Dagboka lørdag 2. april 2016

Det er bare noen timer til kamp mot Rosenborg på Ullevaal, og nervene begynner å komme. Vålerenga er ikke avhengig av seier, men det hadde vært digg. Dagboka dveler i dag ved fenomenet trøndere.Det gikk skeis mot Lørenskog i går, og fotballgutta har sklidd på to bananskall i Tippeligaen. Det vil si, det kan knapt … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 2. april 2016»

Det er bare noen timer til kamp mot Rosenborg på Ullevaal, og nervene begynner å komme. Vålerenga er ikke avhengig av seier, men det hadde vært digg. Dagboka dveler i dag ved fenomenet trøndere.Det gikk skeis mot Lørenskog i går, og fotballgutta har sklidd på to bananskall i Tippeligaen. Det vil si, det kan knapt kalles bananskall det som skjedde i Sogndal. Ingen fremdrift eller vilje, ja, da blir det pinlig og dårlig resultater.

Dagboka er overbevist om at i alle fall innsatsen og viljen er til stede i dag, så får vi se om gutta klarer å spille mer i rom enn på fot ref vårt intervju med Morten Tandberg etter Sogndal-kampen.

Trøndere

Dagboka låner noen evige formuleringer fra Gabardinmannen for å beskrive dem.

Vi kan hate og mislike skarrepakket, trøndere derimot, de bare ler vi av. Det er som å reise noen generasjoner tilbake i evolusjonsprosessen, de er som oss, bare primitive. Det er så vi formelig kan høre David Attenborough der han sitter bak et tre sammen med vår egen Sverre M. Fjeldstad og filmer disse rare skapningene i skogen oppe i Trøndelag.

Bare vi slipper å se den hårete parringsprosessen på nært hold, så tror jeg programmet ville slått an. Vi i hovedstaden lot oss fornøye av selskapsleker av typen ”sette hale på grisen”, den trønderske befolkningen er preget av selskapsleker av typen ”sette unge på ei tante”. Vel, vi får flire med dem og sette det på kontoen for forskjellighet, stor forskjellighet.

Trøndere og mitt forhold til religion
Trøndere har gitt meg troa på at det finnes en Gud. Det må nemlig være noe større enn mennesker som lagde trøndelagsfylkene så smale at det knapt er plass til folk der oppe. Dessverre har noen allikevel klart å klamre seg til bergknattene nede ved kysten, men se for deg hvordan det kunne ha vært. Takk uansett!

Trøndersodd
Denne underlige trønderske retten fortjener litt oppmerksomhet og forklarer kanskje litt om hvor disse folka ligger i utviklingslæra. For å lage trøndersodd tar man en stor oksestek, kjøttboller, grønnsaker, melboller og litt suppe. Istedenfor å lage suppe til forrett, og kose seg med stek og kjøttboller til middag, tømmer trønderne alt i samme kasserollen: Kjøttboller, oksestek, grønnsaker og suppe.

Alt går i samme gryta under parolen om at alt samles på endestasjonen uansett. Kall det mat, kall det hva du vil, men raffinert og dannet er det ikke. Sannsynligvis tyller dem i seg suppa med henda eller slurper i seg rett fra gryta.

Rekdal før kampen

Rekdal og hans gjeng var torsdag på Bohemen. VPN skulle gjerne ha vært der, men siden vi er en gjeng ildsjeler som driver dette på dugnad mellom bleieskift, jobb, puling, husvask, foreldremøter og faans oldemor, glapp dette møtet. Men en overbetalt journalist i Aftenposten har heldigvis snakka med Reka:

– Det var et greit møte, det. Vi er så åpne og ærlige som vi kan være om hvordan vi jobber og tenker, om hvorfor ting er som de er og rundt de valgene vi tar. Det er viktig at supporterne får vite om det så det ikke blir for mye synsing.

– Det er alltid mange meninger rundt en klubb som Vålerenga. Det må vi bare leve med og det er slik det skal være. Men vi har valgt en kurs, den må vi følge og så får det ta den tiden det tar før vi er der vi ønsker å være. Selv om vi er tålmodige, er også vi utålmodige, sier Rekdal.

Og vi siterer glatt videre fra et utmerket intervju:

– Jeg skulle gjerne sett at vi var favoritter, for favorittene vinner oftere enn de taper. Men kanskje er det bedre for omgivelsene at vi ikke er det nå, da er det kanskje lettere å glede seg over en god prestasjon. Og kanskje kan vi ta poeng også. Det vil være en stor opptur for mange. Vi tenker uansett at det er 28 kamper igjen. Det som har skjedd kan vi ikke fokusere på, det blir bare destruktivt, sier Rekdal.

Vålerenga i dag

Det er solgt over 14.000 billetter, og det vil være rart om det ikke kommer et sted mellom 15 og 20 tusen tilskuere i kveld. Det er tross alt ikke mulig å se kampen gratis hjemme i stua, og du rekker uansett hjem til El Clàsico som begynner kl 2030. Det begynner kl 18 på Ullevaal, og billetter får du kjøpt her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar