Miniklanen – Norges kuleste 10-åring

Selv om de er små er de større enn de fleste! Vi snakker selvfølgelig om Norges kuleste 10-åring: Miniklanen. I helga sparker Miniklanen fotballsesongen i gang med en heidundrende kick off på Valle. VPN har derfor benyttet anledningen til å slå av en prat med miniklansjefa, Aina. Gratulerer med vel overstått bursdag. Hvordan var bursdagen? 2015 … Fortsett å lese «Miniklanen – Norges kuleste 10-åring»

Selv om de er små er de større enn de fleste! Vi snakker selvfølgelig om Norges kuleste 10-åring: Miniklanen. I helga sparker Miniklanen fotballsesongen i gang med en heidundrende kick off på Valle. VPN har derfor benyttet anledningen til å slå av en prat med miniklansjefa, Aina.

Gratulerer med vel overstått bursdag. Hvordan var bursdagen?

2015 ble en fint år for Miniklanen, vi feiret jo 10 årsdagen gjennom hele året. Blant annet ble vi invitert til Domino pizza for å lage egen pizza. Herman Stengel og Sander Berge kom også for å feire med oss. Siste hjemmekamp hadde vi også avslutning på Ullevål. Barna fikk Miniklan sekk og lue. Det var en strålende dag. 70 unger kom! Det skal sies at vi starta sesongen med 7 barn på første kamp og vi slutta sesongen med 70 barn på siste kamp.

Dere er ikke bare på fotballkamper. Vi har sett og hørt dere på Jordal også.

Ja, vi har vårt eget felt på Jordal. Der ser vi iskrigerne kjempe om 3 poeng. Vi debuterte på eget felt første desember 2015 da iskrigerne spilte mot Lørenskog.

Har dere tenkt på noen mobilisering inn mot sluttspillet?

Det har vi ikke tenkt på enda. Grunnen er at det ikke har vært så mange barn som kommer på Jordal enda. Men vi har vært i garderoben og hilst på hockeygutta. Da var et lykkelig kaos med hele 27 barn.

Har du noen tanker om hva dere betyr for rekrutering av syngende supportere?

Tidlig krøkes som god Klansmedlems skal bli! Hvis Klanen skal fortsette å være syngende supporterklubb, må vi lære ungene å synge tidlig. Husk at barna er Klanens framtid!

Enig! Og med tanke på de barna som er i Miniklanen nå så ser den fremtiden lys ut. På Jordal er dere  jo veldig synlige og dere er blitt lagt merke til.

Vi har det alltid moro på hockeykamper, uansett antall barn. Vi blir satt pris på av iskrigerne og av supporterne på Jordal. Det er stor stas for barna når Knut ‘speakern’ ønsker oss velkommen.

Hvordan var det for kidsa og synge ut Green Army?

Den kampen der, ja! Den kampen husker jeg veldig godt. Vi overdøva de aller fleste da, tror jeg. At unga klarte å synge ut Green Army var veldig artig!

Joa..men det er jo sånn det skal være. Det hender jo at dere har klart å synge ut bortesupportere på fotballen også.

Ja, det klarer vi titt og ofte. Synger de høyt, synger vi høyere! Vi får også god hjelp fra Klanen, så ja…vi har vel klart å få bortesupporterne til å virke som små grå mus. Det er en deilig følelse.

Har ungene en sang de liker spesielt godt å synge?

Det er ‘kom igjen enga’ og ‘vi er miniklanen’. Da er det synging av full hals.

Er det en annen sang som dere skulle ønske funka som en kano med Klanen?

Vi har kom igjen enga. Den fungerer supert hver gang. Ellers så er det vel ikke noen andre spesielle sanger jeg kommer på, men vi pleier å hive oss på når det kommer noen sanger som passer seg.

Hva er det kuleste dere har gjort sammen. Er det noe spesielt som unga snakker om? Noe spesielt dere voksne husker?

Det må være LSK kampen! Da sto barna og hoppa på stolene og sang ‘tramp tramp tramp’! På denne kampen var alle ungene helt elektriske. Ellers var kick off/somerfesten i juni 2015 veldig bra. Da tok alle fotballspillerne turen bort og tok seg god tid til alle sammen. Vi grilla og koste oss. Det var en veldig fin dag både for store og små.

Hvem synes kidsa er kulest…Tippen eller Kongen?

Tippen er nok den som står høyest.  Det er nok fordi det er Tippen vi har hatt mest med å gjøre. Når det er sagt så er Kongen konge når vi er på Jordal.

Er det noen spillere som utpeker seg som favoritter blant ungene?

Fotballgutta som utmerket seg best er: Gunnarson, Stengel, Bråthen, Omarsson og Sander Berge. Disse kom ofte bort til oss etter kamp. Glemte Moa. Da Moa kom bort etter kamp fikk Miniklan flagg. Det var stas. Ellers blir vi tatt godt imot av alle spillerne og vi  håper at vi blir godt kjent med de nye spillerne også.

På Jordal har barna blitt best kjent med Glenn Jensen. Må også nevne at  Jonas Oppøyen har takket oss for oppmøte. Sånt er kult for barna.

Hva er det beste med å være frivillig voksenperson i den gjengen med unger?

Å være på kamp med unga er supert. Det er en herlig gjeng. Vi finner på mye sprell og har det rett og slett kult sammen. Vi er kompiser alle sammen.

Hvorfor bør folk melde kidsa sine inn i miniklanen synes du?

For et dumt spørsmål! Vi har det super kult på kampene. Vi finner alltid på mye gøy. Eksempelvis får vi hilse på spillerne etter kamper og vi drar på bortetur. Barna sitter sammen med jevnaldrende istedfor kjedelige foreldre. Foreldrene kan slappe av fordi barna blir passet på av voksne men kule vakter. Det er mange goder man får ved å være medlem.

Vi skjønner at dere brenner for å få flere unger med på både fotball- og hockeykampene. Og nå har du sjansen til å selge inn medlemskap i Miniklanen og reklamere for kick off. Hva vil du si til alle foreldre og barn der ute?

Vi er en gjeng faste voksne vakter som brenner for Miniklanen og VIF fotball.  Vi har det super kult med barna. Miniklanen har eget felt på Ullevål, oppmøte er ved inngang 8. I år skal vi også prøve å få til to borteturer.

Lørdag 13/2 kl 14.00 sparker vi i gang fotballsesongen 2016 med kick off på Valle. Der utleverer vi den nye kule miniklanjakka. Så skal vi kose oss med pizza og brus. Etter pizzafesten skal vi tusle over til Vallhall for å se siste omgang av treningskampen til VIF. Det blir så gøy, og alle barn som holder med Enga er hjertelig velkommen.

Har dere barn eller kjenner dere noen som har barn, som har lyst til å prøve Miniklanen, kan dere kontakte Aina på e-post. E-post adressen er: miniklanen.klanen@gmail.com

Legg igjen en kommentar