Dagboka torsdag 14. april 2016

Dagboka dveler litt ved gårsdagens cup-avansement, men koser seg også over lag som forlot cupen i går, som Brann og Barcelona. Vålerenga gjorde jobben. Ja, vi lå under 0-1, men det er lov. Gutta gjorde jobben og det ble ingen bananskall for vår del. Fotballforbundet fortjener ikke ofte ros, men for dette cup-oppsettet er det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. april 2016»

Dagboka dveler litt ved gårsdagens cup-avansement, men koser seg også over lag som forlot cupen i går, som Brann og Barcelona.

Vålerenga gjorde jobben. Ja, vi lå under 0-1, men det er lov. Gutta gjorde jobben og det ble ingen bananskall for vår del.

Fotballforbundet fortjener ikke ofte ros, men for dette cup-oppsettet er det bare å takke. Løten – Vålerenga ble en match for historiebøkene, moro var det rett og slett. Lurer du på hva som skjedde, kan du lese kampreferat her.

Brann

Så over til Bergen. Brann klarte 0-0 på bortebane mot 2. divisjonslaget Førde, og de kom seg også gjennom ekstraomgangene uten å slippe inn mål. Dermed ble det straffer, og Førde gikk videre. Ekstra moro er det å registrere Vålerenga-relevans i kampen, og da tenker vi ikke på at Daniel Braathen skulle være på vei tilbake i storform.

– Vålerenga er veldig spesielt for meg, det er der jeg har vokst opp, sier Førde-trener Julian Madsen.

– Jeg kom til Vålerenga veldig tidlig i min trenerkarriere, og når man jobber i den klubben man er i fra, gjør man det lille ekstra. Jeg tror jeg har hatt en fordel av å komme til Vålerenga så tidlig som jeg gjorde, man legger til seg  gode vaner om å jobbe mye. Brenner man for den klubben man er i, så gjør man det lille ekstra, og det blir mer et engasjement enn en jobb, har Madsen tidligere sagt til glimt.no.

– Som Vålerenga-gutt er det ingenting som er bedre enn å slå ut Brann, sier han til firda.no. Førde-treneren har en fortid som juniorspiller og trener for talentlagene i Vålerenga. Han tok over som trener for Førde før denne sesongen etter å ha vært innom Bodø/Glimt.

Nå vil han møte gamle kjente i neste runde. – Vi går for Vålerenga på Ullevaal, gliser Madsen.

 

 

Barcelona

Barcelona er ute av Champions League – Atletico Madrid er videre. Mye kan sies om dommeren osv, men der dagboka ser Vålerenga-relevans, er et annet sted. En eller annen Tommy Haze har på The Guardian kommentert kampen under en artikkel. Og vi siterer i helhet:

«There are three qualities any great team needs. Courage, Passion, Commitment.

Tonight Atletico exhibited these three qualities in abundance. They are a real team. They have a real work ethic and play together as a team. And that’s the beautiful thing about football. A team with a genuine work ethic can always overcome an expensively assembled group of giant egos like Messi, Suarez, Neymar and co. Buying success is a fleeting philosophy. Pride and passion for ones club will take you further.

Where was Messi tonight when the chips were down? – Nowhere to be seen.

Where was Neymar tonight when the chips were down? Nowhere to be seen.

Where was Suarez tonight when the chips were down? (and he shouldn’t even have been playing) Nowhere to be seen.

The footballing world were in thrall watching this game tonight. With that result there will be a collective chorus of celebration across Europe tonight.

This was a victory for the Common Man. A victory for Football. Let the celebrations begin.

Vålerenga i dag

Det er bare å glede seg til søndag når Tromsø kommer på besøk. Da skal Vålerenga forhåpentligvis fortsette der Atletico Madrid slapp i går: Courage, passion and commitment.

 

 

 

En kommentar til «Dagboka torsdag 14. april 2016»

Legg igjen en kommentar