Dagboka lørdag 5. mars 2016

En liten dagbok før siste generalprøve i Drammen – og hockeykamp på Jordal. Nå må optimismen råde samtidig som vi stiller krav til gutta. Nå er det viktigere enn noen gang å se positivt på tilværelsen. Gutta trenger støtte og ikke masse kritikk. Ja, de har sliti på isen denne sesongen, femte plass er ikke … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 5. mars 2016»

En liten dagbok før siste generalprøve i Drammen – og hockeykamp på Jordal. Nå må optimismen råde samtidig som vi stiller krav til gutta.

Nå er det viktigere enn noen gang å se positivt på tilværelsen. Gutta trenger støtte og ikke masse kritikk. Ja, de har sliti på isen denne sesongen, femte plass er ikke hva vi håpet. Resultatene i treningskampene i vinter for fotballgutta har eller ikke imponert noen. Men la oss backe dem likevel.

Som Jurgen Klopp sa i sin første uke på jobben i oktober: We must turn from doubters to believers. Og denne uken var hans beskjed til gutta: Hvis vi skal klare å bli topp fire i år, er det avgjørende å «stay angry».

Vålerenga har samme type utfordringer foran en ny sesong. Det er verdens enkleste sak å si at det ikke ser lyst ut, flere lag ser sterkere ut og vi har dårlig økonomi. Ja, alt dette er riktig, men selv om det er kjedelig å si det: Tro kan flytte fjell.

Støtte – og stille krav

VPN kommer helt sikkert til å være kritiske til ting som skjer i 2016, og når en spiller eller to viser feil holdninger og ikke gidder, er det sannelig på sin plass å påpeke dette. Å være positiv og ha trua betyr ikke at du samtidig må være dum og selvutslettende. Selvsagt skal vi stille krav til Vålerenga, gutta og omgivelsene, men å stille krav betyr ikke at du forlater banen før kampen er slutt og slenger dritt til alt og alle.

Så i dag er det treningskamp mot Strømsgodset og vi stiller med det som anses å være de 11 beste. Det finnes et utmerket intervju på klubbens sider hvor Reka snakker om dette og hint, som gir et godt perspektiv på hva vi står overfor i dag og i år.

Reka sier vi kan vinne serien, men det er ikke veldig sannsynlig.

Vålerenga i dag

Begge dagens kamper starter kl 16. Vålerenga spiller på Jordal mot Stavanger og i Drammen mot Strømsgodet. Utover det spilles Tottenham-Arsenal kl 1345 som en fin aperitiff og for de som liker underdogs bedre: Watford – Leicester kl 1830.

Legg igjen en kommentar