Dagboka tirsdag 8. mars 2016

Det er 8. mars, og tre dager til Tippeligaen sparkes igang. Dagboka er opptatt av været, rikinger, nevner såvidt hockey og får med seg en del fakta om Vålerenga Fotball. Lett bris og fire varmegrader, det er meldingen fra yr.no om Vålerenga – Viking mandag kl 19. Mens Norge er opptatt av om Ole Einar … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. mars 2016»

Det er 8. mars, og tre dager til Tippeligaen sparkes igang. Dagboka er opptatt av været, rikinger, nevner såvidt hockey og får med seg en del fakta om Vålerenga Fotball.

Lett bris og fire varmegrader, det er meldingen fra yr.no om Vålerenga – Viking mandag kl 19. Mens Norge er opptatt av om Ole Einar Bjørndalen pisser om natta og vinner VM-medaljer i Holmenkollen, drar det seg til med avistips om Tippeligaen.

Denne dagboka vil bare minne om at på 8. mars for 32 år siden startet vinter-OL i Sarajevo.

Ingen ting ved det norske klimaet tilsier at Tippeligaen skal starte så tidlig som den faktisk gjør i år. Ja, UEFA gjør det vanskelig for NFF når de ikke tillater seriekamper under fotball-EM i juni, likevel er det jo merkelig å gå for denne varianten. Banen er strøkne om sommeren.

Hvis Fotball-Norge ønsker flere folk på kampene i Tippeligaen, er ikke seriekamper i mars og november veien å gå. Kvaliteten på kampene i mars kommer til å være elendig – for alle norske lag. Men det er bestemt, og da må vi forholde oss til det.

Damer og 8. mars

Bodø Venstre og Bodø Unge Venstre har et innlegg i lokalavisen Avisa Nordland om at Bodø/Glimt ikke har damelag. Jentene må spille for Grand:

«Halvparten av dem som begynner å spille fotball i Bodø er jenter. Ingen av dem spiller i Bodø Glimt. En av byens største kulturbærere er altså en klubb forbeholdt gutter».

Nå er det vel sånn at Rosenborg heller ikke har damelag, og mange andre klubber er uten damelag. I fotball-verdenen er det lett å være morsom på damenes bekostning og ty til Ivar Hoffs velkjente sitat (selv om han faktisk aldri har sagt det):

Ikke er det damer, og ikke er det fotball.

Så hvorfor ser ikke alle verdien av damefotball? Jada, damelagene vil aldri slå gutta, men likevel.

Når det gjelder akkurat Bodø og Trondheim har VPN sin egen, lille teori: Er det for begrensa tilfang av DNA-materiale til at Trøndelag og Nordland ikke har satsa på damene?

Uansett, gratulerer med dagen, damer. Og til klubbledere i Bodø/Glimt og Rosenborg hilser vi med et sitat fra Urban Dictionary om feminisme:

Feminists ARE NOT Nazis, or women who can’t get laid. The very existence of these views is proof that feminism still has a lot of work to do.

Some feminists shave, and some don’t. Some are «fashionable», some aren’t. Just like any other group of people.

Rike Fredriksen

Soccernews.nl har i dag en artikkel om 10 rikinger som eier fotballklubber og som alle har mer penger enn Roman Abramovich. Vålerenga-relevansen er relativt liten, men de lister altså opp John Fredriksen som en av disse rikingene. Han havner på 10. plass på listen som en av Vålerengas eiere, selv om han vel strengt tatt ikke eier noe i klubben. Dog ikke meg imot om han kjøper seg inn igjen, altså.

Monir Benmoussa

Demokraten skriver at 21-årige Monir Benmoussa har gått gradene i Vålerenga, og har nå signert kontrakt ut 2016-sesnpostenongen med Fredrikstad. Han forlot Vålerenga i 2014.

I fjorårssesongen da han spilte for Bærum var han plaget med skader, men klarte likevel å score tre mål på syv kamper.

Tipper 6. plass

Aftenposten tror Vålerenga havner på 6. plass i årets serie. Artikkelen som sådan er mest opptatt av de «71 spillerne Rekdal har hentet, lånt og kastet». Ja, ja, hva er vel journalister uten en vinkling?

Kjetil Rekdal siteres i avisen:

- Jeg føler vel egentlig ikke at vi nærmer oss et nytt gullag ennå. Vi har vært gjennom enorme nedskjæringer, og vi må være tålmodige. Det er lag rundt oss på tabellen som har betraktelig større ressurser, et annet lønnsnivå og større bredde i stallene sine når det gjelder kvalitet på sine beste spillere. For oss handler det om å utvikle unge spillere og holde en del etablerte spillere på et høyest mulig nivå, sier VIF-sjefen, som tror Vålerenga i år kan være en utfordrer til de fire som han regner som topplagene.

Vålerenga i dag

Det er Kongsvinger – Vålerenga kl 19 i kveld. Fredag starter kvartfinalene, og søndag er første hjemmekamp. Hull mot Arsenal i FA.cupen kan jo være et alternativ i kveld.

Legg igjen en kommentar