjæres på våren. Det som er brunt og dødt kan fjernes helt ned til bakken. Dette gjør man for eksempel med rosetyper som Berg-Hestad-rosen. Så må du også behandle ulike typer roser litt forskjellig:

  • Busk-, klase- og stilkroser:

De som har begynt å sette skudd kan beskjæres slik at de har noen få skudd igjen. Elyounoussi-rosen har så smått begynt å sette skudd denne våren. Etter litt for mange gode skudd i fjor bør denne rosen(som også kalles Moi) etter vår mening klippes litt ekstra ned i år. Dette gjøres av vår ekspertklipper Kjetil.

  • Bunndekkende roser:

Disse trenger ikke beskjæres annet enn for å fjerne døde grener. Hvis den skyter i høyden kan disse grenene fjernes, men i bredden bør den få lov til å bre seg ut. Dette gjelder for eksempel Forren-rosen, som trives i sør-engelske strøk, og som gjerne legger seg litt ekstra ut i bredden etter stort inntak av væske sammen med ugress av Solbakken-typen.

  • Klatreroser:

Noen av disse blomstrer på gamle grener. (Gudjohnsen-rose f.eks.) Da må du være varsom med beskjæringen, de tåler ikke så mye, og håper å få blomstre i Frankrike i løpet av sommeren. Vi får se om vår andre ekspertklipper Christian klarer å huske dette når han tar fram hekksaksa si. Andre gir blomst på nye skudd og da kan du være tøffere (Guldbrandsen-rose). Det skal vi huske å minne Christian på.

Helt til slutt så finnes det en sjeldent ufin type rose som heter Singh. Denne sprer ugress til og med i garderoben, og får fort for mange gule og røde kronblad, så den beleilig nok ikke har mulighet til å bli beskjært i kveld. Denne rosen anbefaler vi at man kaster på komposthaugen fortest mulig, for å unngå forråtnelse innad bland de andre rosebuskene.

Håper tilbudet ser spennende ut Ole Gunnar, og ser frem til å høre fra deg!

Vi trenger ro på Valle

Nå er det nok! Etter at Vålerenga endelig fikk uttelling på sjansene sine, scora masse mål, og vant en kamp i helga har det nå vært klin umulig for noen å få jobba på Valle pga. det store mediekjøret. Journalistene står tett i tett rundt treningsfeltet og slåss om å få skrive saker med positive vinklinger som «Nå er Zahid tilbake», «Brown har finni målformen», og «Rekdal hadde rett: Det bor mye spennende i dette Vålerenga-laget». Dette har nå gått for langt, spillerne får ikke ro, og vi forventer at Rekdal, Tandberg og co tar ansvar, sørger for dårlige resultater mot Molde og Start de neste dagene, så mediepresset igjen kan avta. Da holder de seg borte tenker jeg!

Silly Season for Vålerenga Hockey

Ja det er riktig! VPN jobber med en side for rykter og bekreftede overganger for Vålerenga Hockey. Mer info kommer snart!

Enga i dag

Vi overser glatt det som skjedde mellom Engas damelag og jernbanestasjonen på vei til Gardermoen i går, åpner en øl, og ser fotballgutta frisere rosebuskene til Solskjær.

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 21. april 2016»

Legg igjen en kommentar