Bør det kreves medalje av Reka i år?

Medalje 2016 – intet mer, intet mindre. Nok er faen meg nok. Det ble skrevet på forumet denne uka. Samtidig er det nok av folk som svarer at det er urealistisk å forvente medaljer i år. Så bør det kreves medalje? Det er velkjent innenfor psykologien at de forventningene du har til noe(n) påvirker resultatet (hei … Fortsett å lese «Bør det kreves medalje av Reka i år?»

Medalje 2016 – intet mer, intet mindre. Nok er faen meg nok. Det ble skrevet på forumet denne uka. Samtidig er det nok av folk som svarer at det er urealistisk å forvente medaljer i år. Så bør det kreves medalje?

Det er velkjent innenfor psykologien at de forventningene du har til noe(n) påvirker resultatet (hei placebo). I tillegg er det mye annet som ofte ligger i potten: Noen er for eksempel kritiske, andre mer positive til selve treneren Kjetil Rekdal. Noen er fornøyd med å vinne, andre må vinne med stil. Noen mener at Reka har hatt umulige kår å jobbe under de siste årene, ikke minst økonomisk. Andre mener, ja, det har vært tøft, men resultater må oppnås likevel.

Heretter plukkes synspunkter fritt fra forum og admins-diskusjoner på VPN.

Mening: – Mitt problem med Rekdal er at han sier det er sportslig fremgang, så ser vi ingenting. Jeg forventer ikke medalje i år: Langt derifra. Jeg forventer dog at man klarer å skape en entusiasme rundt laget. Den ser jeg ikke.

– Jeg ser heller ikke noe form for etablert spill som de snakker om. Det er lite som minner om coaching i verdensklasse, og det må det være lov å påpeke. X på forumet lever kanskje i fortida, men han har noen poenger. Jeg forventer ikke at vi vinner de fem første kampene våre. Det har jeg absolutt ikke trua på. Men jeg håper, og forventer, at vi kan vise til et spill som innbyr til optimisme.

Mening: –  Vålerenga har vært kaosklubb #1 med konkursspøkelse, gunnarssonsagaen, generalsponsor som trekker seg, bygging av egen stadion, en hel del hemma retards som slåss og blusser m.m. som tapper alle for energi. At vi har gjort det respektabelt de siste årene er mer enn jeg forventet. 

Mening: – Se hva Godset og Odd har fått til de siste 4 åra, uten særlig mer ressurser enn oss! Vi utvikler oss ikke på banen! Noe som jeg vil si er det essensielle i en profesjonell fotballklubb! Og hovedoppgaven til Reka!

Mening: – Kjetil Rekdals gjenreisningsprosjekt går inn i sin fjerde sesong, derfor bør man forvente og kreve at det leveres resultater. «Laget er godt nok til medalje» – sier Drillo – «det er opp til treneren!» Rekdal har levert til en 13. – 6. og 7.plass i de 3 foregående sesongene. Det er få som tipper Vålerenga noe høyere opp i år.

Mening: – Det er vel sånn at vi ikke har noe krav på medaljer bare fordi treneren har vært her i tre fulle sesonger. Vi har ikke kjøpt en eneste spiller før sesongen vi har betalt penger for. Og så lenge vi utelukkende må rote rundt i bosman-markedet er vi ikke i posisjon til å kreve noen ting.

– Laget er godt nok for medalje, men det er det flere lag som er. Plass 3-5 er vel det som er realistisk. På papiret er RBK, Molde, Odd og Godset minst like sterke eller sterkere. Og det deles som kjent ut kun tre medaljer.

– Vi fikk 49 poeng i fjor og ble nummer 7. Tilsvarende poengseum ville gitt 5.plass i 2014, 4.plass i 2013, 4.plass i 2012, 3.plass i 2011 osv. Og det er jo faktisk våre egne kamper vi kan gjøre noe med. Noen år får man medalje på den poengsum vi leverte i fjor, andre år holder det til 7.plass. Det er vel det som kalles å se på resultatene og ikke bare tabellen.

Mening: – Selvfølgelig må Rekdal levere varene denne sesongen. Sluttdiskutert. Etter tre år sitter vi igjen med et produkt helt uten tillit ute blant hovedstadens fotballpublikum, og ikke minst innad blant klubbens egne tilhengere.

– Vi må henge med i toppen helt fra første spark, og en gang for alle slutte med å syte over dårlig økonomi, dårlig trente spillere, uerfarne unggutter, Martin Andresen og hvem veit hva eller hvem Reka pleier å skylde på. Vi er Vål`enga og vi skal faen ikke være redde for noen. Se bare på Leicester.

– Tror man selv at man ikke duger får man sjelden til noe som helst, og blir man fortalt det samme av sin egen trener nok ganger, skjer sannsynligvis akkurat det samme. Positivitet nå! Offensiv tankegang nå!

Mening: – Er enig i at Rekdal og resten av laget bør levere i år. Samtidig er det viktig å ha et par realiteter i bakhodet. Vi har mindre budsjett enn de andre toppklubbene, og vi er spesielt sårbare for skader i forsvarsleddet. Vi blir også tippet på 5. – 7. plass av stort sett alle som tipper TL-tabellen. Vi har absolutt potensial til å overraske hvis alt klaffer, men samtidig synes jeg det er urettferdig å forvente at laget skal skal bli 2016 sin versjon av Stabæk i 2015, om det gir mening.

Mening: – Nå krever vi resultater, sies det. Da lurer jeg på hva vi oppnår med det kravet. Er det sånn at Reka ikke gjør sitt beste om vi ikke krever noe? Og tror vi at ting blir så mye bedre dersom vi skal få ny trener etter denne sesongen som da på nytt må bygge en stall. Trøim har vel stilt som forutsetning at Reka er med videre, er det andre man tenker skal komme inn med mer penger?

Mening: Rekdal har betydd mye for økonomien de siste årene, men ærlig talt burde andre ha vært mer synlig i denne prosessen. Rekdal var outstanding i forrige periode han var her, dessverre synes jeg han langt i fra har innfridd så langt denne gangen.

Mening: – Vi sliter med tre punkter: Stengelsaken ødela enormt. Ullevaal. Vi taper store inntekter. Navn, stadionreklame, kiosksalg etc. Tror vi kan hente minst 20 millioner i året her, når Vålerenga Stadion står klar. Tilskuere. Vi har flere tusen som liker å slenge dritt og klage på mangel på kjøp og bredde, men ikke bidrar med noe selv. De verste av de verste. Kjøp sesongkort/kom på kamp.

 

 

 

 

 

En kommentar til «Bør det kreves medalje av Reka i år?»

Legg igjen en kommentar