Vålerenga på nett beklager TV2

I går ble VPN irettesatt av Kasper Wikestad hos TV2 etter at vi ved (minst) to anledninger har gått etter kanalen med tofotstaklinger og truffet mann, ikke ball. Vi legger oss paddeflate og beklager. Først gikk vi totalt av hengslene da TV2 prøvde å trekke opp en 7 år gammel konflikt mellom Kjetil Rekdal og … Fortsett å lese «Vålerenga på nett beklager TV2»

I går ble VPN irettesatt av Kasper Wikestad hos TV2 etter at vi ved (minst) to anledninger har gått etter kanalen med tofotstaklinger og truffet mann, ikke ball. Vi legger oss paddeflate og beklager.

Først gikk vi totalt av hengslene da TV2 prøvde å trekke opp en 7 år gammel konflikt mellom Kjetil Rekdal og Eirik Bakke i forbindelse med Vålerengas kamp mot Sogndal. En konflikt som er et tilbakelagt stadium, for flere år siden, for begge parter. I går var vi heller ikke montert på hengslene da vi på nytt krysstakla TV2 bakfra etter at de intervjuet Stavanger Oilers sin trener, Petter Thoresen. I etterkant av dette fikk vi, med rette, tilsnakk av Wikestad på twitter.

Dette beklager vi

Wikestad åpnet sin henvendelse på twitter slik:

Her beklager vi at vi ikke umiddelbart rusla i skammekroken, men prøvde å forklare hva som skjer.

Vålerenga på nett er selvsagt helt enige, og beklager på det sterkeste at TV2 ikke valgte å legge ut hele historien. Vi beklager også at vi har sett såpass mye på TV2 at vi kun henger oss opp i bruddstykker fra en setning. Vi vil i fremtiden forsøke å ikke la oss inspirere av TV2s journalistikk.

 

Vi klarer heller ikke se at noen ble trolla. Definisjonen på trolling kan være: «(…)å provosere for provoseringens skyld, ofte ved å skrive noe man ikke mener slik at diskusjonen utarter seg til en hissig diskusjon hvor temaet for tråden blir skadelidende. Den primære hensikten med trolling er ikke å argumentere for påstanden, men å skape dårlig stemning». Åpenbart skrev ikke TV2s journalist noe som helst og vi har ingen grunnlag for å hevde at den primære hensikten var å skape dårlig stemning. Selv om stemninga blei dårlig av at samme spørsmål ble gjentatt flere ganger. Trakassering kan defineres som «å forulempe, ergre eller plage og kan ha en rekke forskjellige former». Vi erkjenner at vi muligens burde brukt begrepet «trakassering» fremfor «trolling». Dog ikke den juridiske formuleringen, men den som benyttes i dagligtale. Vi beklager. Wikestad avrunder med følgende oppfordring:

På vårt ærligste og dypeste vil vi beklage at det fremstår som om vi kjører breisider mot TV2 eller enkeltpersoner. Det har aldri vært vår mening, eller intensjon, å legge oss på nivå med TV2. Dette var noe vi sverget etter TV2-skandalen hvor kanalen valgte en kampanjejournalistikk etter at Vålerenga kjøpte Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk.

Vålerenga på nett tar derfor sterk avstand fra at Kasper Wikestad, og eventuelt andre, oppfatter det som om vi går etter TV2 eller enkeltpersoner. Journalister skal ikke så inderlig vel tåle å bli utsatt for kommentering, ekspertuttalelser, selvransakelse, refleksjon, kritikk eller andre ting som måtte sette dem i et lys de selv ikke oppfatter som flatterende.

Dette er grunnen til at vi i dag beklager TV2.

3 kommentarer til «Vålerenga på nett beklager TV2»

  1. VPN , vi vet om den siden.
    Problemet er at dere ALDRI signerer art, og blir da stående som de største netttrollene. Normal folkeskikk å vise hvem som skriver art, som ofte handler om folk I tv – NFF eller annet, og som sagt, anonyme skribenter kaller vi netttroll

Legg igjen en kommentar