Kampreferat Vålerenga – Viking

Det blei servert lasagne i presserommet og søppel på banen! Tippeligaens 1. runde – Ullevål Stadion mandag 14. mars 2016, Kl. 19:00 Solgte billetter: Altfor få… Lagoppstillinger: VIF: Aslak Falch – Robert Lundström, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson – Herman Stengel, Christian Grindheim – Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Rasmus Lindkvist – Deshorn Brown … Fortsett å lese «Kampreferat Vålerenga – Viking»

Det blei servert lasagne i presserommet og søppel på banen!

Tippeligaens 1. runde – Ullevål Stadion mandag 14. mars 2016, Kl. 19:00

Solgte billetter: Altfor få…

Lagoppstillinger:

VIF: Aslak Falch – Robert Lundström, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson – Herman Stengel, Christian Grindheim – Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Rasmus Lindkvist – Deshorn Brown

Viking: Iven Austbø – André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Michael Hakuås, Bjørn Daniel Sverrisson, Abdisalam Ibrahim, Samuel Adegbenro – Suleiman Abdullahi, Patrick Pedersen

Dommere: Husker ikke. Orka ikke å sjekke etter 90 minutter.

Mål:

22. minutt: Sverrisson

88. minutt: Bringaker

Kampen:

Hva synes du om kampen?

Første omgang:
Vi starter kampen med å slå i bakrom på Brown. Han svarer med å krasje med keeper. Viking får en sjanse etter 9 minutter. Skuddet fra Ibrahim går i en Wæhler, men heldigvis for Falch går den rett på ham. Vålerenga kommer oppover på venstresida etter 13. min. Innlegget er bra, men en stillestående Brown får ikke noe trøkk på headinga. Etter 16. min og litt press fra hjemmelaget får Grindheim ballen i returrommet. Han prøver en volley, men den går litt til side for mål. Enga mister ballen mye i farlige posisjoner på egen halvdel. Mye pga. dårlig adresserte pasninger. Etter 22 minutter klarer vi ikke å presse ballfører og Sverrison får bananbende ballen totalt utagbart i Falchs høyre kryss. Klasse! Stor sjanse til Fredheim Holm etter 26 minutter. Bredsider ballen utenfor fra 5 meter. Brown får plutselig på nesten blank kasse etter 28 minutter. Han går for kraft. Ballen går 2 meter over. Det har vi sett før! Endelig etter 41 minutter skjer det noe igjen. Lindkvist får brukt farta si, får ballen fra Arvidsson og slår den hardt inn på 5 meteren. Brown misser akkurat, og ballen spretter rett forbi Fredheim Holm.

Andre omgang:
Wæhler viser at han fortsatt nesten kan løpe på seg strekk etter 46 minutter. Iven Austbø viser seg som ei kølle allerede etter 8 minutter av annen omgang. Det er på tide å drøye tid for Viking. Så skjer det lite frem til 62 minutter. Da kommer Moa og Omarsson inn for Brown og Fredheim Holm. «Kom igjen Enga» lyder fra Vestbredden. Har vi trua? Lindstrøm har hvertfall trua og går for en «Gareth Bale» på høyresida. Han blir dratt ned og et klart gult kort til Vikings Kristoffer Haugen. Zahid får en kjempesjanse i returrommet på det påfølgende frisparket, men igjen går en Engaspiller for kraft og ikke følelse i avslutninga. Ballen over. Berge kommer inn for Stengel etter 70 minutter. Skal diamanten vår bli helt? Han starter i hvertfall med å dra av folk på midten og skyte via en Vikingspiller, men ballen triller inn til kølla Austbø. Etter 78 minutter innser vi plutselig at vi ikke har hørt noe fra Vestbredden på nesten 10 min.

Så begynner man å oppsummere litt mot slutten. Ja hva skal man si? Vålerenga ligner på seg sjøl fra i fjor. Gjør det vanskelig for seg selv. Statiske foran ballfører, ubesluttsomhet, og en pasningskvalitet lik Petter Werni. Sitat min medsammensvorne på pressetribunen: «Du veit det har vært en dårlig kamp når venstrebacken din har vært den beste spilleren etter 70 minutter.» Og det var jaggu det eneste lyspunktet: Johan Arvidsson slapp vel ingen forbi seg hele kampen. Han blir god å ha. Skreiv jeg… Og så gikk han for VM i dårlig press og lot Bringaker gå upressa inn fra venstrekanten og sende kula i lengste kryss. God natt! Dette laget ser ikke ut som det har utvikla seg i DET HELE TATT! Velkommen til en ny Tippeligasesong!

13 kommentarer til «Kampreferat Vålerenga – Viking»

  1. Nok en negativ skalle…. Hvis dette er hva du fikk ut av kampen så tror jeg ikke du trenger å satse på en karriere som sportsjournalist!
    Viktig å dømme alt nord og ned etter første kampen, en kamp hvis vi hadde scoret hadde vært mer enn godkjent!

  2. Er ikke lett å spille mot et lag som "parkerer bussen" Og er mer effektive enn lovlig……
    Synes Enga prøvde å spille fotball. Kom rundt på kantene og skapte halvsjanser. Vil bli bedre utover sesongen dette. Ja, mye dårlig også……men tross alt bare 1 serierunde. Tror det kommer til å bli bra!

  3. Ikke enig med referenten her. Synes enga gjorde en relativt god kamp. Problemet er dårlig bevegelse på topp og for dårlige tekniske ferdigheter spesielt hos Brown og senere Omarson. Enga prøvde å spille, Viking spilte destruktivt og lyktes med det. Poengene kommer til å komme hvis man bare kan få spissene til å bevege seg riktig. Sikkert flere ting å plukke på, men jeg synes man bør gi laget tid til å komme ut av vinterstivheten. Verre med fremmøtet…

Legg igjen en kommentar