Sesongen 2016

Fotballsesongen er bare et par treningsspark unna. Da er det godt å få leserbrev, særlig av den synske sorten Sesongen 2016 står for døra, vår siste hele sesong i utlendighet, før vi endelig skal få vår egen stue på Valle. Som vanlig er optimismen på plass hos mange, pessimismen ditto og spørsmålene mange. Klarer vi … Fortsett å lese «Sesongen 2016»

Fotballsesongen er bare et par treningsspark unna. Da er det godt å få leserbrev, særlig av den synske sorten

Sesongen 2016 står for døra, vår siste hele sesong i utlendighet, før vi endelig skal få vår egen stue på Valle. Som vanlig er optimismen på plass hos mange, pessimismen ditto og spørsmålene mange. Klarer vi medalje? Skal vi atter få Europa-turer til eksotiske land som Aserbajdsjan, Georgia og Færøyene?

Hold fast: Maestro har kikket i kaffegruten og her kommer fasiten for hvordan 2016 sesongen vil forløpe:

Vi starter først mandag 14/3. Brann tar dagen før ledelsen mot Godset i Drammen og er dermed seriemestere. At de taper 6-1 spiller mindre rolle. Vi møter Viking i første runde, et lag proppfullt av nigerianere, et lag som ufattelig nok er fattigere enn oss. Rød sone, og greier… Vi taper selvsagt med ett mål, foran 2300 tilskuere. 13 av disse er bortesupportere, 3 av dem kjenner jeg… «Det var noe daft over oss» sier Reka etter kampen. Tollås Nation er nesten spilleklar. Moa også.. Lindkvist blir forkjøla på benken.

Så følger kamper mot Sogndal (B), Rbk (H), Stabæk (B) og Tromsø (H). Vi vinner litt og taper litt, men fellesnevneren er at vi er stressa. Vi stresser hvis vi havner under, vi stresser hvis vi tar ledelsen og vi stresser om det er uavgjort. «Vi er ikke kyniske nok» i følge Rekdal.

Odd har hatt en god sesongstart og Fagermo mener Odd ville klart seg greit i Premier League.. Den folkekjære og gulle-gode Kåre Ingebrigtsen mener Mikael Dorsin burde være en soleklar kandidat for venstreback-posisjonen på det svenske landslaget som skal til EM. Lindkvist fortsatt ute med tett nese.

Cupen starter. Vi vinner lett mot et 3-divisjonslag fra Oslo. Moa får ti minutter, men er ute av kampform.

Så møter vi Molde: Ikaros synger sanger som minner OGS om tiden i Cardiff. Solskjær, representert av Gjelsten og Røkke, blir fornærmet og klager til NFF. Klagen får medhold og VIF får 20 000 i bot for ett eller annet. På banen går det derimot bedre og vi vinner lett etter hat-trick av Simon Larsen. Forumet på VPN gløder, ettersom Larsen slo en feilpasning halvveis i første omgang. «Æ skulle ikkje solgt’n Tommy Høiland» sier Solskjær, vel vitende om at han har 18 andre spisser i stallen. Samtidig sies det i Drammen: «Vi sku’kke kjøpt Tommy Høiland, null mål, 4 gule og 1 rødt kort, samt økt strømpris i byen på grunn av all solariumsbruken ække verdt penga».

Cupen fortsetter. Vi ryker på et tap mot FK Bondeland. «Det var noe daft over oss» sier Reka etter kampen.

Vålerenga danser videre mot Start, før det endelig er klart for Blått Åråsen igjen. Det fyrers så mange bluss og røykbomber at romstasjonen ISS får trøbbel. VIF mottar en bot fra NASA, som vi umiddelbart betaler gjennom å selge bronsen som en gang var hodet til Tom Lund. Det nærmer seg Champions League-finale, men Fagermo er ikke særlig imponert over det Barca, PSG, Bayern og City serverer.

Vi går inn i en hektisk mai måned, hvor vi rasker med oss masse poeng. Ganske imponerende, ettersom vi er stressa, uansett hvordan det ligger an. Zahid blir linka mot Roma (igjen, noen har snappa opp gamle rykter på VPN), Brown linkes til kinesisk fotball, mens ryktene går om at Wæhler snuser på AFP.

Barcelona vinner Champions League. Fagermo mener at kun et litt forsterket Barca-lag kunne hamlet opp mot Odd (som i løpet av våren har falt til 6.plass i Tippeligaen)…

EM står for døra og Per Mathias Høgmo er på plass i Frankrike for å studere hva de ungarske innbytterne gjør når de sitter på benken. «Hej ej det mye å læje», sier Per, mens Semb og resten av hoffet klapper anerkjennende. Tyskland vinner hele driten og Kåre Ingebrigtsen mener Tyskland på gode dager minner en del om Rosenborg. Nils Arne Eggen er enig.

SJOKK: Sander Berge selges til Mouscron-Péruwelz, bånnlaget i Belgia, for 15 000 Euro. «Klubben trenger desperat penger», er forklaringen. Det viser seg at stadionet vårt sprekker som et nyttårsforsett på Bohemen, og at alle som jobber med saken er fristilt fra sine arbeidsoppgaver. Klubben rekrutterer på Bohemen og får tak i et par relativt edru sjeler som «starter på manda’n». By the way: Tollås Nation er snart klar.

Endelig fellesferie og fotball igjen. Vi møter Brann borte. Alle politikorps på vestlandet er utstyrt med batonger og koffeinpiller for å sørge for at alt går rolig for seg. Firmaene er enige om å møtes på Arna, men noen misforstod og møtes hjemme hos Arne i stedet. Det blir et helvetes styr når mora til Arne kommer hjem.

Enga cruiser gjennom juli måned og ligger bra an, men så var det den jævla august måneden, da. Vi prøver med en sesongoppkjøring nr.2, med det resultatet at august 2016 ser ut som februar 2016. Vi ramler helt av lasset, men i det minste er Lillestrøm verre stilt. Frode Kippe er det heteste salgsobjektet deres og selv foreldrene hans trekker seg ut av budrunden når høyeste bud ligger på et års abonnement på Nationen. Lindkvist endelig kvitt forkjølelsen, men nå står burot-sesongen for døra, og allergi setter han ut av spill. For Moas del ser det lysere ut, han er helt frisk, men mangler matchtrening.

Vi slår Odd borte. Fagermo vil ikke kommentere..

September starter fin-fint, med seier mot Godset. Tollås Nation har hatt litt lite progresjon, men er snart klar og India-aktuelle Brown putter et par mål. Klanen har ikke blitt mye bedre siden i fjor og det hagler mishagsytringer mot Brown da han ikke lager hat-trick på stillingen 4-1 ett minutt før full tid.

Så går vi på noen leie blemmer, forklart med «Det var noe daft over oss», etterfulgt av «Vi er ikke kyniske nok» og som en følge av at Rekdal ikke gidder å bli pissa på, trekker han seg to runder før slutt. Klubben reagerer sporenstreks og henter et par mann fra Bohemen.. Tollås Nation er klar for sesongoppkjøring.

Hvem vinner? Her velger jeg å sitere Oslo losen Kjell Aronsen: «Jeg vet’a faen!!!» Det blir ikke Vålerenga og da er det strengt tatt uinteressant.

2017 next….

Som en kuriositet: Brun & Blid, avdeling Drammen, kåres av Dagens Næringsliv til Årets raskest voksende bedrift..

maestro

Legg igjen en kommentar