Dagboka mandag 4. april 2016

Det er sjelden vi har hatt mandager som er blåere enn denne. Dagboka er levert. Hockey Før den fjerde semifinalekampen på Jordal i går sto det 2-1 i kamper mellom LØK og oss. Kampen i går tapte vi på surest mulig vis: Søberg slipper inn et lykketreff fra Mats Trygg 1,83 sekund før full tid. Kampfakta … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. april 2016»

Det er sjelden vi har hatt mandager som er blåere enn denne. Dagboka er levert.

Hockey
Før den fjerde semifinalekampen på Jordal i går sto det 2-1 i kamper mellom LØK og oss. Kampen i går tapte vi på surest mulig vis: Søberg slipper inn et lykketreff fra Mats Trygg 1,83 sekund før full tid. Kampfakta finner du her. Vi taper kampen 2-3 og det står nå 3-1 i kamper. Det betyr at skal vi ta oss til finalen så må vi vinne tre kamper på rad. Vi skal ikke si at det er umulig, men lett blir det ikke. Tapet i går var sjukt surt. Vi er ikke i humør til i dvele noe mer med det i grunnen. Vi konsentrerer oss om at det er ny match i morra kl 19.00 i Bordtennishallen borte i Lørenskog. Vi håper inderlig at dette ikke blir den siste! Møt opp og støtt gutta!

Fotball
Lørdag spilte gutta mot RBK. Det gikk som det gikk. Sammendrag av kampen ser du her. Det ble null poeng og null scoringer i den kampen også. Det skal vi ha…har vi først lånt vegvesenets nullvisjon så tuller vi ikke. På tross av manglende poeng og scoringer så vi lyspunkt. Les kampreferatet vårt her.

Damene dro til Avdalsnes ( er det virkelig et sted?) på søndag for å reise kjerringa etter det forsmedelige tapet mot Stabæk forrige helg. Det gikk drit. Damene røyk på et 0-1 tap. Mer enn det er det ikke å si. Vi ser fram mot neste runde.

Fra blått Jordal til blåmandag
I gårsdagens VG kom det en foruroligende artikkel om tilstanden i Vålerenga. I korte trekk har fem personer i administrasjonen sagt opp og det har ikke blitt utbetalt lønn for mars måned. Ifølge VIF skyldes manglende lønnsutbetaling en «bankteknisk feil» og pengene skal komme i dag. For VPN fremstår det som uklokt og litt klønete at man på denne måten legger skyld over på vår største sponsor og samarbeidspartner. Poenget er jo at klubben åpenbart sliter med likviditeten, og da er penga sent ute. Sånn er det bare. Er det så vanskelig å si at manglende utbetaling skyldtes «en svikt i systemet» eller «en uforutsett hendelse»? 

Sein lønnsutbetaling og dårlig økonomi er en ting. Det kan man forholde seg til. Underskuddet vi har nå er planlagt og på ruta til å gå i null neste år. Det ligger således egentlig ingen dramatikk i dette slik vi ser det. Det VPN er mest skeptisk til er at det lekker på Valle og at kommunikasjonsstrategien ikke synes bra nok. I en organisasjon må du dessverre planlegge ut fra at det lekker. Nå ser det ut som at vi taper på alle fronter, og at daglig leder styrer et bo ute av kontroll. VPN vil presisere at manglende kontroll ikke trenger å ha noen sammenheng med at vi har hatt ny daglig leder i snaue to måneder. Det er et inntrykk som er skapt og etablert i media den siste tida. Det kan være reelt men det trenger ikke å være det.

«Vi står sammen og kjemper og vinner til slutt»
Denne strofen er hentet fra en av våre sanger og er mer enn bare tomme ord. Det er noe av det som kjennetegnet vålerengasupporterne og Klanen på tribunen. Det burde være godt kjent at klubben er i en ganske kritisk tilstand da den er i en omstillingsprosess. Budsjettet er kuttet med ca 50 prosent, og vi har mer eller mindre balansert på en tynn line over en avgrunn som består av konkurs og hælvete. Klubben har ikke penger. Det er en grunn til at vi leter etter forsterkninger i Bosmanmarkedet. Og det er en grunn til at vi leter etter spillere som ikke befinner seg på samme Bosmanhylle som John Arne Riise. Vi har ikke penger.

Likefullt flommer nærmest sosiale medier over av personer som skal sparke trenere, erstatte spillere og bare spre dritt og dårlig stemning. 1 kamp tok det, så skulle Rekdal sparkes på en facebookgruppe der de påstår de elsker Vålerenga. 1 kamp. Sparkes. Avtale om etterlønn til Rekdal. Ny trener. Ny lønn. Det er noe som heter å være virkelighetsorientert. I den situasjonen Vålerenga er i nå så bør grunnene være særlig gode før man drar igang en slik prosess. 3 spilte kamper der 2 av kampene endte med samme resultat som ifjor kan umulig være en særlig god grunn.

Før i tia, da alt var mye bedre var Vålerenga verre, men var man supporter så møtte man opp fordi man elska klubben. Man tapte kamper da også. Man hadde inneffektive spisser da også. Man hadde økonomiske problemer da også. Man hadde et regnskap som ikke var det flotteste verden noensinne hadde sett da også, men man støttet i det minste laget. Man tok tak i det man sjæl kunne gjøre noe med. Man stod på og sang og gikk det til hælvete så kunne man møte motgangen med humor – ikke med å stå med arma i kors i 2×45 og syte før man skynder seg hjem for å slenge dritt på nett og komme med innspill totalt blottet for realisme og konstruktivitet.

Hvis klubben betyr noe for deg: Møt opp og støtt den og har du penger til overs; stikk på Sjappa og kjøp noen effekter til unga eller deg sjæl – da får klubben litt ekstra og noen du kjenner eller ser i speilet kan dresse seg opp i kule klær på kampdag

Morgendagens helter
Det er med glede vi gratulerer U13 gutta som kretsmestere i hockey! Bra jobba gutta.

Vålerenga i dag
I dag blir det øl. Det trenger vi.

Legg igjen en kommentar