Dagboka tirsdag 5. april 2016

Hva kan DU bidra med for at Vålerenga skal fremstå som et bedre lag og en bedre klubb? Det er dagboka opptatt av. Ingen i og rundt Vålerenga er fornøyd med 0-5 og null poeng etter tre spilte seriekamper. Det er heller ikke lett å tro at fem personer sier opp sine stillinger i Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 5. april 2016»

Hva kan DU bidra med for at Vålerenga skal fremstå som et bedre lag og en bedre klubb? Det er dagboka opptatt av.

Ingen i og rundt Vålerenga er fornøyd med 0-5 og null poeng etter tre spilte seriekamper. Det er heller ikke lett å tro at fem personer sier opp sine stillinger i Vålerenga i løpet av to måneder, og at det er «fordi de har fått ny jobb et eller annet sted, og har vært i prosess i forhold til det», som Morten Nydal sier er grunnen. En av de fem slutter visstnok av «familiære årsaker».

Og det er lov til å gjøre seg noen tanker rundt at den nye daglige lederen, som har vært supporter i mange år og kjenner mange i og rundt Vålerenga-miljøet, sier «vi kommer til å se etter folk som er glade i Vålerenga, og ta inn noen av de som vi kjenner godt fra før». Det har vært snakket om kompis-ansettelser tidligere, og selv om det å kjenne og være glad i Vålerenga definitivt ikke er et diskvalifiserende faktum, er det også en utfordring når dette blir folkesnakket.

Nå er det viktig med så åpne ansettelsesprosesser som mulig for å unngå unødvendige spekulasjoner.

Men legg alt dette bort. Anta, som denne dagbokisten gjør, at Kjetil Rekdal veit hva han holder på med. Og at det uansett ikke er nå vi skal snakke om treneralternativer. Det eneste alternativet økonomien tillater er at Morten Tandberg rykker opp og får hovedansvaret – med mindre Stig Mathisen graves opp fra Kjelsås.

Anta at Morten Nydal veit hva han holder på med. Alternativet er trolig at en som er mindre kompetent får ansvaret for å holde skuta flytende, for det er neppe snakk om mer enn knapper og glansbilder å hente for den som vil ha ansvaret og jobbe hardt og mye for å redde merkevaren Vålerenga.

Og du må nesten forutsette at de nå prøver å få tak i de beste folka til å fylle hullene etter de som drar fra Valle for jobb i NFF og andre steder. Nye folk må inn, og noen må finne dem.

Så hva kan du bidra med? 

Du kan se deg i speilet og si: Hva gjorde jeg for at vi ikke skulle ha blitt sunget ut av Kjernen på Ullevaal lørdag? Riktignok var det kraftig tromming blant trønderne, men holder det som unnskyldning?

Klanen var lenge den ledende supportergrupperingen i Norge, kanskje i to tiår. Fortsatt svinger det bra når trøkket virkelig kommer, stort sett i medgang, men det er bare å erkjenne at vi som støtter Vålerenga fremstår som skygger av oss sjæl på tribunen.

Hockey-miljøet sa det rett ut om stemningen på Jordal:  – Her var det helt ellevilt i gamle dager. Vi trenger å få tilbake den gode gamle stemningen på amfi’n, sier VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til Dagsavisen.

Rekdal kunne sagt det samme om hva som skjer på Ullevaal, men det ville ikke vært riktig fokus av han.

Hva slags supporterkultur skal Vålerenga stå for i fremtiden – enten vi er i Tippeligaen eller Obos-ligaen?

Mange i miljøet vil aldri forandre sin holdning til trommer, og trommer er for bønder osv. Like sikkert er det at trøkket neppe tar seg opp over tid – og ikke minst i motgang – ved å stå last og brast ved gamlemåten og utelukkende satse på synging og atter synging.

Humoren, spontaniteten og originaliteten er ikke lenger verbalt like imponerende. Så noe må gjøres, eller i alle fall er dette noe vi som støtter klubben fra tribunen faktisk kan gjøre noe med.

Alternativet er å syte og klage på egen klubb og egne spillere, og det er i alle fall bonde.

Denne dagboka vil ikke stå som en garantist for at tromming er det saliggjørende og at det vil redde vår supporterkultur. Nei, her tros det ikke en gang at redningen ligger blant dem som leser VPN.

VPN er nok et utdatert nettsted når det gjelder å kommunisere med de som skal drive tribunekulturen inn i en ny fremtid. Vi er nok først og fremst for gamlisene, og de nye, spennende tankene kommer ikke nødvendigvis her. Nok om det.

Ultras, Ikaros eller hva de skal kalles må være med og prege utviklingen av Vålerengas liv på tribunen. Hvordan? Samma faan for denne dagboka, så lenge ikke klubben får nye bøter og klubbens navn og rykte dras ned i søla med negative historier. Noe må skje. Noen må ta tak.

Det er lov å være taus på kamp, og det er lov å slenge dritt (eller egentlig ikke), men det hjelper definitivt ikke spellera, laget og klubben.

Dette er noe enhver supporter kan gjøre noe med. Start med deg sjæl og omgivelsene dine, se deg i speilet og si: Har jeg noe å bidra med?

Disse fem slutter

De som nå forlater klubben er markedssjef Lars Smith, partneransvarlig Frank Johansen, ansvarlig for organisasjon og marked Elin Horn, salgssjef Michael Boll og materialforvalter Pål Engebretsen.

Få mål i Tippeligaen

Vålerenga er ett av seks lag som har en eller ingen scoringer etter tre kamper i årets Tippeliga. I en interessant artikkel hos TV2 kommenterer Freddy dos Santos dette faktumet:

– Det at Sarpsborg står med null mål på tre kamper er nok en skuffelse. De har et ønske om å spille offensiv fotball. Det er en enkel tanke som slår meg. Mange har en defensiv tilnærming til spillet. I Vålerenga har man for eksempel hatt fokus på defensiv struktur i sesongoppkjøringen. Et lag som Sogndal dyrker også det defensive. 0-0 borte og vinne hjemmekampene er nok en suksessformel for dem, avslutter eksperten.

Odd har en scoring så langt i år, det samme har Sogndal, Tromsø og Start.

Gamle nyheter

TV2 presenterer i dag en gammel «nyhet» fra Aftenposten 7. mars – som telte opp det som fantes av unge spillere og diverse for å få tallet så høyt som mulig – for å vinkle sin sak kritisk mot Vålerenga. Vel, det burde være nok av ting å ta tak i fremfor å gulpe opp gammelt skvip i jakten på dårlige nyheter rundt Vålerenga. At Rekdal har kvittet seg med 71 spillere er rett og slett ingen nyhet nesten en måned etterpå.

Mener virkelig TV2 at denne vinklingen tilfredsstiller nyhetskriteriet: Nytt og spennende?

IMG_3437

– Klubben viser ekstremt faretruende signaler og fremstår som en klubb som famler i blinde over tid med tanke på å bli den toppklubben de ønsket, sier Freddy Dos Santos, og hiver bensin på bålet media nå vil kjøre på med.

Han mener i følge TV2 at trener Kjetil Rekdal fortjener kritikk for de store endringene i spillertroppen de siste sesongene.

Feilkjøp

Dagsavisen har en ålreit kommentar om Vålerenga, og vinkler på hva de omtaler som feilkjøp: Nå må Vålerenga definere seg som et bunnlag, skriver de.

Espen Knutsen

Dagbladet skriver om at Espen Knutsen i kveld kan lede Vålerenga som trener for siste gang.

– Det blir ikke vinn eller forsvinn, det er vinn eller sommerferie, nå. Vi har fått to tøffe smeller de to siste kampene. Men vi ser at det er ekstremt jevnt, og det kan fort tippe vår vei, selv om det er vanskelig å vinne tre på rad. Jeg har fortsatt troa, vi ser hvor nærme vi er, sier «Shampo» Knutsen til Dagbladet.

Kompetanse

Sjekk det knippe folk Vålerenga hockey har rekruttert, da. Her har man gått etter kompetanse. Dette er en måte å satse på som er veldig, veldig bra for Vålerenga, spellera og morsk hockey, faktisk.

Her kan du lese om Vålerengas hockey-fremtid. Fremtiden ser lys ut med den gjengen på plass.

Vålerenga i dag

Hockeygutta trenger all støtte de kan få i kveld – på bortebane. Det kan bli for tøft, men gutta viser hva å blø for drakta betyr.

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 5. april 2016»

Legg igjen en kommentar