Dagboka tirsdag 19. april 2016

Dagboka er fortsatt i godt humør. Vi ser nærmere på hva som har skjedd så langt i Tippeligaen, og vi får med oss at Vålerenga 2 fikk med seg ett poeng i 2. divisjon mot Frigg i går. Og vi greier ut om Kristoffer Barmen og alkohol. Rekruttene må bli blant de sju beste i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. april 2016»

Dagboka er fortsatt i godt humør. Vi ser nærmere på hva som har skjedd så langt i Tippeligaen, og vi får med oss at Vålerenga 2 fikk med seg ett poeng i 2. divisjon mot Frigg i går. Og vi greier ut om Kristoffer Barmen og alkohol.

Rekruttene må bli blant de sju beste i årets 2. divisjon for å unngå nedrykk. Foreløpig er de blant de fire lagene som har fått med seg fire poeng på to kamper. 0-0 mot Frigg i går på Tørteberg kunstgress er absolutt innafor.

Denne dagboka så ikke kampen og henviser derfor til klubbens sider. Lagoppstillingen var:

Adrian Møller – Madhusan Sandrakumar, Sander Pettersen, Mats Andersen, Henning Andresen – Nenass Eriksson, Lars Larsen – Aron Dønnum, Ulrik Koren, Simen Juklerød, Henrik Udahl

Kristoffer Barmen

Kristoffer Barmen er en relativt ukjent 22-åring som kom til Brann som 10-åring. Nå er han mest kjent for å være glad i alkohol. Aftenposten kjører denne tittelen:

Brann-spiller på byen natten etter stortapet.

Her er det mye å ta tak i: Hvorfor lager journalister sak på en spiller som tar en øl på byen? Er det virkelig et problem? Nei, det er selvsagt ingen sak, men ja, det er mulig å lage journalistikk på sånt når klubben mener det er feil at en spiller drikker en øl på byen.

Så blir det selvsagt et tilleggsproblem når spilleren åpenbart har brutt reglene flere ganger tidligere, og det er jo ikke 100 prosent sikkert at det bare var en øl, eller?

Da er det uansett ekstra viktig for spilleren å overholde reglene og ikke minst være åpen og redelig om når du faktisk var på hotellet etter byturen – for også det fremstår som mistenkelig. Bergens Tidende mener å vite at han ikke var tilbake på hotellet kl 01, som Barmen selv sier. Og bedre blir det ikke når Barmen forklarer seg overfor journalisten:

– Jeg tok meg én pils. Én pils. That’s it, sier Kristoffer Barmen. Ingen evne til selvrefleksjon, altså.

Barmen får dagboka til å tenke på en veldig gammel vits, og vits er jo egentlig aldri gøy, men likevel:

– Jau, æ e jo ikke bare roar, men også snekkar.
– Ser du de naustan i fjæra der borte? Dæm har æ bygd. Men trur du æ blir kalt for Simon Naustbyggar?… næi…..
– Og ser du di båtan såm ligg der uttafor? Dæm har æ bygd. Men trur du æ blir kalt for Simon Båtbyggar? …… næi…..
– Og ser du di husan der oppe på hauen? Dæm har æ bygd. Men trur du æ blir kalt for Simon Husbyggar? ….. næi…..
– Men pule du EN sau……

Bergenspressen

Vålerenga er foreløpig kvitt det verste presset fra pressen. En seier gjør absolutt ingen sommer, men nå leter media etter andre syndebukker: Kristoffer Barmen, John Arne Riise, osv. Gudene skal vite at det er deilig å slippe unna det useriøse maset, men det er også greit å vite at selv om det stort trøkk i Vålerenga fra nasjonale medier hele tiden, lever Brann konstant med enormt trøkk fra to lokalaviser.

Bergens Tidende og Bergensavisen har ALLTID hver sin journalist på treningene. Der er terskelen utrolig lav fra treningsfeltet til «journalistikk». Og lokalavis betyr slettes ikke at de heier på eget lag i motgang. I tillegg har den lokal TV2-kAnal som er like gira på Brann-suksess som det Blomster-Finn er på å finne liten nok vase til nellikken sin.

Molde torsdag

Deilig med 4-0 og tre poeng mot Tromsø, men allerede torsdag er det ny kamp. Borte mot Molde vet alle at det blir knalltøft, selv om Tromsø klarte å komme unna med poeng derfra.

NTB har intervjuet Mini Jakobsen og Jesper Mathisen om Tippeligaen så langt: «Vålerenga er den store skuffelsen, mens Daniel Braaten er den positive overraskelsen», sier de TV2-ansatte til NTB.

– Vålerenga er den største skuffelsen, selv om det ble tre poeng mot Tromsø sist. Det har imidlertid vært spillemessig bedring de to siste kampene. For norsk fotballs del håper jeg det går bedre med VIF i fortsettelsen, men torsdagens bortekamp mot Molde blir tøff, sier Mathisen.

Mathisen støttes av TV 2-kollega Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

– Vålerenga er den store skuffelsen, men det er fort gjort å klatre på tabellen. Det er bare et par-tre trepoengere som skal til, sier Jakobsen til NTB.

Han tror derimot ikke at hovedstadslaget kan blande seg inn i toppen denne sesongen.

– Daniel Braaten klarte ikke å utrette mye i Vålerenga, så han har vært en positiv overraskelse i Bergen. Han har plutselig fått spille indreløper, en ny rolle for ham, og han har et kollektiv som jobber steinhardt rundt ham. Det tror jeg passer Braaten, som er en spiller med ekstremkvaliteter, sier Mathisen.

Vålerenga G 13

Vålerenga G 13 – altså gutter som er født i 2003 og som spiller sitt første år i ungdomsfotballen – kom i helgen til finalen i en stor turnering på Valle hvor mange av landets beste 13 års lag deltok. Klubben skriver mye om det her.

I finalen ble det tap 1-4 mot Lillestrøm, som riktignok var mer et kretslag fra Akershus enn Lillestrøms eget lag.

Vålerenga i dag

Det er alltid mange kamper med Vålerenga-lag, i dag kan du for eksempel se flere Vålerenga-lag i G2003, G2004 og G2005 ved 19-tiden på Valle Hovin kunstgress. Follo mot Vålerenga G 16 Nasjonal spiller på Langhus kl 2015, og Vålerenga M48 spiller mot Sterling på Dælenga kl 21. Vi bare nevner det.

 

En kommentar til «Dagboka tirsdag 19. april 2016»

Legg igjen en kommentar