Kampreferat: Godset – Vålerenga 3-3

Vålerenga og Strømsgodset spilte uavgjort 3-3, og Moa brant straffe på overtid. Absolutt ingen ille generalprøve i Drammen. Strømsgodset er av alle eksperter tippet i toppen i år. I 2013 vant de serien, i 2014 ble dte fjerde plass og i fjor tok de sølv. Med det som utgangspunkt var dette en positiv generalprøve. Denne … Fortsett å lese «Kampreferat: Godset – Vålerenga 3-3»

Vålerenga og Strømsgodset spilte uavgjort 3-3, og Moa brant straffe på overtid. Absolutt ingen ille generalprøve i Drammen.

Strømsgodset er av alle eksperter tippet i toppen i år. I 2013 vant de serien, i 2014 ble dte fjerde plass og i fjor tok de sølv. Med det som utgangspunkt var dette en positiv generalprøve.

Denne type treningskamper i mars blir aldri stor underholdning, og kampen føltes ikke særlig underholdende for undertegnede som nettopp hadde sett Tottenham – Arsenal. Det er heller ingen fair sammenligning og totalt irrelevant, men da ser man hvor stor nivåforskjell det er.

Jada, Godset åpnet best med 2-0, og Vålerenga utlignet deretter til 2-2. Hjemmelaget scoret på sine to første sjanser, og sånn er det noen ganger.

Ved flere av soringene begge veier var forsvarsspillet mildt sagt variabelt. Også da Vålerenga tok ledelsen før det ble 3-3 på slutten av kampen. Ghayas har også en lekkerbisken i krysset – så dette kan vi like.

Det positive er at vi er på nivået til Godset, og sånn sett var denne kampen en god referanse. Vi er der vi skal være selv om det naturligvis er mye å rette på, og det vil det garantert være også i de første seriekampene. Ikke bare for oss, men samtlige lag i Tippeligaen.

Herman Stengel er også helt klart en trygg og god faktor i laget – så får vi heller se hva Reka gjør når Sander er tilbake i spill. Deshorn setter en scoring, det samme gjør Omarsson. Jepp, det gjør godt for selvtilliten og skal aldri undervurderes.

Det som kanskje åpenbarte seg som den største betenkeligheten er valget av Marcus Sandberg to førstekeeper. Det var ingen opplagte keeper-tabber, men det ville ikke vært en sensasjon om en eller to av Godsets skudd hadde blitt reddet av svensken.

VPN velger å se positivt også på svensken, og er glad for at dette skjedde i en ubetydelig generalprøve og ikke i Tippeligaen.

Det skal heller ikke undervurderes betydningen av at med 3-3 i Drammen vil ikke media halshugge Rekdal og Vålerenga. Det er større press i Vålerenga enn noen andre steder – og sånn skal det være – men det er også deilig å slippe kritikerne før første seriekamp er spilt.

Kampen

Strømsgodset – Vålerenga 3-3 (2-2)

1-0 Martin Ovenstad (2 min), 2-0 Thomas Sørum (14 min),  2-1 Ghayas Zahid (21 min), 2-2 Deshorn Brown (42 min), 2-3 Elias Mar Omarsson (53 min) 3-3 Tukmak Nguen (87 min).

Vålerengas lag:
1 Marcus Sandberg – 5 Robert Lundström, 24 Kjetil Wæhler, 6 Simon Larsen (Jesper Arvidsson 46 min), 3 Enar Jääger – 19 Christian Grindheim (Rino Falk Larsen 72 min), 14 Herman Stengel – 7 Daniel Fredheim Holm (Mohammed Abdellaoue 62 min), 10 Ghayas Zahid (Simen Juklerød 77 min), 9 Rasmus Lindkvist (Niklas Castro 84) – 24 Deshorn Brown (Elias Mar Omarsson 46 min).

En kommentar til «Kampreferat: Godset – Vålerenga 3-3»

Legg igjen en kommentar