Dagboka torsdag 25. februar 2016

Dagboka er i det økonomiske hjørnet i dag. NFF øker lønningene og vi lurer på om det finnes noen alternativ til sesongkort for fotballen. Selv om Vålerenga På Netts medarbeidere lever på luft og der en (u)takk i himmelen er eneste lønn så veit pampene i NFF å sko seg godt. VG kan i dag … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 25. februar 2016»

Dagboka er i det økonomiske hjørnet i dag. NFF øker lønningene og vi lurer på om det finnes noen alternativ til sesongkort for fotballen.

Selv om Vålerenga På Netts medarbeidere lever på luft og der en (u)takk i himmelen er eneste lønn så veit pampene i NFF å sko seg godt. VG kan i dag fortelle at mellom ti og femten personer i NFF-systemet hever millionlønning. Det hele kommer fram i en samtale mellom VG, generalsekretær Siem og hans assistent Kai-Erik Arstad. Der andre organisasjoner i fotballen (utenom Molde) har kuttet i lønninger og ansatte har NFF økt sine utgifter. På to år har lønnskostnadene økt med 59 millioner. Femti-ni millioner. Det er vel omtrent det samme Vålerenga har i sportslig budsjett.

NFF forklarer dette blant annet med Høgmos fiaskoprosjekt (som han fortsatt får lov til å drive med) og behov for en økende administrasjon der de etter eget utsagn «kun vil hente de beste».  Som Siem (2,7 millioner i året) selv sier:

– Alternativet er ikke å ansette de beste, nest beste og tredje beste, og så klarer du ikke å omsette for 45 millioner. Du går ikke i pluss, og eierne må inn med kapital. Da bli blir det et veldig negativt prosjekt, istedenfor et veldig positivt, legger han til.

Eventuelt så kan man hente inn en landslagstrener (herrer) som får landslaget (herrer) til et sluttspill. Det er nok en del penger i den potten også.

Sesongkortsalg og andre billetter

Vålerenga Fotball Elite skal selge sesongkort, og du som tilskuer skal aller helst kjøpe disse kortene. Utfordringa for klubben er å få folk til å kjøpe disse korta, og utfordringa for deg som supporter er fort å få penger til selve kortet. Nå kan man si at et sesongkort ikke koster så mye (2 300,- på Vestbredden), men hvorfor skal den gjengse kvasisupporter bli bombadert med dette maset om de sesongkorta? Kanskje det er på tide å innse at sesongkort er en investering for de mest ivrige supporterne, og ikke noe som passer for folk som har familie, jobb, andre hobbyer og som ikke helt klarer å følge med på hvilke tidspunkter NFF velger å sette opp kampene.

En idé kunne kanskje vært en form for klippekort på for eksempel ti kamper som man kunne dele med andre. Noen ganger vil man på kamp med hele familien eller tre kompiser, andre ganger vil man dra alene. Et klippekort vil ikke være like avsindig dyrt som et sesongkort man kanskje ikke får brukt hver kamp og en mulighet til å introdusere andre folk for Vålerenga.

Eller hva med halve sesongkort? Da kan du se enten første eller siste del av sesongen eller siste. Litt avhengig av hva som passer deg. Si at du skal til utlandet første delen av sesongen og første kamp du får sett på hjemmebane er først ute i august. Du vil ha sesongkort, men føler at det å betale for seks-syv kamper blir litt i overkant. Hvorfor ikke da bli tilbudt et kort som varer fra og med hjemmekamp syv?

Når det er sagt så kan det jo være greit å minne om at du faktisk får kjøpt sesongkort til hele sesongen. Det kan du gjøre her.

På Banditt-tribunen får du kjøpt billett med studentpris. Det er vel og bra, men hva med sesongkort på samme tribune til studentpris? Pr nå er det umulig å kjøpe sesongkort på den tribunen, så det er kanskje like greit.

Poenget vårt er at det kan lønne seg å tenke litt uttafor den hellige boksen. Det er vel og bra at de skaffer nye sponsorer, men hvorfor ikke sette av en halv dag til et sesongkort-workshop? Inviter representanter fra forskjellige deler i Vålerenga-miljøet og tenk litt høyt. Bruk de idéene som kommer og ikke la de ligge i boksen bare fordi «vi tror vi veit bedre sjæl» eller gud forby at det skulle bety jobb.

Hvor virru hen a’, Vålenga.

Vålerenga Herrer elite fotball topper laget på Marbella (eller Marrbæjja som det visstnok heter). Det holdt ikke mot den russiske klubben Anji. 1-2-tap, men spillmessig skal det visstnok være helt ok. Det vi lurer på er hvor laget vil hen. De rapportene vi har fått forteller at det offensive mønsteret ikke er helt som det skal. Vi sitter med følelsen av at historien gjentar seg. Under forrige Rekdal-periode så hadde laget de samme utfordringene. Forsvaret var OK pluss, men det hang ikke sammen i angrepet.

Rekdal skal visstnok ha en del planer for hvordan vi skal spille offensivt, men blir det for mange? Vi skal være uforutsigbare, men blir det uforutsigbart for spillerne også? Vi veit ikke, men vi håper på en litt bedre plassering enn forrige sesong. Og da må det offensive sitte litt bedre.

Vålerenga i dag

Vi undrer oss over Vålerenga og NFF, og tenker tilbake til den gamle syriske slaven Publilius Syrus’ ord: «Den fattige mangler mye, den grådige alt.». Det er vel en passende beskrivelse for den stadig voksende fotballorganisasjonen.

Også minner vi om kveldens hockeykamp mot Manglerud/Star i garasjen. Det vil si Manglerud-hallen. Vi gjetter på at de har klart å samle omkring 150 supportere, og kaller det stinn brakke.

En kommentar til «Dagboka torsdag 25. februar 2016»

Legg igjen en kommentar