Dagboka tirsdag 15. mars 2016

Denne dagboka er fortsatt skuffa over å tape 0-2, men dagboka skal nå prøve å se bak resultatet. Hvor ille var det egentlig, og hvordan kan kampen oppsummeres? Det er surt å tape fotballkamper, og det er enda surere å tape mot et lag som egentlig bare kommer for å drøye tiden og håpe på … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. mars 2016»

Denne dagboka er fortsatt skuffa over å tape 0-2, men dagboka skal nå prøve å se bak resultatet. Hvor ille var det egentlig, og hvordan kan kampen oppsummeres?

Det er surt å tape fotballkamper, og det er enda surere å tape mot et lag som egentlig bare kommer for å drøye tiden og håpe på ett poeng. Men all ære til Viking for å spille kynisk fotball.

Sjelden har Dag Solstad hatt sine ord mer i behold enn i går: En fotballkamp skal ende 0-0, hvis ikke har det skjedd noe uforutsett. For det var nettopp noe uforutsett som skjedde på Ullevaal da Sverrisson banket ballen i krysset etter 22 minutter.

Mye tyder på at denne kampen hadde endt 0-0 hvis ikke det var for dette lykketreffet (vi konstaterer ganske enkelt at Vålerenga ikke hadde solgt rævva si i sluttminuttene dersom stillingen hadde vært 0-0).

Så hvis vi ser bort fra (det er jo egentlig umulig, men vi gjør det likevel) at Viking scora to ganger: Hva kan sies om kampen?

Jo, Vålerenga var utvilsomt det beste laget. 9-1 i cornere og 64 mot 36 prosent ballbesittelse, og ikke minst dobbelt så mange vellykkede pasninger enn Viking (takk til VG Live og deres statistikk). Vålerenga hadde også hakket flere sjanser enn Viking, og selvsagt burde Deshorn Brown i alle fall satt en av dem.

Vålerenga var det laget som evnet å spille fotball, trille ball og delvis komme til sjanser. Vi ville vært skuffa med et 0-0-resultat, men vi ville også sagt at det er fortsatt tidlig på året og det er bra at vi klarte å holde nullen. Bare det er fremgang. Vi kunne ha trillet terningen til en firer med 0-0.

Men vi måtte også ha påpekt det faktum at det ble for mye tafatt trilling av ball. Viking låste i perioder Vålerenga fast på egen halvdel og tvang oss til å gjøre det komplisert. Alt for mange pasninger – ikke minst da vi lå under, og det gjorde vi jo stort sett – ble trillet bakover på banen.

Ja, noen ganger spilte vi oss fra å være på høyde med motstanderens 16 meter til å ende opp med ballen hos egen keeper.

Endeløse, fantasiløse pasninger gikk for mye på tvers og regelrett bakover på banen når – særlig høyrekanten var ledig (Lundström). Nå skyldtes ikke dette bare fantasiløshet i pasningsspillet, men også elendig bevegelse fremover på banen. I perioder ble jo Grindheim liggende på topp nærmest som en spiss.

Dessuten var det trist å være vitne til at Viking hadde mer guts i duellspillet. Kjetil Wæhler sto selvsagt opp som en mann, men Viking fremsto som et lite Leicester i miniatyr (uten de gudebegavede spillerne som Leicester også har): Ligge bakpå, vinne dueller og raskt i angrep. For det var flere enn en gang det holdt på å gå galt da Viking stormet i angrep.

Så da ender vi opp med spørsmålet: Er det viktigst å spille vakker fotball eller vinne kamper? Det er jo alltid best å vinne på vakkert vis, men det er også alltid best bare å vinne.

Så med tap hjemme mot Viking ligger vi på samme poenggevinst som i fjor. Det ble 2-4 på Ullevaal mot Viking i 2015. Og selv om seriepremieren mot Godset var på 3-1 i fjor, svinger det ofte når Vålerenga spiller første seriekamp: Tap 0-2 Molde (2014), tap 1-3 Brann (2013), seier 2-1 Haugesund (2012), seier 2-0 Viking (2011), seier 2-0 Viking (2010) og ikke minst tap 1-3 Ham-Kam da vi vant serien i 2005.

Poll

VPN la ut en liten poll på sidene i går, og ba deg trille terning på Vålerenga mot Viking. Ja, vi vet at dette ikke er en metodisk forsvarlig gjennomført meningsmåling, men vi velger likevel å la den si noe om følelsene som er i sving.

Av de 161 som foreløpig har stemt, triller faktisk flest terningen til en 3-er (31 prosent). 27 prosent gir terningkast 2, 20 prosent 1 og 15 prosent terningkast 4. Så er det grunn til å tro at et par Viking-folk har forvillet seg inn og trykket på 5 og 6.

Det sier denne dagbokisten at folk ser bak resultatet og fortsatt har trua, selv om også mange er grusomt skuffa over resulatet.

Rekdal om spissene

Aftenposten har intervjuet Kjetil Rekdal om spiss-situasjonen i Vålerenga. Han mener 25-åringen fra Jamaica nå er den beste av de tre.

– Vi så i dag at Deshorn har vært den skarpeste av dem. Jeg synes han gjorde en bra time mot Viking. Jeg hadde håpet at Moa eller Elias, som begge er litt roligere, kunne fått en liten luke og utlignet for oss, men det fikk vi ikke til, sa Reka.

Her kommer det også fram at Jonatan Tollås fortsatt er skadet og må vente «noen måneder» til på sidelinjen.

Vålerenga i dag

Hockeygutta trenger all den støtte de kan få for å komme seg til semifinalen. I kveld kl 19 er det bortekamp mot Frisk. La oss håpe hockey kan fungere som terapi i dag. Ære være.

 

 

5 kommentarer til «Dagboka tirsdag 15. mars 2016»

  1. Etter så mange ræva kamper så bør en stille et STORT spørsmålstegn om Rekdal nå snart har gjort sitt I enga…Han kan UMULIG ha garderoben lenger, og sikkert mange som lurer på hva de trener på når det har vært like ræva I over 50 kamper…
    Og klanen påstår de er 7122 medl, men HVOR er de når det er kamper ?

Legg igjen en kommentar