Vålerenga spiller borte mot Løten

Onsdag 13. april skal Vålerenga til Løten kommune, som ligger mellom Hamar og Elverum, og spille cupkamp mot 4. divisjonslaget Løten. Lokalavisa Hamar Arbeiderblad skriver: «Kampene i 1.runde NM menn er nå klare. Og la det være helt klart – Løten fikk en drømmemotstander. For det er selveste Vålerenga som kommer til Løten for å … Fortsett å lese «Vålerenga spiller borte mot Løten»

Onsdag 13. april skal Vålerenga til Løten kommune, som ligger mellom Hamar og Elverum, og spille cupkamp mot 4. divisjonslaget Løten.

Lokalavisa Hamar Arbeiderblad skriver:

«Kampene i 1.runde NM menn er nå klare. Og la det være helt klart – Løten fikk en drømmemotstander. For det er selveste Vålerenga som kommer til Løten for å spille cupkamp.»

En annen lokalavis der oppe (Østlendingen) skriver etter seier over et 3. divisjonslag for to dager siden i kvaliken til 1. runde:

«Cupen var et soleklart mål for Løten i år. Laget går også for opprykk og er avdelingsfavoritt i 4. divisjon. At de når årets første mål er imponerende.»

Løten-trener Erik Wettermark, som  visstnok har trent Dala til opprykk og slått Kamma på Briskeby, er ikke snauere enn at han setter cupeventyret, altså det å komme til første runde i NM, godt oppe på topp 5-lista over sine største øyeblikk som trener:

– Nå kan vi ikke lenger tenke på avansement, og derfor ønsker vi best mulig motstand. Aller helst et attraktivt eliteserielag, sier han.

Fotballforbundet forklarer oppsettet slik:

– Når vi setter opp første runde er målet få til flest mulig lokaloppgjør og skape interesse og engasjement rundt om i hele landet. Videre er det kriterier som kort reiseavstand, at lag ikke har møtt hverandre i NM de siste tre årene og at lag i Tippeligaen og OBOS-ligaen skal møte lag fra 3. og 4.divisjon. Vi prøver også å unngå at lag i samme avdeling spiller mot hverandre, men enkelte ganger må dette prinsippet vike for geografi, sier seksjonsleder for tuneringsadministrasjon og arrangement, Rune Pedersen til fotball.no.

PS. Løten er vel egentlig mest kjent for Løiten Brænderi og akevittproduksjon. Den akevitten produseres i dag av Arcus.

Legg igjen en kommentar