Intet nytt under solen hos virkelighetsfjerne NFF

Du veit det er vår eller vinter når en eller annen random personasje fra NFF vralter fortumlet og lyssky ut av gutteklubben grei og begynner å synse om fotballsesongens lengde. Det virker som om ønsket om å spille fotball om vinteren og ta lengst mulig pause om sommeren, når temperaturen er fin og gresset grønt, er nesten … Fortsett å lese «Intet nytt under solen hos virkelighetsfjerne NFF»

Du veit det er vår eller vinter når en eller annen random personasje fra NFF vralter fortumlet og lyssky ut av gutteklubben grei og begynner å synse om fotballsesongens lengde.

Det virker som om ønsket om å spille fotball om vinteren og ta lengst mulig pause om sommeren, når temperaturen er fin og gresset grønt, er nesten like seiglivet i NFFs lokaler som støtten til Sepp Blatter.

Oraklet fra Åsgårdstrand
Vanligvis er det potetbonden fra Åsgårdstrand, Nils Johan Semb, som er flaggbærer og maskot for NFFs sak. Det gjorde han blant annet i 201020132015 og sikkert noen andre ganger også før internettets tid. Men han er ikke den eneste. Også treneren for et av de 23 dårligste landslagene i Europa, Høgmo, har tidligere fremmet de samme tankene i bl.a. 2008 . Selvtilfreds pludret han om dette vaset igjen denne uken.  Av en eller annen grunn får dette oss til å tenke på en forkjælt og nydolla papillon som er med matmora si på hundeshow. Uansett…dette var en digresjon.

Hver gang de drar fram dette temaet ser maskotene og papillonene i NFF til Europa og europeiske ligaer. Slik som de har det på kontinentet må vi også ha det – fordi for tenk. Av og til nevnes den egentlige grunnen til å starte fotballsesongen på vinteren, og det er at norsk fotball dør dersom ikke alle spillerne som spiller i den norske ligaen er i kampform til en kvalikkamp i slutten av mars…som de likevel ikke skal spille. Dette er driiiiiit viktig for NFF og der virker å være det eneste fokusområdet de har for å lykkes. Beklager, vi glemte naturligvis satsingsområdet «ansette flere personer i støtteapparatet til Høgmo». Vi veit jo alle at en skikkelig kvalitetspapillon aldri kan få for mange groomere.

Nils Johan Semb snur årstidene
Vi har også tidligere tatt for oss utsagnene til NFF om at norsk fotball er tjent med at kampene skal spilles midt på vinteren, bl.a. HER . Da valgte vi å fokusere på et lite element som NFF ser bort fra, og er nødt til å se bort fra dersom de skal kunne fortsette å tro på at det de uttaler er mulig. Ikke noe er som å fortrenge virkeligheten for å kunne beholde sitt standpunkt. Vi kaller det kognitiv dissonans, NFF kaller det å være fremoverlent og positiv.

Norge – Albania 22/3-2013 – del 1
I 2013 var det sesongstart 15. mars fordi vi skulle møte Albania i VM-kvalikk i slutten av mars. Eliteserien spilte derfor en runde før den tok landslagspause. NFF presset dette igjennom slik at spillerne fra egen liga ville være i toppform etter denne ene runden og for å få til dette måtte klubbene bruke store ressurser på å få arenaene kampklare. Det ligger litt i tiden å se litt på ressursbruk og prøve å være litt energieffektive, i utlandet så bygger man gjerne anlegg som krever mindre energi eller produserer energien selv og der også tak f.eks. Brukes til å samle regnvann som igjen brukes til å vanne matta. I Norge krever NFF grønne baner på vinteren. Og da klubbene gjorde seg klar til seriestart i 2013 var det mye sne over hele landet. På Ulllevaal måtte man sy en eget drivhuslignende konstruksjon der man hadde store varmluftsvifter som pøste varmluft inn under duken i mange uker for å få det tørt, varmt og grønt. Det sier seg selv at dette er en betydelig utgift. På RBK-brakka klagde man også. Bare strømutgiftene til undervarmen for å få banen klar til den ene kampen beløp seg på minst 200.000 kroner – til denne kampen alene. I tillegg kom jo utgifter til bl.a. snerydding på tribune og matte.

Klubber og gresset blir skadelidende
Dette er jo ikke uten rirsiko. Det pleier jo fremdeles å være frostnetter om vinteren og gresset kan da få store skader som kan ødelegge matta når man må spille på naturgress så tidlig. Dette er en problematikk som har vært oppe hvert eneste år det har vært normal vinter og NFF overkjører klubbene, påfører dem masse unødvendige ekstrautgifter ved å tvinge gjennom en altfor tidlig seriestart. Denne kvalikkampen overkjører alt og det sier noe om prioriteringene. Man setter en landkamp foran egen eliteserie i fotball. Den nedprioriteres i så stor grad at lagene står i fare for å spille 1. serierunde i vintervær, klubbene mister inntekter fra tilskuere og de blir påført et økonomisk tap på flere hundretusen hver fordi man må sette banen i stand til en kamp der det er unaturlig å spille fotball utendørs.

NFF-brillene har rosa glass, men skulle vært korrigert for trangsynthet
NFF har sin egen måte å se det på. De kaller nordmenn sidrompa, tradisjonelle og konservative fordi de stiller seg negative til å spille fotball midt på vinteren når man gjør det lenger sør. Det virker ikke som at de enser at det er en grunn til at det er lettere å gjennomføre det ande steder enn her nordpå. Det virker som om dem ikke tar inn over seg at vi som ikke bor i en tropisk eller subtropisk klimasone, har tydelige årsider og at dette kommer av at jorden ikke bare roterer rundt solen, men også rundt sin egen akse med en helning på i underkant av 25 grader. Det igjen betyr sollyset treffer Norge helt forskjellige ettersom hvor i helningen man er og dette igjen skaper temperaturforskjellen.

Spør du alle andre enn de i NFF, som spinner rundt sin egen akse og er sola i sitt eget univers, så setter denne helningen i rotasjonen rundt egen akse premissene som en diskusjon om fotball som vinteridrett og det umuliggjør i praksis en seriestart i midten av februar. I alle fall om man ikke er en stormannsgal tåpe som overhode ikke tar hensyn til klubbenes skjøre økonomi. Alt går jo selvsagt om man bare legger nok energi og ressurser i det. Er man korrupt, kynisk og rik nok kan man til og med arrangere et fotball VM i Qatar, men er det å dra fotballen i riktig retning? Er det måten et pampevelde skal prøve å fremstå som folkelige?

Synsemester Høgmo og sammenligningen med Kollen-VM
Høgmo den blinde lanserer for 900. gang oppstart i februar og det er ikke noe problem, for når det kommer 110.000 for å se stafettene under Kollen-VM i 2011 så vil det selvsagt komme like mange for å se Tromsø – Sogndal i snestorm. Det viktige er å være fremoverlent, positiv og pro kulturendring, eller naiv og virkelighetfjern som det heter om man er realitetsorientert. Man kan være så fremoverlent man bare vil, det endrer ikke det faktumet at vi har vinter, sne, kulde og tæle i bakken. Høgmo, Semb og NFF vil jo bruke millioner årlig (vel, de vil at klubbene skal bruke millioner) på å tilrettelegge for disse vinterkampene som ingen ønsker. Vi har vinter!

VPN – løsningsorineterte
Nå ønsker jo NFF at man skal være konstruktiv og endringsvillig og det ønsker vi å etterkomme. I stedet for å at klubbene skal bruke penger de ikke har på å tilfredsstille NFFs stormannsgalskap og håpløse fokus så bør vi gjøre noe med rotårsaken til problemet: Årstidene.

Vi må fjerne årstidene og det er to enkle måter å gjøre det på. Vi kan enten 1) Stoppe denne helningen i egenrotasjonen. Enkleste da vil vel da være å lage enorme jetmotorer som er skrudd fast til kloden og som kan virke som en motvekt mot denne helningen. Gradvis vil den da stoppe opp og vi slipper årstider og kan leve et liv i sus, dus og +13 grader. Da kan vi spille ball hele året. 2) Det andre alternativet er at man klarer å løsne det øverste jord- og eller steinlaget over hele landet og trekker Norge ut på Nordsjøen. Da kan vi flyte ute i havet og padle oss i retning av den subtropiske sonen i atlanterhavet. Da blir Høgmo og Semb fornøyd.

Norge – Albania 22/3-2013 – del 2
Og når det gjelder den kvalikkampen mot Albania i 2013. Husker du resultatet? Vi ble pissa på, latterliggjort og tapte 0-1 hjemme mot ynkelige Albania. Etterpå klaget man på at det var kaldt, at publikum som møtte opp mistrivdes, resten ikke møtte opp fordi det var vinter og at gresset var brunt. Det ble benyttet 2 spillere fra hjemlig serie. Vi får håpe det var verdt det for alle parter at Vegard Forren fikk spille 90 minutter og Alexander Søderlund 75 minutter.

2 kommentarer til «Intet nytt under solen hos virkelighetsfjerne NFF»

Legg igjen en kommentar