Arne Scheie om Vålerenga og Tippeligaen

Arne Scheie håper for Vålerengas del at det blir medalje på Vålerenga i Tippeligaen, men han er ikke sikker på at det skjer.  Arne Scheie er en snill mann. Han vil egentlig ikke være uenig med noen, og hadde han fått lov, ville han delt ut medaljer til alle lagene i Tippeligaen. Så når vi … Fortsett å lese «Arne Scheie om Vålerenga og Tippeligaen»

Arne Scheie håper for Vålerengas del at det blir medalje på Vålerenga i Tippeligaen, men han er ikke sikker på at det skjer. 

Arne Scheie er en snill mann. Han vil egentlig ikke være uenig med noen, og hadde han fått lov, ville han delt ut medaljer til alle lagene i Tippeligaen. Så når vi ringer under Dagsrevyen, og han svarer: – Ringer du midt i Dagsrevyen, så lar han oss likevel fortsette.

Og før vi stiller et eneste spørsmål, sier han:

– Dette blir spennende. Nå er det bare noen få dager igjen, men seriestarten burde jo ikke vært så tidlig. Nå blir det kanskje 5-6 grader på Ullevaal mandag kveld, fotball i mars blir en kald opplevelse.

– Hvilke klubber tror du på i år og hva tror du om Vålerenga?

– Å spå er alltid veldig vanskelig. VIF-stallen er nok et steg opp sammenlignet med i fjor, så de vil nok være blant de beste. Jeg tror ikke Vålerenga vinner serien, de kan kanskje kjempe om medalje, og for Vålerengas del håper jeg det.

– Ser du en ny Rosenborg-æra seile opp i norsk fotball?

– Rosenborg vil helt klart være der oppe, men jeg er ikke så optimistisk til en ny gullalder klubben. Avslutningen på sesongen var ikke all verden for deres del, og de har solgt Søderlund og Selnes. RBK vil nok være i toppen, men Molde, Godset og Odd er også der oppe. Og vi har Vålerenga som et stort spørsmålstegn.

– Hva tenker du om gamlegutta Moa, Daniel Fredheim, Grindheim og Wæhler?

– De holder nivået, helt klart. Men det er høyst usikkert om Moa blir en garantist for 20 seriemål, noe som alle klubber ønsker at en spiss kan levere. Denne rutinen kan være viktig hvis de klarer å få med seg unggutta og avgjøre jevne kamper.

– Hva gleder du deg aller mest til når Tippeligaen er igang?

– Jeg gleder meg til spenningen, lese tabellen og alle kampene. jeg gleder meg til å følge med på alt som skjer, sier Arne Scheie.

72 år og still going strong, denne legenden som kommenterte sin første tippekamp for NRK på Filbert Street mellom Leicester og Tottenham i 1973.

 

Legg igjen en kommentar