Hva vil vi, hva kan vi, hva skal vi?

Pedagogikken har en god øvelse når man søker endringer og skal foreta valg. Det er på tide vi supportere gjør en runde med VIL-KAN-SKAL. Alle har drømmer, også supportere, det skulle bare mangle. Dette er noe vi vil. Men alt vi vil kan vi ikke, eksempelvis kan ikke vi supportere vinne seriegull. Vi må altså … Fortsett å lese «Hva vil vi, hva kan vi, hva skal vi?»

Pedagogikken har en god øvelse når man søker endringer og skal foreta valg. Det er på tide vi supportere gjør en runde med VIL-KAN-SKAL.

Alle har drømmer, også supportere, det skulle bare mangle. Dette er noe vi vil. Men alt vi vil kan vi ikke, eksempelvis kan ikke vi supportere vinne seriegull. Vi må altså finne ut av hvilke ting vi vil som vi kan. Når vi har funnet ut av hva vi kan, da må vi legge en plan for hva vi skal gjøre.

Stressa? Slapp av, Vålerenga på nett hjelper deg hele veien.

Vil
Alt hva vi vil er klubben godt. Dette gjenspeiler seg i alt hva vi sier og alt hva vi gjør. Selvsagt er det ikke alt vi gjør som tjener klubben godt, og i hvilken grad det vi gjør er godt vil det alltid være delte meninger om. Men la oss ha det som utgangspunkt, vi vil vel.

Dette er åpenbart det overordnede ”vil”. Så må vi gjøre en liten øvelse i konkretisering. Her er noe av alt det vi vil: vinne seriegull, ha spillere i verdensklasse, solid økonomi, dominere tribunelivet, fylle Ullevaal, ha en ledelse som forutser spørsmål som dukker opp, ha en klubb som fremstår med vilje, ha en klubb som har integritet, ha en klubb som er folkelig, ha åpne treninger så vi kan slå av en prat med spillerne, ha en klubb med åpne prosesser, ha egen stadion, oppleve magiske øyeblikk, ha positive oppslag i media, ha masse god energi hvor hen vi snur oss, oppleve en klubb som funker.

Vi vil nok mye mer enn dette, men vi må komme oss videre.

Kan
Alt hva vi vil er feiende flott. Og sikkert selvfølgeligheter. Men hvor mye av dette kan vi supportera gjør noe med? Fint lite egentlig, men det vi kan gjøre noe med er ikke mindre viktig av den grunn.

Vi kan verken vinne seriegull, skape solid økonomi og åpne prosesser eller skape en folkelig klubb. Ei heller kan vi lage en klubb som funker. Dette er ting vi rett og slett ikke er herre over.

Derimot kan vi få til en rekke ting.

Vi kan dominere tribunelivet, vi kan fylle Ullevaal, vi kan stikke opp på Valle og slå av en prat med spillere og trenere, vi kan oppleve magiske øyeblikk og vi kan ha god energi hvor hen vi snur oss.

Skal
Hvordan får vi til dette, da? Vi har jo akkurat blitt enige om at dette er noe vi kan, men det kommer ikke av seg sjæl. Vi må gjøre noe, men hva skal vi gjøre?

Det finnes flere ting man sikkert kan gjøre på de fleste punkta, men la oss gjøre det litt enkelt.
Dominere tribunelivet
Denne er i grunn grei. Drit i det som er ræva og syng. Bli med. Klapp med henda og bruk magan når tonene skvises ut av munnen. Dette er det vi skal gjøre for å dominere tribunelivet

Fylle Ullevaal
Her har vi mange fluktmuligheter, men det vi skal for å fylle Ullevaal er å dra på kamp uavhengig av motstander. Uavhengig av tabellplassering. Også skal vi få med oss kompiser, familie, kollegaer og kjærester. For de kan vi få med om vi er klare på hvor fett det er å være på Ullevaal.

Uansett er vi jo heldige med været?

Prat med spellera
Seriøst, dette kan vi. Prate er alt hva vi gjør og en tur opp på Valle, det fikser vi. Når vi først er der nytter det ikke å øse ut eder og galle, da bommer vi. Derimot kan vi ta Stengel i handa og skryte av arbeidsinnsatsen han la ned mot Rosenborg. Vi kan klappe Wæhler på skuldra og takke for taklinga som gjorde at noldusen fra Sogndal blei liggende. Vi kan gi Falch tommel opp for noen gedigne redninger.

Ække verre enn det.

Oppleve magiske øyeblikk
Vi styrer til en stor grad de magiske øyeblikka sjøl, så de kan vi oppleve. Om vi vil. Klart det er magisk når Rekdal gir en TV2-reporter kokos for idioti. Det er alltid magisk når flaggborgen jager over gressmatta og jubelen står i taket. Kilinga i mellomgulvet når Moa nesten får tåa på ballen og skårer er magisk. Selv om det ikke blir mål.

Dette handler i stor grad på hva man velger å fokusere på. Et lekkert bad med eksklusive fliser, designervask, levende lys, rene håndklær og massasjebad slutter å være lekkert om fokuset er på driten i dasskåla.

God energi
Energi måles i Joule og er evnen til å utføre arbeid. Arbeid defineres som kraft over en strekning. For å skape energi må det altså et stykke arbeid til, og arbeide kan vi. Finn de positive sidene ved livet, som å gå på kamp med kompiser, som å stå så tett at du kjenner manndommen til han bak deg mot ryggen, klem en fremmed. Alt dette krever arbeid og skaper energi.

Skap den sammen og sørg for at den er positivt ladd.

Hva skal du?
Nå som vi har gått gjennom denne øvelsen med deg er vår oppfordring at du også gjør den. For deg selv, eller sammen med andre. Det er først når vi har identifisert de områder vi kan gjøre noe med, og bestemt oss for hva vi skal gjøre for å få det til, at endring skjer sted.

Hva vil du? Hva kan du? Hva skal du?

Bruk gjerne kommentarfeltet til øvelsen.

9 kommentarer til «Hva vil vi, hva kan vi, hva skal vi?»

  1. Det finnes kun en måte å fylle stadion på: Å vinne fotballkamper!!!
    Drittpakka fra VG har kun til hensikt å skape negativitet innad i klubben , og det har de desverre lykkes med. Det hjelper desverre lite å tilbakevise punkt for punkt i etterkant, skaden er allerede skjedd ,sikkert til stor glede for VG.
    Synes VPN har veldig mange gode poenger i sine oppslag nå – veldig ansvarlig og bra.!!!!

  2. Bjørnar Romslo , han gikk av fordi han ikke gadd dra rundt I norge å bli pissa på forrige gang.
    Akkurat det samme skjer nå, vi har blitt pissa på både hjemme og borte de siste årene under Rekdal part 2, NULL fremgang, NULL utvikling, bare masse spillerbytter og ingen spillestil nå heller.
    Statue av en som gjør at vi må spille første året på nye stadion I obos ligaen, morsom du.

Legg igjen en kommentar