Før avspark: Molde FK

Da er det snart klart for 6. runde i årets eliteserie og vi står overfor en av de vanskeligere oppgavene i år: Molde på bortebane. Molde er egentlig en liten bøtteknott i norsk fotball, en slags nordvestlandets svar på Mjøndalen. Denne tilstanden som egentlig bøtteknott blir påvirket av at Kjell Inge Røkke både er fra … Fortsett å lese «Før avspark: Molde FK»

Da er det snart klart for 6. runde i årets eliteserie og vi står overfor en av de vanskeligere oppgavene i år: Molde på bortebane.

Molde er egentlig en liten bøtteknott i norsk fotball, en slags nordvestlandets svar på Mjøndalen. Denne tilstanden som egentlig bøtteknott blir påvirket av at Kjell Inge Røkke både er fra plassen, har penger og elsker klubben som gir han så mye glede.

Dette sammen med at alle talentene i Norge som noensinne har snakket med Jim Solbakken signerer for Solskjærs Molde. En Solskjær som Røkke elsker.

Når, Røkke ikke lar klingende mynt sildre over Molde er han som regel en opptatt herremann hvis selskaper tidligere har gjort seg bemerket ved at de var med å bygge blant annet Guantanamobasen. For dette fikk han mye oppmerksomhet som han satte pris på. Han trives også i gode venners lag og setter nok best pris på Eivind Reiten, Jens Stoltenberg og Lisbeth Berg-Hansen.

Når det gjelder selve klubben så har den vunnet serien 3 ganger og cupen 4 ganger. Av disse 7 troféene har 5 kommet de siste 5 årene. Den kanskje største helten i Moldes historie er Daniel Berg Hestad. Han var størst da klubben var liten, men fikk også med seg noen titler da han var gammel. Han spilte så lenge i klubben at han har vært med på alle prosessene fra de var en amatørklubb til de nå er et striglet Akerprodukt der han blant annet introduserte toppidrettkultur i Molde med brask og bram. Dette samfunnsengasjementet er et arbeid også hans bror har støttet aktivt og helhjertet.

Harmet Singh, som også er svaret på spørsmålet «Hvem av Klanen og Harmet Singh har ikke flest venner på Furuset?» spiller i Molde. Han er utestengt etter at han pådro seg et meget nødvendig rødt kort i siste serierunde for å felle en kar omtrent på overtid i en kamp de ledet klart. Singh har også en lang og suksessfylt karriere bak seg som utenlandsproff og blir berømmet av bl.a. Bård Bjerkeland for hvor lenge han spilte i utlandet.

Om du skal oppover og bortover for å se kampen skal du vite at det beste stedet å være i Molde er på kaianlegget, for der kan du stå og se ut over plasser på den andre siden av fjorden som er mindre dølle enn Molde. Plassen er faktisk så døll at tidligere Moldespiller Marel Baldvinsson måtte sende hjem kona si til en hissig, vulkansk øy, der alle som bor der er i slekt med hverandre, fordi hun holdt på bli sprø av å ikke har mulighet til å gjøre noen ting (artikkel er såpass informativ at du som leser bør kjøre den gjennom google translate)

Slå den! Slå Molde! Gjør som i 1998 da Molde jaget gull og Røkke kjøpte supporterne, men som fortsatt kom til kort mot et Vålerengalag som holdt lekestue.

2 kommentarer til «Før avspark: Molde FK»

Legg igjen en kommentar