Storsatsing på spillerutvikling i Vålerenga Ishockey

Espen Knutsen fortsetter i boksen, her er Vålerengas nye superteam. Vålerenga Ishockey satser hardt for å ta tilbake hegemoniet i norsk hockey. Det skal vi gjøre gjennom langsiktig godt og målrettet arbeid. Ved å sikre best mulig utviklingsarena for talenter og A-lagspillerne skal vi bli ledende i Norge på spillerutvikling. Nå gjør vi gode grep … Fortsett å lese «Storsatsing på spillerutvikling i Vålerenga Ishockey»

Espen Knutsen fortsetter i boksen, her er Vålerengas nye superteam.

Vålerenga Ishockey satser hardt for å ta tilbake hegemoniet i norsk hockey. Det skal vi gjøre gjennom langsiktig godt og målrettet arbeid. Ved å sikre best mulig utviklingsarena for talenter og A-lagspillerne skal vi bli ledende i Norge på spillerutvikling.
Nå gjør vi gode grep for å oppnå det. Vi ruster for fremtiden og vi legger grunnlag for fremtidig suksess.
Roy_Johansen
Roy Johansen skal lede laget fra boksen med Espen «Shampo» Knutsen. Foto: Steffen Hansen – SMH Foto

A-laget skal som kjent trenes av Roy Johansen, og nå er det klart at han får følge i boksen av Espen «Shampo» Knutsen. Med Roy som hovedtrener og Espen som sportssjef har A-laget alle mulige forutsetninger for å fortsette den gode utviklingen vi har sett i år.

De to skal lede laget fra benken i kommende sesong.
Roy og Espen er enige om at Vålerenga sin fremtid ligger i foredling av talenter. Det betyr at vi gjennom å styrke U-lagene med kvalifiserte, godt skolerte trenere kan la unge spillere følge en rød tråd helt fra de starter med Birger Aaseruds Learn-To-Play hele veien gjennom ungdommen slik at de kan nå et høyest mulig nivå som seniorspillere. Vi skal gjøre vårt for å også i framtiden produsere landslagsspillere og utenlandsproffer.
Vålerenga Hockey ønsker at bredde og elite skal fremstå som en sammensveiset enhet med godt og utviklende samarbeid. Ved å hente ut synergieffekter mellom bredde og elite er vi i stand til å ansette trenere på heltid.
Vålerenga Hockey har ansatt U20-trener, spillerutvikler og målvakt-trener på heltid. I tillegg har vi ansatt FYS-trener i deltidsstilling. Sammen med sportsjefene i hhv elite og bredde, Espen “Shampo” Knutsen og Stig “Myggen” Johansen, og A-lagets hovedtrener Roy Johansen har vi et sportslig apparat uten sidestykke i norsk hockey.
Vi har gleden av å presentere følgende trenere som alle jobber med aldersbestemte landslag:

Frikk Juell ansettes som U20 trener. Juell er en ung og ambisiøs trener som har et stort fokus på spillerutvikling. Han har tidligere vært i Vålerenga, og har de siste årene hatt ansvar for Manglerud Star sitt U20 lag. Han er også trener på det norske U18-landslaget for gutter. Frikk skal, i tillegg til å ha hovedansvaret for U20 Elite, ha stort fokus på å utvikling av talentene våre fra juniorspillere slik at de kan ta steget opp til å bli etablerte elitespillere.

Magnus Melbye ansettes som spillerutviker med hovedfokus på spillere opp til U18. Han skal ha et tett samarbeid med Frikk Juell og sportsjefene. Magnus har hatt en liknende rolle inneværende sesong, men skal utvide og rendyrke spillerutviklingsrollen, i tillegg til at han fortsatt skal trene et av lagene i ungdomsavdelingen. Magnus er en av den nye generasjonens godt skolerte, unge trenere som har store ambisjoner som trener. Han har allerede vært i Vålerenga i noen år. Magnus er også en del av trenerteamet på det norske U18 landslaget.

Andrè Lysenstøen er tidligere målvakt på elitnivå og har spilt både VM og OL for Norge. Han er en ung og fremadstormende målvaktstrener med erfaring fra flere norske klubber. Han har i inneværende sesong vært målvaktstrener på Lillehammer/NTG. Han er også målvaktstrener på det norske U20 landslaget. Lysenstøen skal ha hovedfokus på utvikling av Elitemålvakter og juniorer ned til U16. I tillegg skal han være mentor for Daniel Myhre som har ansvaret for de yngste målvaktene i Vålerenga.

John Aase ansettes som FYS-trener, i første omgang for Elite og U20. Han jobber til daglig på Olympiatoppen, og brukes allerede av Roy Johansen som fys-trener på landslaget. Jon er ledende i landet på styrke- og basistrening og blir en stor ressurs for oss.

TrenereVIF_Hockey
Vålerengas nye superteam (fra venstre): Stig «Myggen» Johansen, Birger Aaserud, Magnus Melbye, Roy Johansen, John Aase, Frikk Juell og Espen «Shampo» Knutsen. Andre Lysenstøen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Steffen Hansen – SMH Foto
Ved langsiktig satsing har vi som mål å kunne stille et meget slagkraftig lag av egenutviklede spillere om noen sesonger. For å få til det utarbeides det detaljerte planer på hvor mye man skal trene, hva man skal kunne og hva som må til for at spillerne tilegner seg den kunnskapen.
For å ta tilbake tronen i norsk hockey anerkjenner vi at løftet en tidsriktig og ny stadion med gode treningsfasiliteter vil gi oss er nødvendig.
I 2018 står en slik hall klar.
Også administrasjonen skal styrkes, og vi kan med glede melde at daglig leder Gunnar Thøgersen har akseptert stillingen på permanent basis. Han skal blant annet sørge for at en sterk og fremtidsrettet administrasjon står klar når vi tar i bruk nye Jordal Amfi.
Vi bygger for framtiden, og vi er godt i gang.
Vi skal ikke hvile et sekund før vi er tilbake der vi hører hjemme – på toppen av norsk hockey.

 

2 kommentarer til «Storsatsing på spillerutvikling i Vålerenga Ishockey»

Legg igjen en kommentar