Positiv tilskuerutvikling i første serierunde

Så er vi der igjen, serien starta før påske og alle maser om at serien starter for tidlig. På fredag startet Tippeligaen med oppgjøret Aalesund – Stabæk. Antall tilskuere 5.941. Under fjorårets kamp mellom lagene var det 6.518 tilskuere og Aalesund hadde et snitt på 6.695 på sine hjemmekamper i 2015. Når vi i tillegg … Fortsett å lese «Positiv tilskuerutvikling i første serierunde»

Så er vi der igjen, serien starta før påske og alle maser om at serien starter for tidlig.

På fredag startet Tippeligaen med oppgjøret Aalesund – Stabæk. Antall tilskuere 5.941. Under fjorårets kamp mellom lagene var det 6.518 tilskuere og Aalesund hadde et snitt på 6.695 på sine hjemmekamper i 2015. Når vi i tillegg tar med at dette var seriestart, minus fredagskamp på TV så kunne man hvert fall ønsket at det kom noen flere på kamp.

Odd tok lørdag imot regjerende seriemester Molde. Ser vi på tabellen fra i fjor så var dette enkelt og greit et toppoppgjør. De to lagene møttes tidlig på Skagerak Arena i fjor også, 3. mai. Men i 2016 kom det faktisk flere tilskuere enn hva det gjorde i fjor, ikke så mange, men det var flere. 9.073 i 2015 ble til 9.144 i 2016.

Videre gikk man til Molde hvor Fredrik Aursnes fikk sin debut på hjemmebane mot Tromsø. 7.745 tilskuere møtte opp, ned fra 8.378 i tilsvarende kamp fra oktober 2015.

I Sarpsborg var det Haugesund som kom på besøk. 3.535 sjeler møtte opp, altså en liten oppgang fra 3.432 fra i fjor. Noe som egentlig ikke er så altfor ille, selv om det er under fjorårets snitt for særpingene på 3.870 tilskuere.

Så var det duket for søndagens hovedkamp på Sør Arena. Start – Lillestrøm. Vi må innrømme at vi sjelden har sett en så tom stadion noe sted. Ville det ikke vært bedre å samle folk på en tribune? 3.623 tilskuere var tilstede. Tilsvarende kamp i september i fjor trakk 5.354 tilskuere og Starts snitt fra i fjor var 6.155. Det lyser definitivt et lite lys i Kristandsand, om det er rødt eller bare oransje får de avgjøre selv.

Det er ikke helt lett å sammenligne noe med de nyopprykka lagene, men begge spilte borte, så vi gjør et forsøk. I Bodø tok Glimt i mot Sogndal. Ikke akkurat en publikumsmagnet, men det dukket hvertfall opp 2.398 sjeler på stadion denne søndagskvelden. Sammenligner vi mot oppgjørene mot Sandefjord og Mjøndalen fra i fjor, henholdsvis 2.961 og 2.666 tilskuere, og snittet på 3.184 tilskuere som Glimt hadde hjemme i fjor, så konkluderer vi med at det ikke var så altfor gærnt.

I Drammen møttes Strømsgodset og Brann. Det blir litt håpløst å sammenligne med Sandefjord fra i fjor, da dukket det opp 6.412 tilskuere. Lokaloppgjøret mot Mjøndalen var selvfølgelig ganske utsolgt med 8.468 tilskuere. Samtidig vil Brann trekke bra med tilskuere på sine bortekamper i år. På Marienlyst kom det 7.394 tilskuere på søndag og det var da noe over snittet på Godset sine hjemmekamper fra i fjor på 7.030.

Så var det Vålerenga da. Dagen etter at Johannes Thingnes Bø viste fingern til han franskmannen og tok VM-gull i Kollen så var det duket for fotballkamp! Når Viking kommer på besøk dukker det sjeldent opp mange på Ullevaal. Det er faktisk et av de lagene det virker som at folk driter helt i at kommer på besøk. Snittet til Vålerenga på hjemmebane i 2015 var 10.099 tilskuere. Mot Viking 13. september i fjor var det 7.198 tilskuere. I går var det faktisk 7.573. Altså var det en bedring. I tillegg så var det i år en mandagskamp, mens matchen ifjor var hovedkamp søndag.

Av direkte sammenlignbare kamper fra 2015 så var det altså tre kamper med flere tilskuere og tre kamper med færre tilskuere. Man kom med andre ord ikke veldig dårlig ut av årets seriestart når man ser på hvor mange folk Tippeligaen klarte å trekke. Ser vi bort fra Starts tilskuerkollaps så tørr vi å si at det er positiv utvikling på tilskuersiden etter første runde av årets Tippeliga.

Husk: Alle klubber i Tippeligaen rapporterer om «antall solgte billetter», ikke hvor mange som fysisk er inne på stadion. Med andre ord: Har du sesongkort, men ikke bruker det, så blir du uansett regnet med i tilskuertallene.

4 kommentarer til «Positiv tilskuerutvikling i første serierunde»

  1. Men var neppe 7.198 tilskuere innafor portene i fjor heller, så det var nok en økning. Hvis du leser alt (også det i kursiv helt nederst) så kanskje du også blir et opplyst menneske som kan komme med en konstruktiv kommentar, men det er selvfølgelig altfor mye å forvente av deg.

Legg igjen en kommentar