Davy Wathne støtter indirekte vår kritikk av TV2 og Davy Wathne

VPN har i lengre tid fokusert på den tabloide pressens form og fokus når de dekker idrett generelt og Vålerenga spesielt. Vi er jo naturlig ikke spesielt imponert over måten den tabloide pressen velger å dekke sport. I gårsdagens utgave av Nettavisen får vi støtte for vårt syn, og det fra uventet hold. Davy Wathne … Fortsett å lese «Davy Wathne støtter indirekte vår kritikk av TV2 og Davy Wathne»

VPN har i lengre tid fokusert på den tabloide pressens form og fokus når de dekker idrett generelt og Vålerenga spesielt. Vi er jo naturlig ikke spesielt imponert over måten den tabloide pressen velger å dekke sport. I gårsdagens utgave av Nettavisen får vi støtte for vårt syn, og det fra uventet hold. Davy Wathne tok der et oppgjør med den tabloide dekningen, men følte det holdt å strekke lokalavisene i Bergen.

Først av alt kommer våre artikler den siste tid om pressedekning:
TV2 – Rekdal er kjønnsdiskrimenerende og bruker hrsketeknikker
TV2 Stavanger Oilers i krise etter å ha vunnet borte mot Dragons
VPN Beklager
TV2 og Aftenposten – 71 overganger
Godset og Molde med flest spillertransaksjoner
Dagbladet – 47 millioner brukt på spisser og «twitterstorm»
VG – Vålerenga har Nord-Koreatendenser

I korte trekk går det ut på at bildet mediene gir er lite nyansert. Det er enten veldig positivt eller så er det veldig negativt. De konstruerer argumenter som ikke holder vann. De kan enkelt plukkes fra hverandre og de mangler helt perspektiver og gode analyser. Totalpakken blir at den fordummer langt mer enn den forklarer.

Og Davy er helt enig. Bare hør hva han sier:

«Jeg synes det har vært naivt, jeg synes det har vært lite innsiktsfullt, lite kritisk-analytisk. Det er denne himmel- eller helvete-journalistikken jeg synes er latterlig»

Videre utdyper Davy Wathne:

«Hvis 1-0 på stadion utløser ekstatisk jubel, så mener jeg at du mangler orientering, evnen til å se ting i sammenheng, og evnen til å se bak tabellposisjon og poengfangst. Det er litt komisk»

Enkelte vil jo heve øyenbrynene av at dette kommer fra en ansatt i TV2Sporten, spesielt med tanke på det kjøret den kanalen har hatt mot Vålerenga. Grunnen til at dette er oppsiktsvekkende er jo at Davy etterspør alt det vi har etterspurt og som de selv ikke klarer å levere fordi de selv bedriver latmannsarbeide. TV2 er himmel og helvetejournalistikk. De er lite innsiktsfulle. De evner riktignok å ytre kritikk, men den er ikke basert på gode analyser og godt tallmateriale. De evner ikke å se ting i sammenheng. De evner ikke å se bak tabellposisjon og poengfanst – og det siste punktet henger da sammen med mangelfull innsikt, dårlige analyser osv.

Så hvorfor en slik helomvending av Davy Wathne? Er ikke dette illojalt overfor egen arbeidsgiver? Nei. Kritikken omhandler ikke TV2 og deres dekning av Vålerenga. Den omhandler lokalavisene i Bergen og deres dekning av Brann. Da er det jo selvsagt noe helt annet. På tross av at TV2 er det største tabloide mediet i Norge, så er det tydeligvis de små lokalavisene i Bergen som har ansvaret for å sette standarden for krav til jounalistisk arbeide i tabloide medier. Det er de som tydeligvis må sette standarden.

Det blir litt som om Apple skulle mene Fredrikssons Fabrikk skulle være lokomotivet for global etisk handel.

Det overrasker meg ikke at Davy Wathne på den ene siden svinger pisken samtidig som hans egen redaksjon bruker de samme journalistiske grepene i sin dekning. TV2 mener selv at de sitter på riktig side av gaffelen og det er derfor lettere å pirke i lokalavisenen i Bergen enn spise sine egne ord. Det er fremdeles lettere å se flisen i sin brors øye enn bjelken i sitt eget. Det er med andre ord så er det lite som tyder på at selvransakelsens tid i TV2s lokaler er i anmarsj.

Det de selv serverer er ment å vekke følelser og inngir ikke til noe mer enn det. Det er uten substans og gir liten innsikt. Med andre ord så er det utilslørt klikkhoring. Det er enkelt og det gir endel klingende mynt i kassa, men de gjør samtidig sitt eget program mer uinteressant fordi man kjører denne himmel og helvetetaktikken som undergraver seriøsiteten og troverdigheten i eget arbeide. Det blir litt som om Jan Erik Larssen skulle ha brukt opp alle adjektivene på å beskrive hvor fantastisk eksosrøret er på en Audi A6. I programmet etter skal han presentere en Bugatti Veyron og det er da umulig for Jan Erik å presentere eksosrøret på Veyron’n som mer spektakulært enn det som sitter i en Audi med barnesete, hundebur og skiboks på taket. Gjør man dette mange nok ganger mister man grepet om publikum og man mister troverdighet.

I alle fall om man er en lokalavis i Bergen. Er man det største tabloide mediet i Norge gjelder tydeligvis andre regler. Du vet, de man lager selv.

En kommentar til «Davy Wathne støtter indirekte vår kritikk av TV2 og Davy Wathne»

Legg igjen en kommentar